De eerste verjaardag, mijn 20 cadeautips

De eerste verjaardag, mijn 20 cadeautips

Ik keek er al lange tijd naar uit, de eerste verjaardag van Farah. Het was toch een beetje een mijlpaal. We hadden eerst zo lang op haar gewacht, en nu was de kleine meid alweer een jaar. Wat vloog de tijd zeg. Mijn kleine baby was al echt een mini mensje. Ze liep al wat stapjes aan onze hand, babbelde er op los in haar babytaal en ontwikkelde zich zo goed. Ik kan dan ook wel bekennen dat ik een super trotse moeder ben.

Deze blog heeft lang in mijn concepten gestaan. Ik kwam er maar niet aan toe om het af te maken. Maar het werd tijd, want over 3 maanden is Farah alweer 2! Omg! Al maanden voor haar eerste verjaardag, kreeg ik de vraag wat er op haar wensenlijstje stond. Uhhh..wensenlijstje?! Mama moest dus maar eens gaan bedenken wat een kind die al van alles had, graag wilde hebben. Via lijstje.nl  kun je heel makkelijk een verlanglijstje maken. Doordat iedereen kan afstrepen wat ze gekocht hebben, is de kans heel klein dat je dubbele cadeautjes krijgt. Tenzij iemand natuurlijk helemaal niet naar dat lijstje kijkt, maar dan nog is het niet heel erg. Je kan altijd een dubbel gekregen cadeautje bij opa en oma neerleggen. Zo heeft je kindje daar ook iets om mee te spelen.

We vierden Farah haar eerste verjaardag een dag voor haar verjaardag. We hadden het Scoutinggebouw afgehuurd omdat we zelf in een mini poppenhuisje wonen. Omdat we een te grote familie en vrienden kring hebben, was thuisvieren dus niet echt een optie. Ik las op internet dat veel kindjes de prikkels van een druk feestje niet goed aankunnen. Gelukkig had mijn kleine meid daar geen problemen mee. Haar eerste verjaardag werd dus ook een topfeest die we niet zo snel meer zullen vergeten.

Maar goed, even terug naar Farah’s verlanglijstje. Een kind van 1 heeft natuurlijk helemaal nog geen verlanglijstje en is al blij met een lege kartonnen doos. We pakten de cadeautjes samen met haar op haar verjaardag allemaal uit. Het eerste cadeautje vond ze geweldig, het 2e cadeautje was nog wel oke maar na het derde cadeautje was ze het uitpakken wel een beetje zat. Ze was drukker bezig met het cadeaupapier in plaats van haar cadeaus. Toch heeft ze geweldige dingen gekregen, ik voel me soms zo gezegend met de mensen om mij heen. Het leek wel een Intertoys in onze woonkamer. Maar wat waren nu de leukste cadeautjes die Farah op haar eerste verjaardag kreeg, en wat waren de handigste? De meeste cadeautjes kun je overigens gewoon kopen via Bol.com en thuis laten bezorgen. Ideaal.

cadeautips eerste verjaardag

Laat me vooropstellen, we waren blij met elk cadeautje. Het feit dat iemand iets speciaal voor haar had uitgezocht was al ontzettend lief natuurlijk. Zelf zijn we totaal niet materialistisch. We zijn blijer met de mensen die daadwerkelijk komen dan een groot cadeau, want nogmaals…Farah was al dolgelukkig met een lege doos. Haha. Toch heb ik voor jullie een lijstje gemaakt met de leukste cadeautips voor een eerste verjaardag. Zo kun je inspiratie op doen als je zelf op zoek bent naar een cadeau. Er staan ook wat duurdere cadeautjes op, maar persoonlijk vind ik tweedehands ook helemaal niet erg. Ook kochten mensen gezamenlijk een groter cadeau in plaatst van apart allerlei kleine prulletjes. Ik heb dus speciaal voor jou een lijst met 20 cadeau tips gemaakt.

Houten keukentje

Van mijn zusje en zwager kreeg Farah een houten keukentje van de Ikea. Op dat moment wist ze nog niet heel goed hoe ze er mee moest spelen. Ze was drukker met de deurtjes slaan (omdat geluid maakte) dan met het keukentje gebruiken waar deze voor bedoeld is. Na een paar maandjes zag je haar al echt pannetjes op het fornuisje zetten. Nu speelt ze zelfs dagelijks met dit keukentje. Ik denk dat dit wel echt 1 van de leukste cadeaus is die ze heeft gekregen, omdat het duurzaam is. Ze heeft veel speelgoed waar ze na een tijdje alweer te groot voor was. Ik denk dat ze met dit keukentje nog best wat jaartjes kan spelen. Je hebt ook leuke houten keukentjes bij de Action of bol.com. Toen ik de foto maakte, had mevrouw de kraan verstopt, zucht!

houten keukentje

Sieraad

Sieraden hebben een blijvende waarde en ik ben ook erg blij met de gouden ketting die Farah van mijn ouders kreeg. Nou kreeg ze bij haar geboorte ook al mooie sieraden en heeft ze nu een prachtig setje. Sieraden blijven voor altijd en kan ze later desnoods groter laten maken indien ze dit wenst of doorgeven aan haar eigen kinderen. Bij Lucardi heb je ontzettend mooie sieraden in verschillende prijsklassen.

Hobbel en speel eenhoorn

Deze hobbel en speel eenhoorn van Vtech kreeg Farah eigenlijk al voor haar eerste verjaardag. Stiekem is het dus een beetje vals spelen.  Het leuke aan deze eenhoorn is dat je het kan transformeren naar loopwagen maar ook kan gebruiken als hobbelpaard. De eenhoorn maakt verschillende muziekjes, heeft verschillende kleurtjes en is gewoon een erg leuk en vrolijk ding. Op de beschrijving staat dat hij voor kinderen tussen de 18 maanden en 3 jaar is. Farah was echter al gek op dit ding voordat ze een jaar was. Toen moest ik haar uiteraard nog wel vasthouden, nu crosst ze er alleen mee door de woonkamer. Je hebt hem overigens ook in een jongensversie.

Eenhoorn Vtech

Houten poppenwagen

Van mijn vriendinnen kreeg Farah een houten poppenwagen. Ik ben gek op houten speelgoed, want het gaat vaak niet zo snel kapot. Farah was meteen verliefd op deze poppenwagen. Ze deed de Nijntje die ze ook had gekregen er in, en reed Nijntje de hele dag rond. Een super geslaagd cadeau dus. Ze speelt er nog steeds dagelijks mee. Zelf maakte ik voor de dochter van een vriendin ook een houten poppenwagen en ook die viel erg in de smaak.

houten poppenwagen eerste verjaardag

Emmertje, schepje etc.

Welk kind houdt nou niet van schepjes en emmertjes? Niet alleen leuk voor op het strand, maar hier wordt het ook veelvoudig gebruikt in de zandbak. Dit is een cadeautje die niet veel hoeft te kosten, maar bij elk kind in de smaak valt.

Schommel

Wij hebben geen balk ofzo in de tuin waar we een schommel aan kunnen hangen. Bij mijn ouders heeft Farah wel zo een schommel. Doordat het een babyschommel is, zit er een soort hekje voor. Dit heeft zowel de schommel thuis als bij mijn ouders. Wel kind houdt nou niet van schommelen? De mijne is er gek op, en tijdens deze Corona crisis ben ik blij dat ik niet met haar naar de speeltuin hoef. Je kunt de babyschommel wederom bij Bol, kopen.

schommel eerste verjaardag

Zand en water tafel

De zand en water tafel vond Farah al meteen geweldig. Je zou hem binnen kunnen zetten, maar wij gebruiken hem toch meestal in de tuin. Je kan ervoor kiezen om er water in te doen, bij warm weer. Zand is echter ook prima als het iets frisser is. Bij de Intertoys en de Action heb je ook echt hele leuke voor weinig geld.

Speelhuisje

Farah vind dr tuinhuisje echt geweldig en ze speelt hier bijna een jaar later nog steeds altijd in. We hebben dit huisje gewoon tweedehands via marktplaats voor haar gekocht, omdat ik het zonde vond om er honderden euro’s aan uit te geven. De prijzen voor een nieuw speelhuisje waren best hoog en daar schrok ik best van. Ik vond dit het perfecte cadeau voor haar eerste verjaardag, omdat deze net als het keukentje voor lange termijn is. Ik denk dat ze hier nog heel wat jaartjes in zal spelen.

speelhuisje eerste verjaardag

Stoeltje voor in de tuin

Een kunstof stoeltje is reuze handig. Als we in de tuin zitten, pakt Farah vaak haar stoeltje er bij. Waar je wel op moet letten is dat ze er niet op gaan klimmen. Het stoeltje valt snel om.

Prentenboek

Farah is gek op boeken lezen. Ze leest zelf ook altijd haar poppen en konijn voor. Voor het slapen gaan, lezen wij haar vaak een verhaaltje voor. Ze heeft ontzettend veel boeken, maar eigenlijk nooit genoeg. Daarnaast merk ik ook dat ze veel leert van het voorlezen. Zo probeert ze soms dingen na te zeggen of aan te wijzen, ontzettend leuk! Vooral de boeken van Nijntje vallen hier goed in de smaak. Prentenboeken zijn dus sowieso altijd een erg goed idee.

Regenlaarsjes

Elk kindje houdt van stampen in de regenplassen. Farah kreeg geweldige roze regenlaarsjes met glitter (van de Hema volgens mij). Net als haar mama, is Farah ook gek op roze. Ook al waren de laarsjes nog een beetje groot, mevrouw wilde ze perse aan. Ze kreeg overigens ook nog een paar andere regenlaarsjes die ook ubercute zijn, maar nog steeds wat te groot. Maar goed dat is natuurlijk geen probleem, daar groeit ze wel in.

regenlaarsjes

Sneakers

Farah kreeg maar liefst 3 paar sneakers op dr verjaardag. Mijn kleine meid heeft eigenlijk bijna altijd sportschoentjes aan, dus deze kwamen goed van pas. De schoentjes waren allemaal een grotere maat dan dat ze op dat moment droeg. Daar was ik alleen maar blij mee, want die voetjes groeien zo snel.

Houten loopfietsje

Farah is gek op dr loopfiets. Ook al vergeet ze soms dat ze gewoon op dr billen moet zitten en met dr voetjes vooruit moet komen. Ze kreeg overigens ook een 3wieler met een duwstang en ook dat is een aanrader. Haar loopfietsje gebruikt ze het meeste binnen en de 3wieler buiten.

houten loopfietsje cadeautip

Thee serviesje

Farah is een echte (poppen) moedertje en kan de hele dag door theetjes voor ons maken. Soms als ze chagerijnig is en nergens zin in heeft, hoeven we alleen maar te vragen of mama of papa een theetje mag. Dr chagrijnige hoofd is dan meteen weggetoverd. Ze kreeg een theesetje van Litle Dutch en ik moet bekennen dat ik de houten setjes wel echt het leukste vind. Ze gaan ook veel minder snel stuk.

Verhaaltjestijd schaapje

Farah is dol op dit schaapje, een interactieve knuffel van Vtech. Dit schaapje heeft een boekje met 4 verhaaltjes maar ik moet bekennen dat we dit boekje kwijt zijn, oeps. Maar het schaapje gaat elke dag mee naar bed. 
Het schaapje heeft een dag en nacht stand, maar wij gebruiken eigenlijk alleen de nachtstand. Ook als we bij mijn ouders gaan logeren, neemt Farah het schaapje vaak mee. De knuffel zingt slaapliedjes, verteld verhaaltjes en heeft een soort lampje die aan en uit gaat waardoor kindjes in slaap vallen.

Farah is alleen niet zo een ster in inslapen. We horen haar dus vaak via de babyfoon 10 x de liedjes en verhaaltjes voorbij komen, haha. Wat wel irritant kan zijn, is dat ze soms ‘s nachts ook met het schaapje gaat spelen. Ze heeft nog geen eigen kamer en slaapt nog bij ons. Soms lig je net te slapen, hoor je dat ding weer slaapliedjes zingen of verhaaltjes vertellen. Toen ze een fase had dat ze echt heel veel wakker werd, haalde ik het schaapje uit bed als ze in slaap was gevallen. Je kunt dit schaapje o.a kopen bij Bol.

cadeautip

Vtech zoef zoef dieren

Alles wat geluid maakt, vind Farah leuk. Mama soms iets minder, maar ach het was haar feestje. Ook de kindjes van Farah’s leeftijd die wel eens komen spelen, willen de diertjes allemaal het liefst mee naar huis nemen. Je kan ze los kopen maar ook in setjes. Farah heeft allerlei verschillende en ze blijven super leuk. Wat fijn aan deze diertjes is, dat je ze ook gewoon uit kan zetten als je er stapelgek van wordt. Nou vind ik eigenlijk bijna alles wel leuk van Vtech, maar de Zoef zoef dieren waren hier wel echt een hit.

Houten poppenbedje

Je hebt vast wel door dat ik gek ben op houten speelgoed, of niet soms? Mijn kleine meid is een echte poppenmoedertje en vind het houten poppenbedje die ze kreeg geweldig. Het is een wat groter bedje en heel soms kruipt ze er zelf ook in. Vooral toen ze nog wat jonger was. Als ze niet wilt slapen, doen we samen haar pop in bed en dan leg ik haar uit dat de baby gaat slapen en zij ook moet gaan slapen. De ene keer werkt dit overigens heel goed, maar niet altijd hoor. Mijn kleine monster blijft liever op. Ze heeft er overigens ook een bijpassende houten kinderstoel bij. Als ze aan haar tafeltje zit, moet er altijd een pop in het stoeltje bij haar zitten.

Houten puzzels

Ze speelde niet meteen na haar eerste verjaardag met de puzzels, dat kwam iets later. Toch was ik erg blij met de puzzels die ze heeft gekregen. Het is super goed voor de ontwikkeling. Ook hier kreeg ze houten puzzels van, deze zijn handiger dan die van karton. De kartonnen puzzels heeft mevrouw namelijk altijd binnen No Time gesloopt 🙁

Cadeaubonnen

Farah kreeg een hoop cadeaubonnen van de H&M, Kruidvat, Hema en Primark. Super handig. Op de verjaardag zelf krijg je al zoveel cadeautjes. Op deze manier kun je later nog eens gaan shoppen met je kleintje en dingen aanschaffen die ze echt nodig heeft. Ook heeft iedereen een andere smaak en dan is een cadeaubon altijd handig. Ik moet eerlijk bekennen dat de kleding die Farah op haar verjaardag kreeg allemaal ontzettend leuk was. Gelukkig ook wat grotere maten.

Geld

Last but not least…Centjes voor in de spaarpot! Het minst leuke cadeau maar wel 1 van de handigste cadeaus blijft toch geld. Wij hebben na de geboorte van Farah meteen een spaarrekening geopend en alles centjes daar ook op gestort. Hier heeft ze later tenminste nog wat aan als ze gaat studeren. Ik had het echter niet op haar verlanglijstje gezet, maar was er stiekem wel heel erg blij mee.

Mijn kleine meid is echt veel te erg verwend op haar eerste verjaardag. Heb je niet genoeg aan mijn tips? Kijk dan ook even tussen deze cadeautips voor je dreumes. Viert jou kindje binnenkort ook haar of zijn eerste verjaardag? Op de blog van Tips voor mama, kun je alvast wat tips lezen voor de organisatie hiervan.

cadeautips voor je verjaardag

Dit artikel affliatielinks. Dit betekend dat ik een kleine vergoeding krijg als jij iets besteld via de genoemde linkjes, maar jij daar niks extra voor betaald.15 gedachten over “De eerste verjaardag, mijn 20 cadeautips”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *