Babyslofjes voor de eerste stapjes: 5 tips!

Babyslofjes voor de eerste stapjes: 5 tips!

Ik weet nog als de dag van gisteren, dat Farah haar eerste stapjes maakte. Wat een mijlpaal was dat weer zeg. Om heel eerlijk te bekennen heb ik haar eerste echte stapjes gemist. Die maakte ze namelijk op de kinderopvang. Terwijl wij dachten dat mevrouw nog niet kon lopen, kregen we filmpjes toegestuurd die het tegendeel bewezen. Thuis liep ze voornamelijk op slofjes. Haar sokjes waren namelijk te glad en daarmee gleed ze uit. Maar welke babyslofjes zijn nou handig als je net kan lopen?

Er bestaan een heleboel soorten babyslofjes. Maar welke slofjes zijn het meest ideaal als je kindje begint met lopen? Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van babyslofjes voor de eerste stapjes. Ik heb 5 tips voor je op een rijtje gezet.

Ga voor babyslofjes met zachte antislipzolen

Stoere Nike gympen zien er natuurlijk heel leuk uit bij je kleintje, maar volgens orthopeden kunnen kindjes het beste leren lopen op slofjes met zachte antislipzolen. Kies dus voor zachte babyslofjes en niet voor babyschoenen.

De antislipzool zorgt voor grip bij de tenen, zodat ze niet uitglijden en de zachte zool zorgt ervoor dat ze precies voelen waar ze lopen. Hierdoor zijn ze minder geneigd naar beneden te kijken en lopen ze in een betere houding terwijl ze hun coördinatie en evenwicht optimaliseren. Ook zorgen babyslofjes met zachte zolen ervoor dat de spieren in de voetbogen sterk worden.

Kies babyslofjes mét elastische rand

Verder is het belangrijk om slofjes te kopen die goed blijven zitten en niet verschuiven. Babyslofjes met een elastische rand zijn hiervoor de oplossing. Voor eerste loopschoentjes is het daarnaast niet handig om ze te veel op de groei te kopen. Dit belemmert de ontwikkeling en je bent continue op zoek naar een slofje… 😉

Voorkom zweetvoetjes met leren babyslofjes

Omdat je kleintje hele dagen babyslofjes aan zal hebben, is het fijn te kiezen voor ademend materiaal. Leren babysloffen zorgen ervoor dat je kleintje geen zweetvoetjes krijgt. Geen stinkvoetjes én de slofjes blijven goed zitten!

Kies de juiste maat babyslofjes (en meet goed!)

Koop de babyslofjes niet te veel op de groei. Dan bieden ze niet de voordelen om de voet en het lopen goed te kunnen ontwikkelen. Om de juiste schoenmaat te bepalen kun je het beste de voetjes opmeten als je kindje slaapt of als die helemaal plat op de grond staat. Het is namelijk belangrijk om het voetje van de hak tot de grote teen te meten. Bij dit getal tel je 0,5 tot 1 cm op. Kijk vervolgens online in een tabel welke schoenmaat bij hoeveel cm hoort. Vaak vind je bij babyslofjes-merken een maattabel bij de slofjes. Hierdoor weet je zeker dat je goed zit!

Mocht jouw kindje een zeer smalle, of juist brede voet hebben. Kijk dan ook goed naar de breedte van de slofjes. Ook hier moeten ze babyslofjes goed aansluiten. Bepaalde merken bieden een speciale collectie babyslofjes voor brede en smalle voetjes. Kijk bijvoorbeeld hier: slofjes baby. Zij bieden ook babyslofjes aan van leer, die gaan zweetvoetjes tegen. Zelfs in hun collectie babyslofjes met warme wintervoering. Handig voor buiten tijdens deze koude wintermaanden.

Doe ze buiten harde babyschoentjes aan

Hoe zit het dan met zacht babyslofjes als je ook buiten wilt oefenen? Het is inderdaad niet ideaal om met zachte babyslofjes buiten te lopen. Kies dan voor babyslofjes met een harde zool. Dit om te voorkomen dat ze zich bezeren tegen harde voorwerpen of stoepranden. Binnenhuis oefenen met zachte slofjes heeft in het begin zeker de voorkeur!

Hier vind je een collectie babyslofjes die helemaal voldoen aan alle voorwaarden om met veel succes de eerste stapjes met je kindje te oefenen. Veel plezier!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *