Een zonnescherm of parasol om de hitte te overleven

Een zonnescherm of parasol om de hitte te overleven

De zomer is officieel begonnen en de dagen worden weer langer. Ondanks dat we allemaal hopen op de nodige zonnestralen in de zomer, klagen we ook een hoop af. De zon is te vel, het is te warm en we verbranden te snel. We hebben misschien geen invloed op de hoeveelheid zonnestralen, maar we kunnen ons wel beschermen tegen de hete zon. Een zonnescherm, wat zonnebrandcrème en een parasol mogen dus niet ontbreken deze zomer. Een parasol of zonnescherm is namelijk een échte musthave voor de warme zomerdagen.

Wanneer kun je het beste uit de zon blijven

In Nederland is de zon op zijn heftigst tussen 12 en 15 uur. Dichter bij de evenaar neemt de hoeveelheid UV-licht toe. Wil je op dit tijdstip toch perse in de zon zitten? Zorg er dan voor dat je je goed insmeert en een zonnescherm aanschaft. Een horeca parasol kan hierin een uitkomst bieden. Afhankelijk van de grootte van je terras, zorgt deze parasol wel tegen een stukje bescherming tegen de zon. Ze zorgen niet alleen voor bescherming, maar ook voor een leuke sfeertje. Je hebt ze dan ook in verschillende maten.

Hitte in huis

Bij ons in huis is het altijd behoorlijk warm. Ik ben daarom ook ontzettend dankbaar voor onze elektrische zonnescherm. Deze houdt de zon toch een soort van buiten. Ik doe hem vaak in de ochtend voordat de zon opkomt al naar beneden om hem in de avond weer omhoog te doen. Zo nu en dan vergeet ik het, maar dan hoef ik het de volgende ochtend in de ochtendspits ook niet meer naar beneden te doen.

Smeer je goed in

Ook al heb je een zonnescherm of parasol, smeer je altijd goed in als je van plan bent buiten te gaan zitten. De meeste zonneschermen houden zo’n 40 tot 50% van de zonnestralen tegen, maar dus lang niet altijd helemaal. Het is dus belangrijk dat je je ten alle tijde goed bescherm.

Zwembadje in de tuin

Een zwembadje onder een parasol biedt altijd wel wat verkoeling voor de kleintjes. Farah kan er dan ook uren in rondspetteren. Heb je geen tuin en moet je het maar met een klein balkonnetje doen? Je kunt natuurlijk altijd een wat kleinere parasol kopen.

Zonnedoek

Vind jij een zonnescherm of parasol toch iets te lomp en groot en kun je de voet eigenlijk niet eens kwijt? Je kunt natuurlijk ook altijd een zonnedoek over je tuin of balkon spannen die je beschermt tegen de heftigste zonnestralen. Lekker in de lucht en toch een goede bescherming.

Draag lichte en luchtige kleding

Veel mensen denken dat je een zonnescherm of parasol de gehele warmte weghaalt. Dat is natuurlijk niet helemaal. Het beschermt wel, maar luchtige en lichte kleding dragen is ook altijd fijn. Zit je dus eventjes niet onder je parasol, dan smelt je niet meteen helemaal weg.

Verzet je niet

Wij Nederlanders hebben vaak de neiging om te klagen. Het maakt niet uit of het nou frisjes is, of de zon schijnt, we moeten iets te klagen hebben. Maar watvoor zin heeft dat? Wat dacht je van, : GEEN ZIN! Accepteer dat het warmer is, schenk een lekker drankje in en chill m gewoon onder je parasolletje. Heerlijk in je eigen tuin of op je balkon. Wat wil een mens nog meer.

3 tips om je parasol of zonnescherm te kopen

  1. Hoeveel ruimte heb je? Heb je weinig ruimte om je parasol of zonnescherm op te bergen? Dan kan je het beste kiezen voor een opvouwbare doek. Deze heeft namelijk niet veel ruimte nodig.
  2. Houd je van gezellige etentjes in de tuin en wil je je parasol dus boven een tafel plaatsen? Dan is een ronde parasol wellicht het handigste. De baleinen van een vierkant doek zijn namelijk langer dan die van een ronde. Een vierkante parasol kan je daarentegen weer makkelijk plaatsen tegen een muur aan. Daarnaast zorgt een vierkante parasol voor een perfect symmetrische opstelling. 
  3. Ben je van plan om een grote zware parasol of zonnescherm aan te schaffen? Let er dan wel op dat je een zwaardere parasolvoet hebt. Hoe zwaarder de voet, des te minder kans op omwaaien.  Voor een klein parasolletje voldoet een simpele en wat lichtere parasolvoet natuurlijk prima.

Wat doe jij om de hitte een beetje te overleven? Is jouw tuin al zomerklaar?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *