Een uitnodiging maken voor een kinderfeestje

Een uitnodiging maken voor een kinderfeestje

Kinderfeestjes zien er tegenwoordig heel anders uit door de Corona pandemie. Toch kiezen veel ouders er voor om deze bijzondere dag niet zomaar voorbij te laten gaan en hun kind toch met een beperkt aantal kindjes een feestje te laten vieren met vriendjes en vriendinnetjes. Maar hoe organiseer je een kinderfeestje en hoe maak je een uitnodiging? In deze blog gaan we een uitnodiging maken voor een kinderfeestje en ik heb de leukste tips voor je verzameld.

Wie wil je uitnodigen voor je kinderfeestje

Als eerst moet je samen met je kind bedenken hoeveel kinderen hij/zij mag uitnodigen. Voor je kind is het het leukst om de kindjes uit te nodigen waar hij/zij het meeste mee speelt. Maar zie jij het wel zitten om je huis vol te hebben met gillende kids, omdat je kind uber social is? Ze zeggen wel eens dat het verstandig is om per leeftijd één kind uit te nodigen. Een kindje van 4 jaar zal veel te veel prikkels ontvangen, als er 15 kinderen op zijn/haar feestje aanwezig zullen zijn. Het aantal kinderen die je kind uitnodigt, kan ook de doorslag geven of je je de uitnodigingen allemaal met de hand gaat maken, of ze gewoon laat drukken bij bijvoorbeeld Greetz.

Wat zet je op de uitnodiging?

  • wie de jarige job is
  • hoeveel kaarsjes er uitgeblazen zullen worden
  • wanneer en waar het kinderfeestje plaatsvindt;
  • wat het tijdstip van het feestje is (begintijd + eindtijd)
  • wat het telefoonnummer is van 1 van de ouders
  • of de komst bevestigd dient te worden
  • of de kinderen thuisgebracht worden of opgehaald dienen te worden
  • optioneel: cadeautips

Wanneer ga je de uitnodiging maken voor een kinderfeestje?

Doorgaans worden uitnodigingen ongeveer 2 weken voor het feestje op school uitgedeeld. Ik zou dus zelf al een maand van te voren bedenken welke uitnodiging je wilt maken en welk materiaal je daar voor nodig hebt. Bij de Hema, Action en op Bol.com vind je heel veel knutselmateriaal.

Kant en klare uitnodigingen gebruiken

Heb je niet zoveel zin om te gaan knutselen en ben je ook niet zo handig om het digitaal te doen. Bij de meeste boekhandels kun je kant en klare uitnodigen kopen. Het enige wat je hoeft in te vullen is de naam, wanneer het feestje plaatsvind en wanneer. Persoonlijk vind ik dit een beetje saai, maar ik kan me voorstellen dat je voor het gemak kiest als je het heel erg druk hebt. Wil je de uitnodigingen ook nog bij je thuisbezorgd hebben? Uit je luie stoel kun je verschillende soorten bestellen op bol.com.

Een digitale uitnodiging maken voor een kinderfeestje

Het kinderfeestje begint eigenlijk al met een leuke uitnodiging. Er zijn verschillende manieren om een leuke digitale uitnodiging te maken voor het kinderfeestje. Zo bestaan er verschillende (gratis) apps. Je voegt een eigen foto toe, wat leuke plaatjes en je tekst en klaar is je uitnodiging al. Ook kun je gebruik maken van een editor van een aanbieder van echte kaarten. In deze blog verteld Lizette je stap voor stap hoe je daarmee een digitale uitnodiging maakt. 

Een echte papieren uitnodiging maken voor een kinderfeest

Mijn buurmeisje gaf vorig jaar een unicorn feestje. Dit deed ik door heel simpel een uitnodiging te maken met de app Greeting Island. Een simpele app, waar zelfs iemand als ik uitnodigingen in kon maken. De uitnodiging heb ik vervolgens laten afdrukken bij de Kruidvat, op een leuk neon kleur papiertje geplakt en vervolgens met confetti in een kaartenzakje van de Action gedaan. Less is more in dit geval en mijn buurmeisje was zo trots als een pauw toen ze haar uitnodigingen mocht uitdelen.

Unicorn uitnodigingen maak je makkelijk zelf

Uitnodigingen van collega bloggers

Prinsessenkaart

Ik ga vast nog wel eens een uitnodiging maken voor een kinderfeestje van Farah. Aangezien ze zelf altijd beweerd dat ze een prinses is, is deze prinsessenkaart van de blog Aukjeswereld wel heel erg leuk. De toverstafjes hebben ze bij de Action of bij de Hema, maar ik zag ze ook op bol.com voorbij komen.

Prinsessen uitnodiging maken voor een kinderfeest

Legokaart

Welke jongen houdt nou niet van lego? Ik denk dat dit de laatste jaren zelfs helemaal in voor onze jonge meiden. Op de blog van lifestylemommys staat precies uitgelegd hoe je deze leuke lego kaarten in een handomdraai zelf hebt gemaakt. Een uitnodiging maken voor een kinderfeestje die ook nog eens een beetje origineel is, is helemaal niet zo lastig als je denkt.

uitnodiging maken voor een kinderfeestje

Ballonnenkaart

Soms zijn simpele dingen toch het leukste. Op de blog Liefs Label kwam ik deze uitnodigingen tegen. Je hebt alleen maar stempels en ballonnen nodig, gekleurd papier en washitape. Wie heeft dat niet in huis? Voor degene die het niet heeft, je kunt het bij de Hema of de Action voor een prikkie kopen. Toevallig heb ik de letterstempels net zelf gekocht en ga ik daar iets leuks mee maken.

Ga jij ook zelf uitnodigingen maken voor een kinderfeestje? Of kies je voor het gemak van een kant en klare uitnodiging of een digitale uitnodiging?10 gedachten over “Een uitnodiging maken voor een kinderfeestje”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *