Een stapelbed kopen, de oplossing bij ruimtegebrek

Een stapelbed kopen, de oplossing bij ruimtegebrek

Klussen tijdens de lockdown

Sinds Corona haar intrede heeft gedaan vorig jaar, is iedereen aan het verbouwen geslagen. Huizen worden weer helemaal opgeknapt en er wordt wat afgeklust. Want tjah, wat moet je anders tijdens een lockdown waarbij alle winkels dicht zijn. Ik moet eerlijk bekennen dat ik mijn bezoekjes aan de Ikea en de Action mis. Gelukkig kun je bij online winkels als Perfecthomeshop heel makkelijk online shoppen om je paleisje helemaal opnieuw in te richten. Tijdens deze lockdown wilde ik eigenlijk een eigen kamer voor Farah maken en voor haar een stapelbed kopen. Helaas is dat nog niet gelukt, maar het wordt wel nodig tijd dat we daar mee aan de gang gaan.

Het verlangen naar een tweede kindje en een stapelbed kopen

Een tijdje geleden schreef ik al op mijn blog dat het verlangen naar een tweede kindje erg groot is bij ons. Sommige mensen vinden dat best bijzonder, want we wonen niet erg groot. Om heel eerlijk te zijn, wonen we in een klein poppenhuisje. We hebben wel een extra slaapkamer en we zijn van plan om deze binnenkort op te knappen voor Farah. Momenteel slaapt ze nog bij ons op de kamer, maar het is echt tijd voor haar eigen plek. Omdat we ook graag nog een kindje willen, moeten we die ene kamer die we hebben, effectief indelen. Er moet in principe voldoende ruimte zijn voor twee kindjes en daarom overwegen we om een stapelbed aan te schaffen.

Het comfort van een stapelbed

Mijn zusje en ik hebben eigenlijk altijd samen op één  kamer geslapen toen we nog jong waren en hadden toen ook een stapelbed. Ik weet nog hoe we uren konden kletsen, maar ook konden bekvechten. Soms klommen we bij elkaar in bed, en soms hadden we ruzie en spraken we niet tegen elkaar. Een stapelbed bood dan echt een uitkomst, aangezien we elkaar dan niet hoefden te zien. Daarnaast was de ruimte op onze kamer beperkt, een stapelbed was daarom perfect.

Voor Farah en haar toekomstige broertje of zusje zou ik het ook fijn vinden als ze op één kamer zouden slapen, vanwege het ruimtegebrek waar ik eerder over schreef, maar ook zodat ze echt met zijn tweetjes zijn. Ook blijft  in onze tweede slaapkamer weinig vloerruimte over als hier twee aparte bedden komen te staan. Met een stapelbed blijft er tóch ruimte over om te spelen.

stapelbed kopen
bron: Perfecthomeshop

Een stapelbed vs een hoogslaper

In eerste instantie overwoog ik een hoogslaper, omdat ik dat super leuk vond met een bureau of speelplek er onder. Ik weet nog dat ik als kind wel een hoogslaper wilde toen ik op een gegeven moment mijn eigen kamer kreeg. Helaas werd dat hem niet. Met een kinderwens voor een tweede kindje is een hoogslaper helemaal niet handig. Want ook al zal een baby eerst bij ons op de kamer slapen, op den duur zal hij of zij wel bij Farah gaan slapen.

Een stapelbed kopen is dan handiger omdat je dan meteen twee bedden hebt, dit is bij een hoogslaper vaak niet zo. Indien je weinig ruimte hebt en de slaapkamer weinig gebruikt wordt om te spelen of te studeren, dan biedt een stapelbed meer uitkomst. Heb je maar één kindje en geen kinderwens, dan is het ook handig als er een vriendinnetje of familielid komt logeren. Je hebt tegenwoordig ook stapelbedden met drie of vier bedden, ideaal bij meerdere kids op één kamer.

Slapen in een stapelbed hoeft niet gevaarlijk te zijn

Je zou denken dat slapen in een stapelbed gevaarlijk is bij kleine kinderen. Als je bij de aankoop op een paar dingen let, dan hoeft een stapelbed niet gevaarlijk te zijn. Daarom wil ik toch een stapelbed kopen voor Farah. Er zijn tegenwoordig speciale kinder stapelbedden. Dit zijn bedden die minder hoog zijn, en ideaal voor klimaapjes zoals Farah. Daarnaast is het belangrijk om op te letten of je stapelbed wel een hekje of omheining heeft. Het wordt afgeraden om kinderen jonger dan zes jaar boven te laten slapen. Ik denk dan ook dat ik het trappetje eerst weg haal en Farah beneden laat slapen. Want ik weet zeker dat mijn kleine daredevil binnen no time naar boven klimt als wij niet in de buurt zijn. Als ze dan wat ouder is, hoop ik dat er een broertje of zusje is die beneden kan slapen, zodat zij naar boven mag.

Een stapelbed kopen met de volgende zes tips

  • Ga je een stapelbed kopen? Kies dan voor duurzaam materiaal. Een metalen bed gaat langer mee dan een houten bed.
  • Let er op dat het stapelbed een sterke bodem heeft. Een lattenbodem zorgt voor de beste ventilatie, maar check wel regelmatig de stevigheid van de latten.
  • Het is handig als het trapje niet vast aan het bed zit, zodat je deze kunt verwijderen. Dit voorkomt dat kleine aapjes naar boven klimmen zonder toezicht.
  • Let er op dat je stapelbed getest is op veiligheid, je kan je kind veilig laten slapen in een bed met het Europese keurmerk EN-747.
  • De minimale ruimte tussen het bovenste bed en het plafond moet minimaal 75 cm zijn.
  • Is het stapelbed bedoeld voor een jong kind, zorg er dan voor dat je stapelbed geen openingen en gaten heeft waarin het kind bekneld kan raken.

Wat denk jij? Is een stapelbed kopen een must voor de kinderkamer? Of ga je liever voor een ander bed?

Dit artikel is ontstaan door middel van een betaalde samenwerking.10 gedachten over “Een stapelbed kopen, de oplossing bij ruimtegebrek”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *