Een kaartje schrijven is toch veel leuker dan een email sturen

Een kaartje schrijven is toch veel leuker dan een email sturen

Ik ben een fan van echte post, dat is geen geheim. Een aantal jaar geleden had ik dan ook een webshop met artikelen die met pen en papier te maken hadden; Penpal Junkie. Mijn liefde voor schrijven begon allemaal na een oproepje in de Tina toen ik een jaar of 12 was. Mijn eerste penvriendschap ontstond toen, tevens verzamelde ik ook altijd adressen op de camping om vervolgens brieven te sturen. Een kaartje schrijven deed ik toen nog niet echt, het waren voornamelijk lange brieven. Ja “echte” post heeft toch wel mijn voorkeur. Een mailtje is zo onpersoonlijk, terwijl een brief of een kaartje altijd echt een feestje in mijn brievenbus is.

Zomaar een kaartje

Ik stuur regelmatig zomaar een kaartje, gewoon om iemand in het zonnetje te zetten of te laten weten dat ik aan diegene denk. Ik heb een aantal vriendinnen die niet in de buurt wonen, en dan vind ik het toch altijd leuk om ze te verassen. Voorheen woonden mijn ouders ook niet in de buurt en liet ik Farah ook regelmatig een tekening maken of een kaartje schrijven. Schrijven kan ze natuurlijk niet echt, ook al denkt ze van wel, maar ik hielp haar daar altijd met alle liefde mee. Inmiddels is mijn vader helaas overleden en woont mijn moeder gelukkig in de buurt. Maar er zijn nog genoeg andere mensen waar we graag een kaartje naar toe sturen.

Tekst schrijven

In een mailtje kan je vaak meer tekst kwijt dan in een kaartje, toch vind ik een kaartje schrijven een stuk persoonlijker. Maar wat schrijf je nou in een kaartje? Eigenlijk kun je er alles in schrijven wat je wilt. Ik denk er vaak niet te lang over na en schrijf de woorden op die in mijn hoofd dansen. Je kan ook altijd een leuk klein gedichtje opzoeken op internet bij een bijzondere gebeurtenis.

Kaartje schrijven

Klein kaartje met tekst

Ook als ik een cadeautje geef, of een bloemetje, doe ik er graag een klein kaartje met tekst bij. Ik vind dat toch altijd net iets leuker dan het cadeautje alleen. Farah maakte er dan nog een kleine tekening bij. Ik zal ook nooit een enveloppe met alleen geld geven op een verjaardag of bruiloft. Een kaartje schrijven is dan ook echt een must voor mij. Veel persoonlijker en veel leuker.

Postcrossing

Omdat ik zo gek op echte post was, deed ik jarenlang aan Postcrossing. Hierbij krijg je via de website een willekeurig adres ergens in de wereld en daar stuur je dan een kaartje naar toe. Als jouw verzonden kaartje geregistreerd wordt, wordt jouw adres vrijgegeven. Op deze manier krijg jij weer een kaartje ergens uit de wereld. Ik merkte dat ik het toch best lastig vond om een leuke tekst te schrijven op een kaartje voor iemand die ik helemaal niet kende. Tevens werd het ook wel een hele dure hobby hoor, daarom ben ik daar na een aantal jaren mee gestopt.

Uitnodiging versturen

Eerder schreef ik een blog over hoe je een uitnodiging kunt maken voor een kinderfeestje. Is al dat geknip en geplak jou teveel gedoe en wil je die rommel niet in huis? Dan kun je in 5 eenvoudige stappen, uitnodigingen maken via Kaartje2go.

  1. Kies een kaart uit die je leuk vindt of ontwerp een eigen uitnodiging.
  2. Upload een foto en voeg kaders & effecten toe.
  3. Schrijf een persoonlijke tekst op de kaart, vergeet niet de datum, tijdstip en locatie te noemen.
  4. Kies een envelop & papiersoort voor de uitnodiging.
  5. Laat het kaartje bezorgen bij je gast of laat de uitnodigingen thuis bezorgen zodat je ze persoonlijk kunt overhandigen

Binnen een uurtje (wellicht nog wel sneller) heb je de uitnodiging verstuurd en kun je beginnen met de voorbereidingen van je feestje.

Uitnodiging schrijven

Nog meer kaartjes schrijven via Kaartje2go

Als ik spontaan bedenk dat ik iemand een kaartje wil sturen, doe ik dat via Kaartje2go. Ik heb niet altijd postzegels in huis en vergeet ze ook vaak te kopen. Heb je je kaartje voor 20:00 uur ’s avonds besteld? Dan gaat deze dezelfde dag nog op de post. Als ik moet wachten tot ik zelf postzegels heb gekocht en het dan ook nog naar de brievenbus moet brengen, ben ik zo een paar dagen verder. Ideaal dus dat dit vanuit mijn luie stoel kan.

Heb je nog niet eerder een kaartje verstuurd via Kaartje2go, dan kun je je eerste kaartje gratis versturen. Zodra je je geregistreerd hebt, krijg je een kortingscode in de mail en je betaalt dan alleen de verzendkosten.

Een kaartje schrijven hoeft niet per se slecht voor het milieu te zijn. Bij Kaartje2go vinden ze duurzaamheid heel belangrijk. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor 100% gerecycled papier voor jouw kaarten, of één van de andere FSC-goedgekeurde papiersoorten. De kaartenveloppen natuurlijk en kraft, én de kartonnen verzendenveloppen en -doosjes zijn gemaakt van 100% gerecycled papier. Alle overige papieren enveloppen zijn gemaakt van papier met het FSC keurmerk.

Kaartje2go

Kaartje2go investeert in het project Groene Post project van PostNL. Hiermee compenseren ze de CO2-uitstoot die vrijkomt tijdens het transport en de bezorging van jouw kaarten. Het Groene Post project steunt duurzame projecten met de beste keurmerken voor klimaatprojecten in binnen- en buitenland. Zo helpen ze bijvoorbeeld mee aan projecten van Natuurmonumenten in Nederland.

Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Kies je voor een kaartje schrijven? Of vind je een e-mailtje toch makkelijker?1 gedachte over “Een kaartje schrijven is toch veel leuker dan een email sturen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *