Een coronaproof uitje naar Scheveningen

Een coronaproof uitje naar Scheveningen

We gaan de derde lockdown in en we mogen nog niet veel. We kunnen naar buiten met het gezin als we maar 1.5 meter afstand houden met de andere mensen. De winkels zijn heel beperkt open en bij de eettentjes kun je alleen eten afhalen. Een leuke tip voor een coronaproof uitje is om naar Scheveningen, de kust toe te gaan. Daar kun je met je kinderen makkelijk coronaproof wat leuks gaan doen.

Ga veilig op stap

Het virus blijft al een jaar lang goed om zich heen slaan, en dat zorgt voor veel onrust. De kinderen hebben thuisonderwijs en de meeste ouders werken vaak vanuit huis. Dit alles zorgt voor een hoop spanningen. Er even veilig tussen uit op 1,5 meter kan dan toch even voor afleiding en ontspanning zorgen. Eropuit in Scheveningen kan dan ook een makkelijk coronaproof uitje zijn. De kustplaats is een stadsdeel van Den Haag, genoemd naar een vissersplaats. De naam van de wijk heet zo maar een gedeelte van de wijk is een badplaats. Maar wat kun je op het brede strand doen als alle activiteiten in de lockdown dicht zijn?

Zandkastelen maken en schelpen zoeken

Zand en water vindt elk kind fantastisch. Met zand kun je zelf maken wat je wilt en is je fantasiedier mislukt dan maak je gewoon een nieuwe! Aan zand is er altijd voldoende op het strand. Je kunt natuurlijk een schep en een emmertje meenemen. Maar eigenlijk kan je ook makkelijk een zandkasteel bouwen zonder hulpmiddelen. Zoek een veilig plekje op het strand, en dat kan makkelijk want het strand is heel breed. Zelf als het druk is, dan nog is er wel een plekje te vinden. Zoek wat schelpjes bij elkaar en versier het kasteel zoals je helemaal zelf wilt.

coronaproof uitje

Neem je voetbal mee

Wat wij vaak doen met de kids is een voetbal meenemen. We ballen steeds naar een van het gezinsleden en intussen wandelen we vooruit. Ook hier staat veiligheid voorop. Als je niet tussen de wandelende mensen gaat voetballen, maar iets verder weg dan kan dat makkelijk. Zo zijn de kinderen, en jij zelf ook lekker actief bezig. Een ideale bezigheid die je het hele jaar kan doen of het nu winter of zomer is.

Vliegeren

Staat er een beetje wind dan is het leuk om je vlieger mee te nemen naar de badplaats. Bij het vliegeren is het wel fijn als je een hulpje hebt die je kan helpen. Start als vlieger met de wind in de rug, en laat je hulpje de vlieger een klein zetje omhoog geven. Deze activiteit kan goed op 1,5 meter. Let er van tevoren wel op dat je een plekje zoekt waar je wat meer ruimte hebt. Nog leuker is het om thuis een vlieger te maken en die mee te nemen naar het strand. Zal jouw knutselwerk de lucht in gaan?

coronaproof dagje weg

Zoek je eigen schat bij elkaar

Zelf vind ik dit een ontzettend leuk coronaproof uitje, omdat je niet weet wat je tegenkomt. Mijn dochter heeft jarengeleden voor haar verjaardag een metaaldetector gevraagd. Wat is er nou leuker om je eigen schat bij elkaar te zoeken. Je komt van alles tegen, van sieraden tot munten en andere spullen die mensen hebben achtergelaten. Voor deze activiteit heb je niet veel ruimte nodig, en ondertussen zie je ook nog wat van de duinen en de kust

Hapje eten

Ik ben regelmatig te vinden op het strand, is het niet om uit te waaien. Anders wel om even er lekker tussenuit te zijn met de kinderen. Vaak sluiten we af met een patatje. Maar in de coronatijd gaat dat ook anders dan normaal. Bij onze friettent bij de Haven, kun je wel je eten bestellen. Daarna sta je ieder op 1,5 meter te wachten op je bestelling. En dan eten we vaak de snack op in de auto. Ja het is niet romantisch. Maar er zijn natuurlijk geen zitjes waar je je eten op kunt eten, dus dan maar even zo. En willen we liever een visje eten dan gaan we graag naar Havenpaleis Scheveningen.

vis eten op scheveningen

Alle activiteiten

We hopen dat het de coronaperiode weer snel voorbij is en dat we dan wel allemaal activiteiten mogen doen zonder na te denken of het wel veilig is. Maar wat kun je in Den Haag aan de kust nog meer doen. Bij de Pier en de Boulevard zijn er meer leuke uitjes die je kunt doen, onder andere:

 • Sea Life,
 • Reuzenrad,
 • Bowlen,
 • Bungeejumpen,
 • Legoland (deze gaat voorjaar 2021 open))
 • Trampolinespringen
 • Draaimolen
 • Surfen
Coronaproof uitje scheveningen

Ben je enthousiast geworden? Ga dan zeker een dagje naar de kust toe. De streek is goed te bereiken via het openbaar vervoer. En woon je iets verder weg dan heb je ook een goede verbinding met de trein en dan nog een stukje met de tram. Laat het zout lekker door je haren wapperen en geniet van de natuur en je kinderen!

Wat voor coronaproof uitje heb jij gedaan met de kinderen?

Hi ik ben Linda, van Linda schrijft het op. Ik heb een lifestyle blog met een persoonlijk tintje. Ik ben een 40+ moeder en schrijf over wat ik allemaal meemaak met mijn gezin, drie tieners en onze drukke Jack Russell. Daarbij schrijf ik graag over mijn passie fotograferen. Maar ook over interieur, tuinieren. En als rode draad mijn gezondheid. 10 gedachten over “Een coronaproof uitje naar Scheveningen”

 • als Limburgse zie ik niet veel zee en strand.
  Scheveningen vind ik zo’n leuke plek om te bezoeken. Paar jaar geleden geweest en als het allemaal weer kan wil ik graag weer eens terug.

 • Wij woonden een aantal jaren op Scheveningen, heerlijk even elke dag uitwaaien op het strand. En als je eens cultureel wil doen (en dingen gaan weer open), dan is museum Beelden aan Zee ook een aanrader.

 • scheveningen is altijd goed alleen nu met corona is de pier niet altijd of niet open jammer genoeg.. maar even lekker uitwaaien is ook geen straf

 • Wij hebben nog vrij weinig gedaan. Gelukkig wel onlangs in de vakantie een midweek naar een natuurhuisje in het bos. Contactloos verblijf. Al hebben we wel even uitleg gehad, maar dan met mondkapje en 1,5 meter afstand. Een uitje dat we af en toe doen is een rondje in Naarden-Vesting lopen en dan een chocolademelk en coffee-to-go erbij nemen. Echt een uitgebreide wandeling maken of een uitje zoals je beschrijft vind ik lastig omdat vaak de openbare toiletten dicht zijn. En ik dus altijd en met regelmaat moet plassen (ik omschrijf het maar zoals het is)…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *