Een co sleeper huren of kopen?

Een co sleeper huren of kopen?

Hoera! Jullie gezin is pas uitgebreid met een kleine baby. Het liefst spendeer je elk moment van de dag (en nacht) met dit kleine wondertje. Toch is slapen ook heel waardevol als je jonge kinderen hebt. Nu is er een fijne optie waarmee jij en je kindje heerlijk samen kunnen slapen. Met een co sleeper kun je op een veilige manier samen met je baby slapen. Maar ben jij al voor 100% overtuigd over co-sleeping of wil je eerst je co-sleeper huren om deze uit te testen?

Wat is co- sleeping?

Co-sleeping met je baby houdt in dat je kind bij jou slaapt. Co-sleepen komt in de westerse samenleving nog niet heel veel voor. Maar daar komt langzaamaan verandering in. Steeds meer mensen zien de voordelen van het samen slapen met je kind. Er bestaan verschillende vormen van co-sleeping. Je kunt het kind bij jou in bed leggen, in dezelfde kamer in hun eigen ledikant of naast jouw bed met een co sleeper bedje.

De voordelen van co-sleeping

Co-sleeping heeft verschillende voordelen. Door co-sleeping heeft je kind minder moeite met naar bed gaan, omdat je als ouders dichtbij bent. Dit bevorderd de nachtrust voor zowel jou als je kind. De baby valt met een co sleeper ook sneller in slaap. Kinderen die bij hun ouders slapen hebben minder behoefte aan knuffels, zij voelen zich al beschermd door hun ouders. In de borstvoedingsperiode is co-sleepen ook erg praktisch, de moeder hoeft haar bed niet uit om het kindje te voeden. Kinderen die in een aparte kamer slapen hebben twee keer meer kans op een wiegendood dat kinderen die bij de ouders slapen!

De nadelen van co- sleeping

Co-sleeping heeft heel veel voordelen. Maar co-sleeping is niet altijd de perfecte oplossing. Je hebt bijvoorbeeld veel minder privacy. Als je behoefte hebt aan intimiteit is het niet per se gewenst dat de baby bij jullie op de kamer ligt of zelfs in jullie bed. Co-sleeping is niet altijd veilig, veel gegeven kritiek is dat je als ouder op je baby zou kunnen rollen. Co-sleeping is veilig mits je zorgt voor een goed matras, dat je baby niet uit bed kan vallen en dat je baby niet onder kussens of een dekbed terecht komt. Over het algemeen heeft co sleepen meer voordelen dan nadelen. Welke argumenten voor jou het zwaarst wegen kan natuurlijk wel verschillen per persoon. Maak dus vooral zelf een goede afweging of co sleepen iets voor jullie is. Twijfel je nog? Kijk dan of je een co-sleeper kunt lenen of huren.

Wat is de beste co-sleeper

Met een co sleeper los je het probleem op dat je op je kind zou kunnen rollen. Een co sleeper is een klein matrasje wat je naast je bed zet en op dezelfde hoogte als je eigen bed afsteld. Het bedje maak je goed vast aan je matras zodat de co sleeper niet weg kan schuiven. De beste co sleeper is er een die je goed vast kunt maken, waar je kind niet uit kan vallen en waar een zijde omlaag kan.

Welk beddengoed co sleeper

Matrasjes van co sleepers hebben vaak afwijkende afmetingen. Er zijn speciale matrashoezen ontwikkeld die je voor je co sleeper kunt gebruiken. De maat voor co sleepers is vaak 50 bij 90 centimeter. Verder kun je gewoon de slaapzak voor je kind gebruiken die je in een ledikant gebruikt. Je kunt ook voor een dekentje kiezen. Zorg in dat geval wel dat je het bedje kort en strak opmaakt, zodat je kindje niet kan stikken. Het is verstandig om van al het beddengoed minimaal twee stuks aan te schaffen. Babies en kinderen kunnen nu eenmaal wel eens wat rommel of viezigheid veroorzaken. Als het ene beddengoed in de was zit, kun je nog wel je kindje rustig in een schoon bed laten slapen!

Co sleeper extra matras

Sommige co sleepers hebben een heel dun matrasje. Pasgeboren babies zijn heel licht en dit ligt voor hun vaak heel comfortabel. Ook al voelt het voor volwassenen misschien te dun, de co sleeper is echt voor het gemak van je kleine ontworpen. Wil je toch een dikker matras voor je kind? Leg dan geen extra matras neer, hiermee vergroot je de kans op verstikkingsgevaar voor je baby. Kies dan een ander matras en vervang het oude matrasje met een dikkere variant.

Co-sleeper huren of kopen

Een co sleeper kopen is natuurlijk altijd een optie. De bedjes zijn heel betaalbaar, vanaf 25 euro heb je al een co sleeper te pakken. Wil je het even een keer uitproberen kun je altijd even een co sleeper van iemand lenen. Of je kunt er voor kiezen om een co sleeper te huren. Wanneer je een co sleeper huurt kan het alleen wel zijn dat je de co sleeper minder hygiënisch vind. Er hebben immers al meer kindjes in geslapen. De co sleeper wordt natuurlijk door een goed verhuurbedrijf wel gewoon grondig gereinigd.

Co-sleeper kopen

Er zijn veel verschillende merken die co sleepers verkopen. Waar je je co sleeper koopt hangt af van waar je woont en hoeveel budget je over hebt voor een co sleeper. Daarnaast hangt wat voor co sleeper je zoekt ook af van wat voor bed je hebt. Voor een boxspring heb je een ander soort co sleeper nodig dan voor een bed met een houten frame. Voordat je een co sleeper koopt is het dus belangrijk om goed uit te zoeken wat je precies nodig hebt. Hoe hoog moet je co sleeper zijn, hoe wil je dat je co sleeper eruit ziet en hoeveel budget heb je voor je co sleeper in gedachten?

Co sleeper marktplaats

Je co sleeper tweedehands kopen is ook altijd een optie. Kinderen worden groter en ouders doen op een bepaald moment hun co sleeper weg. Het kan zijn dat ze de co sleeper weggeven aan vrienden. Maar veel mensen verkopen hun co sleeper op een rommelmarkt of via een online marktplaats. Om een beetje geld te besparen kun je dus heel goed even op Marktplaats kijken of bijvoorbeeld in een kringloopwinkel. Je bespaart op deze manier niet alleen geld, je bent ook nog eens heel duurzaam bezig! Een tweedehands co sleeper is makkelijk schoon te maken. Je kunt makkelijk een nieuw matrasje kopen als die niet goed bruikbaar meer is. 

Heb jij ook gebruik gemaakt van een co-sleeper?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *