Ecostoof: koken terwijl je je boodschappen doet

Ecostoof: koken terwijl je je boodschappen doet

Wanneer je de titel van deze blog leest zal er misschien meteen de gedachte door je hoofd gaan dat jij dus écht niet iets op het gas laat staan terwijl je niet thuis bent. Dat vind ik trouwens ook niet meer dan terecht. Stel dat er wat fout gaat terwijl jij er niet bent dan is het leed niet te overzien. Dat wil jij niet op je geweten hebben en dat snap ik volledig. Veiligheid gaat natuurlijk boven alles. Ook daar ben ik het helemaal mee eens. Toch kun je koken in de ecostoof en tegelijk boodschappen doen, zonder dat je het gas aan laat staan.

Ecostoof

Koken in de ecostoof is helemaal veilig! En er zijn tegenwoordig heel veel leuke te koop! Kijk maar eens op Ecostoof.nl. Bij het koken in deze “theemuts” hoef je je pan niet op het vuur te laten staan. Hoe cool is dat dan? Nu hoor ik je alweer denken, koken zonder warmtebron? Hoe dan?! Ik zal je in deze blog uitleggen wat het is en wat je er mee kan doen. Een ecostoof is een soort van theemuts wat je eten warm houdt en ervoor zorgt dat het verder gaart. Theemuts is misschien niet eens het goede woord ervoor. Want je pakt je pan helemaal in en zet er niet echt iets overheen maar zo heb je misschien een beetje een idee hoe het in zijn werk gaat.

slowcooker recepten

Wat is een stoof?

Het is eigenlijk supersimpel. Je brengt hetgeen wat je wilt koken eerst aan de kook op je gasfornuis of kookplaat Zodra het kookt verpak je het in de ecostoof. Een paar uur later is het hartstikke gaar! De warmte die de ecostoof ongelooflijk goed vasthoudt, die zorgt er namelijk voor dat jouw gerecht door gaart. Het is niet alleen een heel handig product maar op deze manier verbruik je ook veel minder energie. Denk bijvoorbeeld eens aan stoofpeertjes. Die moeten normaal toch wel een flinke tijd op staan en dat betekent dan dus ook dat je een flinke tijd gas of stroom aan het verbruiken bent. Hier heb je op deze manier geen last van. Want je verbruikt geen van beide.

De ecostoof maakt gebruik van de “energie” die jij er al in hebt gestoken toen je jouw gerecht aan de kook bracht. Je brengt de pan met stoofperen aan de kook en daarna zet je hem in de zak en knoop je deze stevig dicht. Wanneer je dan een uur of 3 later kijkt zal je zien dat jouw peertjes perfect gaar zijn en jij lekker kunt gaan smullen. Het voordeel van koken in een ecostoof is dat je groentes nog lekker die heerlijke bite behouden en je op deze manier ook de vitaminen niet uit je groente kookt. . Ik kan me voorstellen dat je er in het begin misschien even aan moet wennen maar je zult zien dat je dat gauw genoeg bent.

Ecostoof aanbieding

In de winkel van ecostoof kun je terecht om jouw exemplaar aan te schaffen. Hij is geschikt voor de verschillende maten aan pannen die je hebt (vanaf 14 centimeter doorsnede tot en met 26 centimeter aan doorsnede). Je hoeft dus niet voor ieder formaat pan een aparte ecostoof aan te schaffen. Hij is leverbaar in verschillende gezellige kleurtjes, dus voor jou zal er zeker ook wel een leuke bij zitten. Je gebruikt minder energie en het is tevens gemaakt van gerycled materiaal. Hoe economisch wil jij verder nog bezig zijn? Je kunt de ecostoof wanneer hij vuil geworden is gewoon wassen in de wasmachine. Je kunt daarvoor het “wol” wasprogramma gebruiken.

Met de code SparklesInside10 krijg je tevens 10% korting op je aankoop altijd leuk toch?

Ecostoof recepten

Bij mijn ecostoof kreeg ik een kookboek met super lekkere recepten. Dit vond ik overigens erg handig omdat je in het begin niet zo goed weet hoe lang je iets moet koken, laat staan hoe lang het nog in de ecostoof moet. Het kookboek geeft dan ook handige handvatten. Zelf maakte ik het recept van de Mediterrane vissoep op pagina 175 van het kookboek.

vissoep uit de slowcooker

Ecostoof review

Ik was blij verrast met mijn ecostoof, want eigenlijk is het gewoon een moderne hooikist. Vooral voor stoofpotjes en curries vind ik het ideaal. We hebben het allemaal al druk genoeg en wat is het fijn als je kan werken en je eten staat te koken zonder dat je er naar om hoeft te kijken. Zelf moest ik een heel klein beetje denken aan een slowcooker toen ik het voor het eerst gebruikte. Alleen heb je voor een slowcooker wel stroom nodig en voor de ecostoof niet. Daarnaast duurt het in een slowcooker toch nog wel langer dan in de ecostoof.

Indien je gaat picknicken, maar graag iets warms wilt meenemen, dan kun je hier heel makkelijk de ecostoof voor inzetten. Je zet het eventjes op het fornuis en zet daarna je pan in de ecostoof zodat je eten gaar wordt, terwijl jij naar de picknick toe rijdt.

Ik raad je wel aan om het kookboek die bij de ecostoof hoort aan te schaffen. In het beginnen is het namelijk best wel even zoeken naar de goede verhoudingen maar ook naar de tijd dat je je prakkie klaar hebt.

Binnenkort ga ik naar de camping waar we geen kookgelegenheid in ons huisje hebben. Ik denk dat ik de ecostoof meeneem, zodat ik mijn vlees even kan koken in de gemeenschappelijke keuken om het vervolgens gaar te laten worden in mijn grote “theemuts”.

Wat ik zeker een pluspunt vind, is dat het gemaakt is van biologisch linnen, gerecyclede wol en duurzame kurk. Zo wordt er ook nog een beetje aan het milieu gedacht.

Ik ben van plan om nog heel veel recepten in mijn ecostoof uit te proberen. Ik heb me namelijk nog niet aan de toetjes gewaagd en een lekkerbek als ik, is daar gek op.

ecostoof review

Moderne hooikist

Je hebt dus nu gelezen hoe makkelijk en handig de ecostoof is. Nu is het tijd dat jij er heerlijke gerechten in kan klaar maken. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een gerecht te maken wat je normaal in een tajine klaar zou maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijk recept met vis of kip? Natuurlijk kan je er nog veel meer in klaar maken, zeker stoofgerechten zijn ontzettend fijn om erin te maken. Juist omdat die normaal gesproken wel een paar uur op moeten staan is het fijn dat je dan nu gebruik kunt maken van dit handige hulpmiddel. Een ecostoof wordt ook wel een moderne hooikist genoemd, want vroeger hadden ze deze moderne snufjes namelijk niet.

Je zult vast begrijpen dat ik reuzebenieuwd ben naar jouw ervaringen met de ecostoof en ik zou het heel erg op prijs stellen en leuk vinden wanneer jij een berichtje achter zou laten wanneer je ervoor gekozen hebt om de ecostoof te kopen en in gebruik te nemen. Een foto op instagram met een tag naar mij, als je je recept hebt gemaakt zou ik helemaal fijn vinden.

Winactie

Ik mag een ecostoof + kookboek ter waarde van €113,50 weggeven. Hoe leuk is dat?! Je kan winnen door de volgende stappen uit te voeren.

  1. Volg Sparklesinside en Ecostoof op instagram
  2. Deel het bericht over de ecostoof op instagram in je stories (vergeet me niet te taggen)
  3. Tag 3 vrienden met wie je samen gaat eten indien je de ecostoof wint.

De winnaar wordt op 28 mei via instagram gekozen.

Had jij al van de ecostoof gehoord?

Dit artikel is een samenwerking, maar is zoals jullie van mij gewend zijn, gebaseerd op mijn eigen persoonlijke mening.10 gedachten over “Ecostoof: koken terwijl je je boodschappen doet”

  • Snap ik het goed dat je de pan eten in de ecostoof zet? Ik vind het idee erg handig al zou ik hier bang zijn dat de kat er met het vlees in de pan vandoor gaat 🙂 Maar hoe het werkt is natuurlijk ideaal. Zo vaak bakt hier iets aan omdat ik nog even iets af wil maken terwijl ik aan het koken ben, maar ook heb ik vaak om half zes helemaal geen zin om te koken omdat ik af ben na een dag werken en nu laat je het gewoon rustig gaar worden zonder omkijken. Slim.

  • Mooi dat een eeuwenoud principe dat je ook met hooi in een gat in de grond kan doen in een modern jasje is gestopt, wel zo praktisch;-)
    Zelf bedenk ik pas als ik s avonds in de keuken sta wat ik ga klaarmaken, dus daar is dit minder geschikt voor, maar.

  • Heel eigenaardig! Had er nog nooit van gehoord eerlijk gezegd. Ik ga het wel eens in detail bekijken want ik snap voorlopig het nut nog niet echt..

  • Tja, ik weet eerlijk gezegd niet of ik dit zelf zou kopen. Het lijkt me vrij omslachtig, maar goed, ik ben dan ook geen kok, dus misschien is dit juist wel de manier om duurzaam te koken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *