De voordelen van het rijden op een e-bike voor je gezondheid en welzijn

De voordelen van het rijden op een e-bike voor je gezondheid en welzijn

De elektrische fiets wordt tegenwoordig steeds populairder. Dat e-bikes, zoals een flyer e bike, erg gebruiksvriendelijk zijn en goed zijn voor het milieu wist je waarschijnlijk al. Maar wist je ook dat een e-bike erg goed is voor je gezondheid? Hieronder lees je welke gezondheidsvoordelen het rijden op een e-bike met zich meebrengt. 

Minder stress

Tegenwoordig ervaren we dagelijks allemaal veel stress. Fietsen met een e-bike kan een goede manier zijn om deze stress te verminderen. Regelmatige lichaamsbeweging kan namelijk jouw stressniveau verlagen en jouw stemming verbeteren. Doordat jouw adrenalineniveau tijdens het fietsen zakt, voel je je meer ontspannen en ben je stressbestendiger. 

Bovendien kun je tijdens het fietsen je hoofd even helemaal leegmaken. Je hoeft dan namelijk niet te denken aan alle deadlines, mailtjes of telefoontjes en kan gewoon genieten van het uitzicht en het (hopelijk) lekkere weer. Ook vermijd je door op de fiets te gaan overvolle treinen en files in de spits.

In de buitenlucht

Het rijden met een e-bike heeft hiernaast nog meer gezondheidsvoordelen. Doordat je met een e-bike in de frisse buitenlucht rijdt, krijgen jouw hersenen meer zuurstof waardoor ze minder snel verouderen en beter presteren. Hiernaast maakt het lichaam tijdens een fietstocht het gelukshormoon endorfine aan. Het zonlicht zorgt voor de aanmaak van vitamine D. Dit versterkt jouw immuunsysteem, heeft een positieve invloed op je humeur, zorgt ervoor dat je beter slaapt en laat je fit voelt.

Minder uitstoot

Eén van de grote pluspunten van een elektrische fiets is dat deze zeer milieuvriendelijk is. Wanneer je met een elektrische fiets naar je werk gaat, stoot je per kilometer ruim 60 keer minder CO2 uit dan een benzineauto of ruim 25 keer minder dan een elektrische auto. Dit is een flinke vermindering van uitstoot. Minder uitstoot betekent een schonere leefomgeving en dus een betere gezondheid.

Langer door bewegen

E-bikes zijn perfect voor diegenen die actief willen blijven, maar dit door ouderdom of gezondheidsproblemen niet gemakkelijk kunnen doen. De trapondersteuning zorgt er namelijk voor dat deze groep, ondanks hun gezondheidsproblemen, gewoon kan blijven bewegen. De elektrische fiets zorgt er hierdoor voor dat deze groep veel langer mobiel blijft. 

Kortom, het fietsen op een e-bike brengt dus veel gezondheidsvoordelen met zich mee. Zo vermindert het stress, zorgt de frisse buitenlucht voor een betere werking van jouw hersenen en immuunsysteem, stoot je minder CO2 uit en kun je langer door bewegen. Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *