Ontdek Attractiepark Duinen Zathe in Appelscha: Een Dag Vol Avontuur en Vermaak

Ontdek Attractiepark Duinen Zathe in Appelscha: Een Dag Vol Avontuur en Vermaak

Als je op zoek bent naar een geweldige dag vol plezier en avontuur voor het hele gezin, dan moet je zeker Attractiepark Duinen Zathe in Appelscha bezoeken. Dit leuke attractiepark in het noorden van Nederland biedt een breed scala aan attracties, entertainment en lekker eten voor alle leeftijden. In deze blog neem ik je mee op een virtuele reis door Duinen Zathe en laat ik je zien waarom dit park een must-visit bestemming is voor iedereen die op zoek is naar een leuke dag uit.

Op schoolreisje

Toen ik zelf nog kind was en in het hoge noorden woonde, gingen we regelmatig op schoolreisje naar Duinen Zathe. Toen heette het weliswaar nog Appelsscha en was het nog geen all inclusive attractiepark, maar wat hadden we er een lol. Ik wilde er daarom al lang met Farah naar toe. In de zomervakantie kregen we deze kans en wat heeft mijn kleine meid genoten.

All inclusive attractiepark

Attracties voor alle leeftijden

Een van de grootste troeven van Attractiepark Duinen Zathe is het uitgebreide aanbod van attracties voor alle leeftijden. Of je nu een adrenalinejunkie bent of gewoon op zoek bent naar een ontspannen dagje uit, dit park heeft voor elk wat wils.

Voor de kleintjes

Voor de jongere bezoekers biedt Duinen Zathe een verscheidenheid aan kindvriendelijke attracties zoals draaimolens, een kinderboerderij en een speeltuin. De allerkleinsten kunnen ook genieten van de kleurrijke carroussel of in de vliegtuigjes.

Voor de hele familie

Voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden zijn er attracties zoals de Verkeersschool, waar kinderen hun rijvaardigheden kunnen testen, en de Aqua Swing, een schommel die iedereen in de lucht laat zweven.

Attractiepark friesland

Voor de waaghalzen

Voor de avontuurlijke zielen zijn er attracties zoals de Super Nova, een spannende zweefmolen, en de Hara Kiri, een glijbaan die je hart sneller doet kloppen. De achtbaan is een absolute favoriet voor degenen die op zoek zijn naar een adrenalinekick. Het hoogtepunt is echter de Zalmsprong, een vrije val van 15 meter die zelfs de moedigsten onder ons op de proef stelt. Farah ging er ook heel stoer in, maar vond het achteraf toch minder leuk dan ze gedacht had. Misschien was ze toch nog een beetje te klein.

All-inclusive entree

Een van de dingen die Attractiepark Duinen Zathe zo aantrekkelijk maakt, is de all-inclusive entree. Dit betekent dat je één prijs betaalt bij binnenkomst en vervolgens de hele dag kunt genieten van alle attracties, entertainment en zelfs eten en drinken. Het park biedt een uitgebreid assortiment aan snacks, ijsjes, frietjes en drankjes, zodat je de hele dag door kunt smullen zonder je zorgen te maken over extra kosten. Zelf vond ik het wel erg jammer dat er niet wordt aangegeven dat vegetarische snacks apart besteld moeten worden. Wij dachten dus dat ze deze niet hadden. Dat was in Drouwenerzand dan toch weer anders.

goedkoop pretpark

Thematische evenementen

Duinen Zathe organiseert regelmatig thematische evenementen en activiteiten gedurende het jaar. Of het nu gaat om een speciale zomerse festiviteit of een spannend Halloween-feest, er is altijd iets bijzonders te beleven in het park. Het is de perfecte manier om je bezoek nog leuker te maken en de kinderen zullen dol zijn op de extra magie die deze evenementen met zich meebrengen.

Duinenzathe all in

Bij slecht weer

Je hebt ook een klein binnen gedeelte dus ook bij slecht weer hoef je niet thuis te blijven. Een soort Ballorig in het groot zeg maar. Voor de allerkleinsten is er ook een binnen speelplek, vlakbij de game hal.

Het verkeerscircuit

Vroeger had je verkeerspark Assen, maar deze bestaat volgens mij niet meer. Nu heeft Duinen zathe een echt verkeerscircuit, met verkeersborden en een tankstation. Dit vonden we misschien wel het allerleukste van het park. Er is een ‘politieagent’ die de boel in de gaten houdt en ook ouders kunnen in de autotjes.

Verkeerspark

Spur de rups is de mascotte in Duinen zathe

Spur is hoofdbewoner van het pretpark Duinen Zathe. Hij woont in de Droomboom. Deze kan je bezoeken in het park! Spur loopt regelmatig een rondje door het park om een luchtje te scheppen, dan gaat hij met de kinderen op de foto. Ook wordt er een soort theatervoorstelling gegeven waar Spur de hoofdrol heeft. Super leuk!

Duinenzathe all inclusive

Bereikbaarheid

Attractiepark Duinen Zathe is gemakkelijk te bereiken met de auto en biedt voldoende parkeergelegenheid. Het park is gelegen in de prachtige omgeving van Appelscha, wat betekent dat je ook kunt genieten van de natuurlijke schoonheid van dit deel van Nederland. Ook is het parkeren gratis, dit vond ik een groot pluspunt. Dat zie je namelijk tegenwoordig niet vaak meer.

Hoe duur is de entree van Duinen Zathe?

Je kunt de tickets online kopen of aan de deur.

Kinderen van 1 en 2 jaar betalen 5 euro

Kinderen van 3 jaar en ouder betalen 18,50 (volwassenen ook)

Rolstoelgebruikers betalen 14 euro

Kom je na 15 uur, dan betaal je een flitsticket voor 9,90

Zelf kochten via onze kaartjes via tripper en betaalden we 16,75 per persoon, dit scheelde toch weer in de portemonnee.

Duinen zathe

Adresgegevens

Verkeers- & Attractiepark Duinen Zathe
Noorder Es 1
8426 GW Appelscha

Conclusie

Attractiepark Duinen Zathe in Appelscha was altijd al een fantastische bestemming voor gezinnen en vriendengroepen en dat is het nog steeds. Ik denk dat dit leuk is voor kids tot een jaar of 10-12. Het is niet mega groot maar voor de kleinsten is er genoeg te doen. De patatjes zijn heerlijk, volgens mij doen ze er patatkruiden overheen. Limonade is onbeperkt bij de prijs inbegrepen en frisdrank is extra bij te bestellen. Het is jammer dat we zover moeten rijden als we dit pretpark willen bezoeken, anders zouden we hoogstwaarschijnlijk een abbonement of iets dergelijke nemen. Toen Farah nog iets jonger was, bezochten we al eens de Waarbeek, ook een all in pretpark en ontzettend leuk.

Het was erg druk bij het spookhuis en bij de zwaantjes op het water, dus daar komen we zeker nog een keer voor terug.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *