Dubai, groot, groter, grootst

Dubai, groot, groter, grootst

Dubai, groot, groter, grootst! Dat is waar ik aan denk als ik weer over Dubai dag droom. Dubai is 1 van de Verenigde Arabische emiraten waar we binnen 7 uur naar toe vlogen met Transavia. Transavia is een lowcost airline die vliegt op Dubai, mocht je meer te besteden hebben dan staat Emirates zeer goed aangeschreven. Wij vlogen in de kerstvakantie, het duurste seizoen in het hele jaar (dat heb ik me laten vertellen op het reisbureau). Vliegen met Emirates paste dus helaas niet echt in ons budget, maar we hadden al eerder met Transavia gevlogen dus dat was prima te doen.

Dubai airport

Toen we aankwamen op het luchthaven, keken we onze ogen uit. Jeetje wat was het hier mega groot. Gelukkig werd alles goed aangegeven met bordjes, anders zou je hier zeker verdwalen.

Millenium Plaza Hotel

Na onze vlucht waren we super gaar en zijn we eigenlijk meteen naar ons hotel gegaan. We verbleven in het Millenium Plaza hotel, aan de Sheikh Said Road, vlakbij de Dubai mall. In deze blog wil ik jullie meenemen tijdens mijn uitstapjes. Iedereen heeft natuurlijk wel gehoord over de Burj Khalifa en de Burj al Arab. Omdat je hier al zoveel over kan lezen, heb ik heel andere tips voor jullie. Dit zijn volgens mij echt de dingen die je moet doen als je in Dubai bent.

Dessert safari

Dubai ligt midden in de woestijn, een jeepsafari mag dan ook niet ontbreken tijdens je vakantie. Je crosst met een jeep op hoge snelheid door de woestijn, dit noemen ze ook wel dune bashen. Ik vond het zelf doodeng en was bang dat de jeep zou kantelen maar mijn man en alle andere mensen in de jeep vonden dat juist het hoogte punt tijdens de trip. Ik ben dan ook een echte bange schijterd, dus dat schiet sowieso niet echt op. In de woestijn aangekomen, kun je allerlei activiteiten doen.

Zo kun je op een kameel rijden, op een quad door de woestijn scheuren, je handen met henna laten versieren, lekker een drankje doen etc. Vervolgens hebben we heerlijk gebbqed in de woestijn. Het eten was geweldig, ik heb al meerdere jeepsafari’s in verschillende landen gedaan maar nergens was het eten zo goed als in Dubai. Na het eten werd de avond afgesloten met optreden van een buikdanseres en allerlei andere traditionele dansen.

Dhowcruise

Zoals de meesten weten ben ik gek op lekker eten en de dhowcruise is dan ook een echte aanrader. Je vaart ongeveer 2,5 uur rond en kan genieten van een open buffet met heerlijk Indiaas eten. Je hebt verschillende soorten vis, vlees maar je kan ook prima vegetarisch eten. Ook kun je onbeperkt eten en drinken, ik weet niet meer of er ook alcohol bij in zat, aangezien dat in Dubai toch best beperkt is. Volgens mij betaalden we iets van 40 euro per persoon en hadden we een super romantische avond met heerlijk eten en live muziek. Ook werden er diverse dansshows aan boord gegeven.

https://sparklesinside.nl/wp-content/uploads/2017/07/20141219_204734.jpg

Dolfinarium

Ga lekker picknicken bij Children’s city, oftewel het dolfinarium van Dubai. Het is een soort groot park met allerlei activiteiten voor kinderen. Ook wij zonder kinderen hebben er heerlijk genoten. In het zwembad/dolfinarium kun je zwemmen met dolfijnen. Dit zal niet echt dezelfde ervaring zijn als bij Atlantis de Palm, maar het is wel een heel stuk goedkoper.

Zelf durfde ik niet met dolfijnen te zwemmen, omdat die beesten nog best grote tanden hebben. Ik weet dat ze mensen geen kwaad doen, maar je weet nooit wat zo’n beest doet als hij in paniek is. Zie je het al in de krantenkoppen staan : “Het gebeurd nooit, maar Nederlandse opgegeten door dolfijn”. No thanks! Mijn man vond het wel een onvergetelijke ervaring en ik heb dan ook genoten om te kijken hoe hij er van genoot.

Dragonmart

Ik ben gek op kawaii en heb dan ook niet voor niks jarenlang een webshop gehad met alles wat schattig is. Toen ik Dragon mart ontdekte was ik dan ook meteen helemaal verliefd. Het is een soort grote Chinatown, welke je kan vergelijken met een Beverwijk, alleen dan groot, groter, grootst. Het is allemaal overdekt, dus ook een prima uitje als het wat slechter weer is. Ik heb hier uren rond kunnen snuffelen

Dubai museum & Al Fahidi Fort

We moesten nodig plassen en waren op zoek naar een toilet toen we het Dubai museum ontdekten. Het museum is gevestigd in het Al Fahidi Fort en is te vinden in het oude Dubai naast de Dubai Creek. Het Al Fahidi fort stamt uit 1787 en is gebouwd om de stad te verdedigen tijdens oorlog. Voorheen werd het fort gebruikt als regeringszetel en gevangenis en heeft het ook een tijdje gediend als opslagplek voor munitie van het leger. In het museum leer je het leven van vroeger kennen, op de binnenplaats zie je ook oude boten en kanonnen.

Global Village

Global village is zeker een aanrader voor in de avond. Het is een groot evenementen terrein waar ieder winterseizoen miljoenen bezoekers op af komen. Er zijn allemaal verschillende paviljoens die elk een ander land vertegenwoordigen. Zo kun je in de Spaans tent lekker tappas eten of olijfolie kopen die versgeperst is in Spanje. Er is zelfs een paviljoen die Nederland vertegenwoordigd, ik kan me alleen niet meer goed herinneren wat je in dit paviljoen allemaal kon vinden. Global village is heel romantisch doordat het prachtig verlicht is, je waant je echt in een sprookje. Je ziet ook veel lokale mensen die hier samen met hun gezin de ontspanning opzoeken.

Op het 1,6 miljoen vierkante meter tellende terrein staan verschillende attracties opgesteld, die je een beetje doen denken aan een kermis. Er is een soort kanaaltje aangelegd waar je een boottochtje kan maken met een “dhow”. Vanwege de hete zomers in Dubai is Global Village alleen in de winter geopend. Ik vond Global village in vergelijking met de rest van Dubai wel erg duur, moet ik bekennen.

Shoppen

Voor de echte shop a holics is Dubai echt heaven. Dubai kent diverse shoppingmalls, en deze zijn allemaal stuk voor stuk huge. Ons hotel was 1 of 2 haltes bij de Dubai mall vandaan. We kwamen hier dus ook regelmatig. De Dubai mall is het grootste winkelcentrum van de wereld en heeft meer dan 1200 winkels.

Het enorme winkelcentrum is te vinden in Downtown Dubai, direct naast het hoogste gebouw van de wereld, de Burj Khalifa. Het aanbod van winkels in de Dubai Mall bestaat vooral uit bekende internationale ketens en merken waaronder Armani, Versace, Dolce & Gabbana, Dior, Diesel, G-Star , Adidas, Puma, Nike, Hugo Boss, Replay en ketens als , H&M, , Sephora, Marks & Spencer en nog vele anderen.

Wat me opviel is dat overdag het erg rustig was, maar ’s avonds kwam vooral het lokale volk samen met hun gezin naar de Dubai mall. Je kan heerlijk eten in deze shoppingmall, en ik vond het ook nog best betaalbaar. Ook heeft dit winkelcentrum een bioscoop met meer dan 12 zalen en een heel groot aquarium welke echt prachtig is.

Burj Khalifa met dansende fonteinen

Als je dan toch bij de Dubai Mall bent, moet je ook echt even richting de Burj Khalifa lopen om de dansende fonteinen te zien, dit was zo prachtig en indrukwekkend.

Ik kan nog wel uren doorschrijven over Dubai, omdat deze emiraat zo veel indruk heeft gemaakt. Mijn man werd van te voren niet echt warm van Dubai, en had er een hele andere verwachting bij. Na zijn bezoek aan Dubai heeft hij zijn mening dan ook aangepast en hij vond het geweldig. Hebben jullie dat ook wel eens gehad bij een bepaald land?

Tip: Wil je goedkoop excursies boeken? Kijk dan eens op Groupon. Ik had via groupon de jeepsafari, een massage, de dhowcruise en bungeejumpen (voor mijn man) geboekt. Alles voor ongeveer de helft van de normale prijs. Je kan de bedrijven die het aanbieden eerst opzoeken via google om reviews te lezen.

Trekt Dubai je niet echt, maar houd je wel van luxe? Dan is een cruise wellicht wel iets voor je. Op de blog bij mama thuis kun je lezen over de Meraviglia, een super mooi cruiseschip.

Ben jij wel eens in Dubai geweest?16 gedachten over “Dubai, groot, groter, grootst”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *