DIY : Maak je eigen Ramadan kalender voor volwassenen

DIY : Maak je eigen Ramadan kalender voor volwassenen

Een Ramadan kalender voor volwassenen is het natuurlijk niet helemaal, want de kleintjes zullen het ook geweldig vinden om deze kalender te bewonderen. Eerder liet ik jullie al zien hoe je een Hello Kitty Ramadan kalender kan maken, vandaag maken we een Ramadan kalender voor volwassenen. Bij deze kalender open je niet elke dag een vakje om een cadeautje of opdracht te doen, maar kun je bijhouden hoeveel dagen je nog moet vasten, hoe laat de Suhoor is en hoe laat de Iftaar begint. Ik kwam heel veel van dit soort kalenders tegen op facebook, voor absurde prijzen. Ik kwam echt prijzen tegen van rond de 50 euro, nou moet iedereen natuurlijk zelf weten wat hij/zij voor een handgemaakt product vraagt, maar ik weet ook dat er genoeg mensen zijn die dit niet kunnen veroorloven. Daarnaast moeten we toch binnen blijven, dus kunnen we natuurlijk lekker even knutselen. Binnen een uurtje ben je klaar en het kost je maar een paar euro’s.

Indien je een Ramadan hoekje maakt, is deze Ramadan kalender voor volwassenen natuurlijk wel een beetje je eyecatcher. Voor kinderen kan een dag lang duren , structuur en regelmaat is dan ook erg belangrijk. Met 1 blik kunnen ze op deze kalender zien wat de tijden zijn en hoeveel dagen ze nog moeten wachten tot het Eid (suikerfeest) is. Ook kun je deze Ramadan kalender elk jaar weer opnieuw gebruiken. Super leuk toch? Deze maand zullen er weinig tot geen reisblogs voorbij komen op Sparkles Inside. Nu met de Corona crisis, kunnen we toch niet lekker op stap. In plaats van de reisblogs zal ik meer Ramadan blogs plaatsen, dit kunnen leuke DIY’ s zijn maar ik denk dat ik ook extra recepten zal plaatsen. Mochten jullie andere wensen hebben, stuur me gerust een mailtje!  Maar nu eerst snel aan de slag met deze leuke Ramadan kalender voor volwassenen.

Ramadan kalender DIY

Wat heb je nodig?

  • Het ontwerp van de kalender (deze kan je onder aan deze blog downloaden)
  • Een printer
  • Een fotolijst
  • Een schaar
  • Een whiteboard stift
  • Billendoekjes

Hoe maak je de Ramadan kalender?

Deze kalender is echt super simpel om te maken.  Je print als eerste het ontwerp uit. Als je met je rechtermuisknop klikt, dan kun je kiezen voor het formaat. Ik denk dat a4 het mooiste is, maar ik had geen lijst in huis voor een a4 print. Zoals jullie waarschijnlijk al in eerder blogs hebben gelezen, ben ik een beetje panisch om naar buiten te gaan en blijf ik mooi binnen. Ik heb dus gekozen voor het formaat 10x 15 cm, omdat ik daar nog een lijstje van had, waar de foto wel in kon. Na de corona crisis haal ik wel een nieuw lijstje voor de foto, haha

Als je het ontwerp uitgeknipt hebt, doe je het in de fotolijst. De fotolijst die ik gebruikt heb, is van de action en kostte toendertijd maar een euro of 2 volgens mij.

Je kan de tijden opschrijven met een whiteboard stift op het glas. Doe dit niet met een watervaste stift, want dan kun je het niet meer hergebruiken.  Elke dag kun je opschrijven hoeveel dagen je nog moet vasten, tot hoe laat je maximaal mag eten en wanneer de dag voorbij is en je weer mag eten.

Aan het einde van de dag, veeg je de tijden en dag weer uit met een billendoekje en kan je de Ramadan kalender weer opnieuw gebruiken voor de volgende dag.

DIY Ramadan

Knutsel jij ook graag tijdens de Ramadan?7 gedachten over “DIY : Maak je eigen Ramadan kalender voor volwassenen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *