DIY gezichtsmasker maken, handig en goedkoop

DIY gezichtsmasker maken, handig en goedkoop

Je kent het vast wel. Even die quality time voor jezelf om je eens lekker te verzorgen. Lekker een maskertje op je gezicht….. Oeps je potje is leeg. Weet je dat je ook gebruik kunt maken van een lekker diy gezichtsmasker?

Hoe gebruik je een gezichtsmasker?

Er zijn maskers voor elk type huid te maken. Van de droge tot en met de vette huid en alles wat daartussen hoort. Wanneer je een gezichtsmasker zelf gaat maken dan is het raadzaam dat je voordat je het daadwerkelijk gaat gebruiken het even test om er op die manier achter te komen dat je niet allergisch bent voor 1 van de producten die je erin hebt gebruikt.

Het is belangrijk dat je de ingrediënten die je gebruikt goed door elkaar mixt. Een blender kan je hierbij helpen. Daarna breng je, nadat je getest hebt of je er niet allergisch voor bent, een dikke laag aan op je gezicht en laat dit ongeveer een kwartiertje zitten voordat je het met ruim lauwwarm water weer afspoelt.

Zelf je gezichtsmasker maken

Er zijn verschillende recepten voor de diverse huidtypes te vinden.

Gezichtsmasker droge huid

Voor een droge huid wil je graag een voedend masker wat goed hydrateert en je huid soepel houdt. Onder andere yoghurt, olijfolie en honing werken versoepelend, terwijl dat banaan en avocado je huid voeden. Je kunt dus een mengsel maken van een kwart kopje banaan, een kwart kopje avocado, 1 eetlepel rauwe honing, 1 eetlepel olijfolie en 2 eetlepels Griekse yoghurt.

Gezichtsmasker gevoelige huid

Bij een gevoelige huid is het nog belangrijker dat je het diy gezichtsmasker eerst even test zodat je weet dat je er geen allergische reactie op krijgt. De ingrediënten voor een masker voor de droge huid zijn 1 eetlepel yoghurt, 1 eetlepel cacao en 1 eetlepel honing.

Gezichtsmasker vette huid

Bij mensen met een vette huid zitten de poriën vaak verstopt. Je hebt dan een reinigend gezichtsmasker nodig. Je maakt dan een mengsel van onrijpe papaja en honing. De onrijpe papaja heeft een hoge concentratie aan papaine. Dit stofje gaat talg en dode huidcellen tegen en werkt ontstekingsremmend. Je maakt bij een vette huid een mengsel van een halve groene papaja en 1 eetlepel honing.

Gezichtsmasker onrustige huid

De onrustige huid. Heb je een onrustige geïrriteerde huid met soms ook rode vlekjes dan heb je een masker nodig wat verzacht. Het is dan aan te bevelen een masker te maken van groene thee (de inhoud van een theezakje) honing en water. Groene thee bevat namelijk antioxidanten, reinigt en werkt ontstekingsremmend. Bij een onrustige huid maak je een mengsel van de inhoud van 2 zakjes groene thee en 3 eetlepels honing. Voeg om het mengsel te verdunnen wat water toe. Wil je gewoon een masker maken wat voor alle huidtypes geschrikt is dan kan je een mengsel maken van een halve avocado, een kwart banaan, 1 eetlepel kokosolie, 2 eetlepels honing en een half kopje havermout.

gezichtsmasker maken

Recepten voor groene kleimaskers

Er zijn ook diy gezichtsmaskers op basis van groene klei poeder. Het basisrecept is 2 a 3 eetlepels bronwater, bijvoorbeeld spa blauw of water wat je hebt gekookt en af hebt laten koelen en daarbij 2 a 3 eetlepels groene klei poeder (leem). Je voegt bij de groene klei poeder telkens een beetje water en roert het goed door elkaar tot je een papje hebt. Breng het aan met je vingers of een dikke kwast. Dit is een zuiverend en reinigend masker wat mee-eters weghaalt en je huid zacht maakt.

Een groen kleimasker laat je ongeveer 5 tot 10 minuten intrekken wanneer je een droge, gemengde of gevoelige huid hebt. Heb je een onzuivere of vette huid dan laat je het masker ongeveer 10 tot 20 minuten zijn werk doen. Spoel het af met lauwwarm water. Na het verwijderen van het masker kan je huid er wat rood uitzien. Daarom is het aan te bevelen een kleimasker in de avond te gebruiken, dan kan jouw huid in de nacht mooi herstellen.

Heb je een droge huid en wil je een kleimasker gebruiken dan kan je in plaats van bronwater een kleine hoeveelheid jojoba olie, amandelolie of arganolie gebruiken. Ook dit meng je weer goed door elkaar heen totdat je een papje hebt.

Wanneer je veel last hebt van mee-eters of acne dan is een kleimasker uiterst geschikt. Wanneer je aan het basisrecept voor een diy gezichtsmasker op basis van groene klei een beetje honing of citroensap toevoegt zal dit zeker helpen. Honing in combinatie met citroen helpen het huidweefsel te versterken en het bevordert de omloop van het bloed. Ook helpt het bij het oplossen van huidproblemen zoals een zeer vermoeide en onzuivere huid of acne huid.

Je kunt ook nog gebruik maken van essentiële olie. Dit geeft een extra toevoeging aan het gezichtsmasker en de werking van leem. Citroenolie remt de productie af van vet en talg. Tea tree olie ontsmet en werkt bacteriedodend. Lavendelolie heeft een verzachtende en ontspannende werking. Let er wel op dat wanneer je citrusolie gebruikt dat je dan minimaal 12 uur uit de zon blijft. Citrusolie werkt namelijk fototoxisch. Fototoxiciteit wil zeggen dat er door de wisselwerking van bepaalde stoffen en de inwerking van zonlicht een huidreactie ontstaat. Meestal is dit in de vorm van huiduitslag. En dat wil je natuurlijk niet!

Een gezichtsmasker voor of na het douchen?

Een gezichtsmasker kan je natuurlijk altijd gebruiken. Het maakt niet uit of je dit doet voor of na het douchen. Zeker wanneer jouw gezicht veel blootgesteld aan de buitenlucht omdat je veel buiten bent is het goed om het extra te verzorgen met een voedende crème en een diy gezichtsmasker. Tijdens je zwangerschap is het ook lekker om je huid wat extra te verzorgen. De huid ondergaat dan een verandering door de hormonen dus het is dan fijn om zo nu en dan een heerlijk gezichtsmasker te gebruiken. Ik ben er in ieder geval gek op en moet eerlijk bekennen dat ik het veel te weinig tijd. Nodig tijd dat ik dus weer tijd voor mezelf ga inplannen voor een maskertje.

Een gezichtsmasker kopen

Heb je helemaal geen zin om aan de freubel te gaan met je zelfgemaakte gezichtsmasker? Je kan ze natuurlijk ook gewoon kopen bij de Kruidvat of een andere drogist. De Hema heeft overigens gezichtsmaskertjes met super leuke verpakkingen, uber cute!

Hoe vaak plan jij Qtime voor jezelf in en doe jij dan ook wel eens een maskertje op?9 gedachten over “DIY gezichtsmasker maken, handig en goedkoop”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *