Dinopark Landgoed Tenaxx: waar dino’s bijna tot leven komen

Dinopark Landgoed Tenaxx: waar dino’s bijna tot leven komen

Onlangs kreeg ik een mailtje van actievandedag met een aanbieding voor Dinopark landgoed Tenaxx in Wedde. Voor een prikkie kon je dino’s spotten!  Ik heb nooit geweten dat er zoiets leuks bij mijn geboortedorp (Stadskanaal) in de buurt zat joh. Tijd  voor een leuk uitje met ons gezin dus. Eerder schreef ik al dat mijn vader kanker heeft en helaas is zijn energielevel vaak -20. Doordat we binnen 10 minuten bij dit Dinopark waren, kon mijn vader ook genieten van een dagje uit. Soms moet je echt de tijd nemen voor Qtime samen. Saloua schreef laatst ook al een gastblog over een dinofeestje, leuk als jou kiddo ook helemaal weg van dino’s is.

Dinosaurus park

Een Dinosaurus park is momenteel helemaal hot en je ziet ze overal op de wereld opduiken. Het eerste dinopark waar ik was, was in Bosnië. Echt al jaren geleden. In Nederland heb je er ook een aantal. Maar wij gingen naar het Dinopark op Landgoed Tenaxx in Wedde.

Dinopark Wedde

15 jaar geleden was er in Wedde nog helemaal geen Dinopark. Dinopark Landgoed Tenaxx bestond toen namelijk nog uit een aardappelvelden tussen Oude Pekela en Wedde. Bizar eigenlijk, als je ziet hoe hoog de bomen inmiddels al zijn. Zullen ze de bomen een overdosis pokon hebben gegeven?

De naam  Dinopark Landgoed Tenaxx zegt het eigenlijk al….Dino’s spotten in een echt dinopark.  Je maakt een heerlijke boswandeling en komt onderweg allerlei soorten dinosaurussen tegen. Nee, ze lopen niet los en staan meestal achter een hekje. Sommige dino’s maken zelfs echte geluiden, hoe leuk is dat! Dit zorgt toch wel weer meteen voor een ander sfeertje, vind ik zelf. In 2015 werd dit landgoed geopend voor bezoekers. In het bos, vind je ruim 650 treurbomen en daarmee heeft dit dinopark de grootste verzameling treurbomen ter wereld. Dat voor een klein gehucht als Wedde, is stiekem toch wel erg leuk.

GOedkope dagjes uit: Dinopark landgoed tenaxx

Bootje varen

Je hebt een vijver waar je een stukje kunt varen in een bootje. Mijn zusje offerde zichzelf op om samen met Jerry en Farah te gaan varen. Want tjah, 1 iemand moest mijn kleine monstertje vasthouden omdat ze anders in de vijver zou springen en de ander moest roeien. Nou mij niet gezien hoor, haha. Helaas waren er te weinig peddels en was ook het gedeelte waar je de peddel op moet laten rusten afgebroken. Dit was toch wel een domper. Na een klein stukje varen, kwamen ze dus al snel weer terug. Naast de bootjes heb je ook nog een soort vlot.

goedkope dagjes uit

Survival run

Je kunt een survival parcour afleggen van 3-4 km en zo diverse hindernissen over heuvels en door modder en water doen. Super leuk voor de wat oudere kinderen en volwassenen. Je kan er in teamverband een wedstrijdje van maken en de strijd aangaan om het parcours zo snel mogelijk af te leggen. Je kan alleen meedoen aan de survival als je ouder bent dan 7 jaar en in het bezit bent van een zwemdiploma. Voor de kleintjes heb je in dit dinopark een mini survival run op een soort opblaas springkussen op de speelplek.

Survival run in het dinopark landgoed tenaxx

Miniatuur park Het Grootse Noorden

In Dinopark Landgoed Tenaxx heb je ook een mini Madurodam, haha. Het park omvat bijna 80 miniaturen van gebouwen uit de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Niet zo gek dus dat dit miniatuurpark “Het grootse Noorden” wordt genoemd. Deze gebouwen zijn bijna allemaal afkomstig van het voormalige Miniatuurpark Appelscha, dat bestond van 1989 tot 2007. Toen ik zelf nog een klein monstertje was, gingen we hier regelmatig heen met mijn oom en tante. Volgens mij heb ik zelfs nog een foto in een plakboek waar ik voor deze mini huisjes sta. De miniaturen zijn gerestaureerd en staan nu te schitteren in Dinopark Landgoed Tenaxx.

Mini madurodam in Het Grootse Noorden’

3D bogenpark

Toen we in de rij stonden te wachten, zagen we allemaal mensen met pijl en boog rondlopen. Niet wetend dat Dinopark Tenaxx een 3d bogenpark heeft. Ik maakte nog een grapje tegen mijn ouders dat ze vast op dino’s gingen jagen voor de bbq in de avond. Er zijn twee boogschietparcoursen:

  • Geel: voor iedereen, ook voor kinderen vanaf 4 jaar. Niet geschikt voor compoundbogen. 30 doelen.
  • Rood: voor iedereen, minder geschikt voor kinderen en beginners, zeer geschikt voor gevorderden. Ook voor compoundbogen. 32 doelen hier en daar bestaande uit meerdere beesten.

Je kan je eigen materiaal meenemen, of dit huren.

Speelplaats

Zodra je het park binnenkomt, heb je een soort speelplek. In een grote tent heb je een springkussen, dino autootjes en dino loopfietsen. Wij gingen hier eigenlijk schuilen voor een buitje, maar Farah vond het geweldig om hier te spelen. Na het restaurant heb je weer een speelplek buiten. Je hebt een grote zandbak, waar de kids, dino skeletten kunnen opgraven, wederom een springkussen met een opblaasbare survival run en een grote dino. Ook stond er een groot zwembad, waar Farah meteen in wilde. Ik denk dat ze dit hebben opgezet vanwege de hitte golf een paar weken geleden. Overal staan stoeltjes, zodat je als ouders zijnde kan uitrusten en kan toekijken hoe de kids zich vermaken.

Goedkope dagjes uit

Eten en drinken

Bij je toegangskaartje zijn frietjes, snacks en limonade inbegrepen. Lekker makkelijk dus. Wij haalden onze frietjes bij de frietkraam, maar hier kon je geen limonade krijgen. Wel bijzonder, aangezien je de flessen limonade gewoon in de koelkast zag liggen. We werden doorverwezen naar het restaurant voor de limonade. We hadden natuurlijk geen zin om daar helemaal de limonade te gaan halen en hebben er maar voor gekozen om drinken te kopen. Veel mensen hoorden we hier overigens over mopperen om ons heen. Ook zou je ergens zelf pannenkoeken kunnen bakken. Geen idee waar! Om de frietkraam stonden bankjes, stoelen en tafels, zodat je rustig kon eten. Perfect! Het is niet toegestaan om zelf eten en drinken mee te nemen, echter wordt daar niet op gecontroleerd volgens mij.

Prijs Dinopark Landgoed Tenaxx

Dagticket Dinopark en Miniatuurpark, 3 jaar en ouder                      € 12,50 P.P

Dagticket Dinopark en Miniatuurpark, kinderen 0, 1 en 2 jaar        GRATIS

Dagkaart Dino/Miniatuurpark, groep vanaf 8 personen                   € 10,50 P.P.

3D-Boogschieten incl. instructie.

Bij aankoop van een dagticket voor het Dino/Miniatuurpark krijgt u bij de kassa een kortingsbon van € 4,00 voor boogschieten.

3D-Boogschieten LOS TE BOEKEN van het Dino/Miniatuurpark voor personen van 16 jaar en ouder (zonder kinderen).                                                                  € 9,00 P.P.

Plattegrond + Dinopaspoort + scorekaarten + potlood                    € 1,00

Parkeren:                                                                                           GRATIS

Tenaxx korting

Voordat je je kaartjes aanschaft, google dan eerst even naar korting. Zo had ik zelf kaartjes via Actie van de dag inclusief frietjes. Scheelde zo toch weer een paar euro.

Landgoed Tenaxx

Het Dinopark vind je in Wedde, op landgoed Tenaxx. Het adres is :

Borgesiusweg 1
9698 XS
Wedde

Dinosaurus park in wedde

Dino uitje

Wij hebben ons prima vermaakt. Ook zonder kinderen, is Dinopark Landgoed Tenaxx een aanrader. Mijn vader hadden we meegenomen in de rolstoel en dat ging prima in het park. Er zijn geen aangelegen paden, dus je moet wel even goed kijken waar je loopt. De activiteiten hebben we niet echt gedaan, omdat Farah hier nog net iets te klein voor is, maar het was een heerlijk dagje uit.

Van te voren had ik de recensies op tripadvisor gelezen en die waren niet allemaal positief. Wat mij betreft zijn de meeste negatieve recensies echter onterecht. Zodra je het park inloopt, hoor je het geluid van brullende dino’s. Ik had dit wel al ergens op het internet gelezen, maar toch schrok ik mij de apelazeures en greep ik mijn zusje’s arm vast.

Het park is niet mega groot, maar voor ons groot genoeg. Ik denk dat dit park perfect is voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar, omdat deze kids veel meer zelf kunnen. Het is natuurlijk hartstikke leuk om een speurtocht op dino’s te doen of een survival tocht. Voor ons was de boswandeling met de dino’s in het park eigenlijk al leuk genoeg. Juist omdat mijn vader niet echt heel veel meer kan, konden we zo toch een leuk dagje uit met ons gezin.

Wat ik wel jammer vond, is dat je bij de frietkraam geen limonade kon krijgen. De meeste mensen willen toch wel iets drinken bij het eten en op deze manier wordt je min of meer gedwongen om een drankje te kopen. Overigens zag ik wel gewoon limonade in de koelkast staan, dus dat was een beetje bijzonder. Ook was het jammer dat er niet voldoende peddels bij de bootjes waren en zelfs het gedeelte waar de peddel op moet rusten bij de meeste bootjes was afgebroken.

goedkope dagjes uit met kinderen

Zelf had ik de toegangskaartjes via actie van de dag gekocht voor €8,50 inclusief frietjes en limonade. Daarmee vind ik dat Dinopark Landgoed Tenaxx zeker binnen de categorie lowbudget uitjes vallen.

Voor veel mensen is dit dinopark toch een stukje rijden. Persoonlijk zou ik dat niet doen. Ik zou hier alleen naar toe gaan als je toch in de buurt bent, maar er niet 2 uur voor in de auto zitten. Overigens hebben wij er wel een stukje voor gereden, maar hebben we dit gecombineerd met een bezoekje aan mijn ouders. Dan is het zeker de moeite waard. Kom je van ver en wil je dit park toch bezoeken? Dan zou ik er een weekendje weg van maken en eventueel combineren met attractiepark Drouwenerzand, waar ik vorige week een blog over schreef.

Dinopark Tenaxx is niet het enige dinopark in Nederland. Momenteel komen ze als paddestoelen uit de grond. Dinoland Zwolle schijnt ook echt fantastisch te zijn. Heb jij al een dinopark bezocht?14 gedachten over “Dinopark Landgoed Tenaxx: waar dino’s bijna tot leven komen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *