De detox sapkuur van Juisz, boost je immuunsysteem!

De detox sapkuur van Juisz, boost je immuunsysteem!

Onlangs mocht ik voor het eerst kennis maken met de detox sapkuur van Juisz. In deze Corona tijd wilde ik mijn immuunsysteem dan ook een boost geven door mijn lichaam te resetten. Mijn lichaam had gewoon een reset nodig na mijn heftige miskraam. Lees snel mee hoe de detox van Juisz mij afging.  Ik heb een kort dagboekje bij gehouden van de eerste 3 dagen, de laatste 2 dagen waren zo chaotisch dat ik het ben vergeten.

detox sapkuur

Wat is een detox sapkuur

Met een detox sapkuur onthoudt je jezelf van vaste voeding en vervang je deze door sapjes. Je krijgt in deze periode alleen “schone” voeding binnen vol vitamines en mineralen die goed zijn om je lichaam te reinigen en goed zijn voor je spijsvertering.  Producten die slecht verteerbaar zijn, gebruik je in deze periode absoluut niet.  Er zijn natuurlijk heel veel manieren van detoxen, het is niet zo dat een detox sapkuur de enige optie is. Als je de detox goed doet, zul je zien dat je huid rustiger wordt en je je beter in je vel zult gaan zitten. Wel is het even doorbijten soms.

Op- en afbouwen

Je moet niet cold turkey aan een detox sapkuur beginnen. Het is erg belangrijk dat je goed op- en afbouwt. Bij het detox pakket zat een boekje met koolhydraatarme opbouw en afbouw recepten. Je gaat stapje voor stapje weer terug naar normaal eten en je begint ook stapje voor stapje. Zelf heb ik dit niet helemaal goed aangepakt en daardoor viel het me waarschijnlijk zwaarder dan verwacht.

juisz

Dag 1

Ik begon de dag heel goed en dacht jeej dit is een makkie. In de middag begon ik toch trek te krijgen maar hield ik vol. In de avond overleed mijn oudtante en daar ging het een beetje mis. Ik nam mijn smoothies mee in de auto, maar vergat ze op te drinken. Toen ik ’s avonds thuis kwam, kreeg ik echter een eetbui. Ik ben sowieso een emotionele eter en werkte binnen no time een schaaltje chips met dipsaus naar binnen. Oeps. Misschien was dit toch niet te juiste dag om te beginnen, maar aan de andere kant wist ik natuurlijk helemaal niet dat ze zou komen te overlijden.

Dag 2

Dag 2 ging al een stuk beter en ik had minder trek. Ik kreeg wel hoofdpijn maar ik weet niet zo goed of dat ik dat moet linken aan het ontgiften door de detox sapkuur of doordat ik gewoon heel erg last van stress had. Ik heb ’s avonds wel een beetje soep gehad bij het avondeten, dus ik heb de detox niet helemaal goed volgehouden. Verder heb ik er niks naast gegeten en nog wel veel water (met citroen) en thee (zonder suiker) gedronken.

Dag 3

Vandaag werd mijn oudtante begraven en ik had eigenlijk verwacht dat ik deze dag het moeilijkste zou vinden. Ik had al mijn sapjes en powershots meegenomen naar de uitvaart. Vandaag ging het stukken beter dan de eerste dagen. Best bizar voor zo een drukke chaotische dag. Ik voelde me ook echt vol energie. Ik werd wel een beetje gek van 680 x plassen per dag.

detox

Een detox sapkuur om af te vallen

Kun je afvallen met een detox sapkuur? Absoluut! Maar is dat de reden om de detox te doen? Absoluut niet wat mij betreft. Veel mensen willen snel afvallen en doen om deze reden een detox sapkuur. Ze bouwen de kuur niet goed op en bouwen al helemaal niet af. Niet heel slim, want als je stopt, dan zitten de kilo’s er zo weer aan. In het begin verlies je veel vocht en het is zonde om die weer te vervangen door vet na je detox. Je kan de detox wel goed gebruiken als kickstart naar een gezondere lifestyle waarmee je wilt gaan afvallen.

Hoe is de detox sapkuur van Juisz mij bevallen

Zoals jullie van mij gewend zijn, zijn mijn reviews altijd gebaseerd op mijn eerlijke mening. Ik kan niet alleen een mooi verhaaltje opschrijven omdat ik het product gratis heb ontvangen. De detox vond ik soms best pittig. Ik denk niet dat dit komt door de detox sapkuur zelf, maar eerder door de manier waarop ik het heb aangepakt. Ik ben haastig gestart en heb het programma niet goed opgebouwd.

De eerste dag had ik het best zwaar, ik weet niet goed of dat kwam doordat de kuur zo zwaar was of dat dat kwam door het sterfgeval die we in de familie hadden. Ik voelde me ’s avonds ook best rot doordat ik het niet volgehouden had en wilde eigenlijk meteen de handdoek in de ring gooien. Ook zat ik de eerste dag van de detox sapkuur, 3 uur in de auto naar mijn ouders. Normaal gesproken loop ik dan van alles te snacken maar dit keer niet.

juisz

Ik ben blij dat ik heb mogen ervaren hoe een detox sapkuur werkt. Ook al heb ik het niet helemaal volgens het boekje gedaan, na 5 dagen voelde ik me veel energieker. Ik heb sinds mijn laatste miskraam, vitamine B12 te kort en bloedarmoede en ik lijk dit niet helemaal op pijl te krijgen. Ik ben al weken doodmoe. Na 5 dagen detoxen was dit natuurlijk nog niet over, maar ik voelde me wel veel energieker.

Ook mijn huid was na 5 dagen detoxen veel rustiger. Ik had minder last van puistjes en onzuiverheden.

Ik lieg als ik zeg dat ik de detox makkelijk vond, want dat vond ik niet. Wel was het het absoluut waard om uit te proberen. De detox was een nieuwe ervaring, maar wel een pittige.  Wellicht is het makkelijker als je het precies volgens het boekje doet. Je moet dus wel een beetje uithoudingsvermogen hebben en niet te snel opgeven.

boost je immuunsysteem

De sapjes waren ontzettend lekker, maar ook super verrassend. Ze waren soms lekkerder dan dat je van te voren had verwacht. De enige smoothie die ik niet zo lekker vond, was die met rode bieten. Terwijl die juist voor mij ontzettend gezond was. Ook vond ik de fruitsmaakjes lekkerder dan de groente smaakjes. Gelukkig kun je op de website zelf je smaakjes uitkiezen. Ik denk dat ik de powershots met gember en die met kurkuma na ga bestellen.

5 dagen was misschien net iets te pittig voor mij, maar goed ik had ook nooit eerder een detox sapkuur gedaan. Een volgende keer ga ik misschien voor een kuur van 3 dagen, want dat behoord ook tot de mogelijkheden. Overigens kun je ook een kuur doen waar je wel avondeten eet, maar de rest van de dag je sapjes drinkt. 5 dagen niet eten is misschien niet helemaal mijn ding. Ik ben gewoon een vreetzak die gek is op lekker eten. Met alleen de smoothies kun je toch iets missen.

detox sapkuur

In het begin vond ik de detox wel spannend, ook omdat ik diabetes type 1 heb. Gelukkig heb ik een freestyle libre sensor, waarmee ik super makkelijk mijn suikers kon meten. Indien je net als ik ook diabetes heb, raad ik je wel aan om zo vaak mogelijk je waardes te checken. Mijn bloedsuikers zijn nog nooit zo stabiel geweest als toen ik de detoxkuur deed. Dit had ik van te voren niet echt verwacht en ergens was ik ook een beetje bang voor hypo’s. Voor mij was dit dus een bevestiging dat er alles in de sapjes zit, wat je lichaam nodig heeft in die 5 dagen.

Ik ben in de 5 dagen, 1.3 kilo afgevallen. Niet echt super veel, maar dat was ook niet mijn doel. Ik las op facebook ervaringen waarin mensen tot wel 7 kilo afvielen in 5 dagen met een detox kuur. Nou val ik sowieso altijd lastig af, dus ik was zeker niet teleurgesteld. Ik had er op gerekend dat ik niet veel zou afvallen. Ik denk ook niet dat je het alleen om die reden moet doen, hoewel het natuurlijk wel een mooie kickstart was om af te kicken van de suikers. Na de detox had ik namelijk helemaal niet meer zo een drang om suikers naar binnen te werken.

smoothies

Korting op je detox sapkuur van Juisz

Wil jij ook een kickstart maken voor een gezondere lifestyle? Met de code #sparkles krijg je 25% korting in de webshop op een kuur naar keuze. Je kan je detox kuur dus helemaal zelf samenstellen met de smaakjes die je zelf lekker vind.

Win een detox sapkuur van Juisz

Wil jij je ook energieker voelen en een start maken van een gezondere
lifestyle? Namens Juizs mag ik een detox sapkuur van 3 dagen ter waarde van €89.95 weggeven. Hoe leuk is dat?!

Wat moet je er voor doen?

 • Volg Sparkles Inside op instagram
 • Volg Juizs op instagram
 • Laat in een reactie achter waarom jij deze sapkuur wilt uitproberen

Heb jij wel eens een detox sapkuur gedaan? Of een andere manier van detoxen?24 gedachten over “De detox sapkuur van Juisz, boost je immuunsysteem!”

 • Interessant!
  Wat ik me wel afvraag of het echt geschikt is voor iedereen?

  Met mijn trage schildklier en de perikelen van het in de ‘overgang’ zijn geloof ik best dat er gewichtsafname zal zijn….Draagt dit bij aan een start van een ander (veranderende) eetpatroon? Ik wil best de gok wagen om aan een detox kuur te beginnen, helemaal omdat het van jou komt.

 • Wow, ik zou graag een sapkuur winnen! Ik heb in het verleden een keer een sapkuur gedaan – niet van Juisz – en voelde me er heerlijk door. Het was een goede manier om weer even m’n ‘ongezonde gewoontes’ te resetten. Drie dagen niet hoeven nadenken over wat je wel/niet eet, maar je netjes aan een programma houden. Ik voelde me fit & fris en was gelijk gemotiveerd om weer veel gezonder te eten. Het gezonde eten heb ik daarna ook een lange tijd weer volgehouden. Het lijkt me een geweldige voorbereiding (of eigenlijk gewoon een goed wapen, haha) tegen de ongezonde decembermaand. Dat motiveert om het snoepen goed binnen de perken te houden en fris het nieuwe jaar in te gaan. Ik ken Juisz nog niet, dus de winactie lijkt me een toffe kans om kennis te maken. 🙂 P.s. Ik (@_mvdl) volg jou & Juisz op insta, dus ik hoop dat ik een kans maak.

 • Ik zou dit graag willen. Ik verval weer in een slechter eetpatroon, waardoor mijn bloeddruk weer opspeeld. Hopelijk kan ik hiermee mijn lijf even resetten. En daarna het eten weer netjes oppakken.

 • Sinds ik niet meer kan bewegen door mijn MS zoek ik manieren om af te vallen, maar die wel ook veilig zijn! En ik denk wel dat dit veilig was!

 • Zou deze sapkuur graag eens willen proberen, om te kijken welke effecten het heeft. Ik ben een fanatieke sporter en heb veel interesse in voeding en de invloed daarvan op het lichaam. ( weerstand, duur en herstel)

 • Ik zou het graag willen proberen. Al goed bezig om gezonder op weg te zijn door te fietsen naar het werk. 2 keer in de week een uur wandelen. Mijn gewicht blijft hetzelfde dus zou wel een boost kunnen gebruiken.

 • hier is het een no go volgens mijn dietisten, het is even leuk en lekker maar om af te vallen is het niet aangeraden als je klaar bent met je sapkuur dan komt je lichaam weer uit spaarstand en kom je nog sneller aan 😉

 • Ik doe graag mee met de winactie! Ik zie vaak mensen die dit proberen en ik zou graag zien wat dit voor mij doet, vooral in de koude maanden waarin je meestal niet zo veel vitamines vinnen krijgt. Duimen maar!

 • Ook altijd wat schrik om zo’n detoxkuur te starten net omwille van de bijwerkingen die er in het begin bijkomen. Ben wel overtuigd dat het zeker een boost kan zijn voor jouw lichaam maar ik snap je best wel dat het niet zomaar iets is dat je van vandaag op morgen maar even ertussen neemt. Leuk dat je hier heel eerlijk in bent.

 • Door iedere dag lekker te sporten ben ik mijn levensstijl aan het omgooien. Het gezond eten blijft helaas achter.
  Zo’n goede kuur zou een mooie start zijn om gezonder te gaan eten. Ik maak graag kans (:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *