3 goede redenen om naar de sportschool te gaan

3 goede redenen om naar de sportschool te gaan

Eindelijk heb je de knoop doorgehakt. De zomer komt er aan en het wordt dus hoog tijd om weer alle lekkernijen te laten staan en aan de gezondheid te gaan werken. Dat betekent gezond en gevarieerd eten, maar ook zeker meer bewegen. Vooral aan dat laatste schort het nog wel eens bij de meeste Nederlanders. Uit onderzoek blijkt zelfs dat we moeite hebben met het advies om minimaal dertig minuten per dag matig tot intensief te bewegen. Nou ben ik ook niet iemand die vaak in de sportschool te vinden is hoor. Tijd om daar verandering in te brengen en af te vallen zodat je strak in je bikini de zomer door komt.

Als je besluit om te gaan sporten, zijn er natuurlijk ontzettend veel mogelijkheden. Je kunt je aansluiten bij een sportclub, thuis work-outs volgen, meer gaan fietsen of wandelen, maar je kunt je natuurlijk ook aansluiten bij een sportschool. Nu alle coronamaatregelen opgeheven zijn, betekent dit ook dat alle basic-fit sportscholen weer voor iedereen de deuren kunnen openen. Dat biedt weer heel veel mogelijkheden. Maar waarom zou je juist naar de sportschool gaan en niet een andere vorm van bewegen uitproberen? Ik heb 3 goede redenen voor je verzamelt.

1.      Iedere keer een andere oefening

Het is niet lastig om een vorm van beweging te vinden die bij jou past. Je kunt er zelfs voor kiezen om een fitnessapparaat in huis te plaatsen. Helaas zorgt dit ook voor te weinig variatie. Iedere dag op de hometrainer zitten of lopen op de loopband is niet echt uitdagend. De kans is dan ook groot dat je je snel zult gaan vervelen. Hierdoor verlies je de motivatie. In de sportschool heb je echter keuze uit talloze verschillende apparaten. Hierdoor kun je iedere keer een geheel andere oefening uitvoeren. Dat maakt het veel leuker om aan de slag te gaan. Bovendien kun je zo ook meerdere spiergroepen trainen, waardoor je sneller resultaten zult behalen. Zelf heb ik een tijd een crosstrainer gehad, maar toen ik er op uitgekeken was, werd deze als kledingrek gebruikt. Als je naar de sportschool gaat ben je dus minder snel verveelt.

2.      Sociale contacten

Het is niet altijd gemakkelijk om sociale contacten op te doen. Zeker in de afgelopen twee jaar was dit lastig. Zeker als je ook nog eens op zoek bent naar mensen met dezelfde hobby’s. De sportschool is dan ook de perfecte plek om nieuwe mensen te ontmoeten. Andere sporters die dezelfde doelen als jij stellen. Dat biedt heel veel raakvlakken. Het is dan ook niet voor niets dat veel vriendschappen en zelfs grote liefdes in de sportschool zijn ontstaan. Het sociale vlak is dan ook zeker iets om rekening mee te houden wanneer je overweegt om naar de sportschool te gaan. Een babbeltje maken tijdens het sporten is altijd gezellig.

3.      Stok achter de deur

Niet iedereen geniet er evenveel van om te sporten. Toch is het wel belangrijk om het te blijven doen. Al snel voel je je echter afglijden in het maken van de nodige excuses. Sorry, ik heb nu echt geen tijd. Nee, nu heb ik niet zoveel zin. Morgen ga ik echt! Voordat je het weet heb je al weken niets aan beweging gedaan. Een abonnement op de sportschool kan een goede stok achter de deur zijn. Waarom zou je voor iets betalen als je er niets mee doet? Dit kan een goede motivator zijn om tóch te gaan en zin te maken. Want je gooit je geld ook niet in de prullenbak toch?

Heb jij je al ingeschreven bij de sportschool? Welke oefeningen doe je dan zoal?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *