De Coronawaanzin, ik word er gek van!

De Coronawaanzin, ik word er gek van!

De Coronawaanzin, ik doe er niet aan mee, en ik ga er helemaal niet een hele blog aan wijden! Dat is wat ik twee weken geleden nog dacht. Maar helaas, je kan er gewoon niet omheen. Heel internet staat vol met Corona, op facebook lees je niks anders en in elke nieuwsuitzending wordt er aandacht aan besteed. Dit kuddedier kan dus ook niet achterblijven. Ik laat me er niet door bang maken, is wat ik laatst zei. Maar is dat nog wel zo? Nee, ik ben nog steeds niet bang voor COVID-19 oftewel Corona. Waar ik wel bang voor ben, is al die hamsters in de winkel.  Wat is er toch aan de hand met al die mensen, waarom denkt iedereen dat ze 10 pakken toiletpapier nodig hebben of 100 kilo meel? Mensen doe alsjeblieft even normaal!! Doe niet zo achterlijk tijdens deze coronawaanzin!

Thuiswerken, het gevolg van de coronawaanzin

Scholen hoeven niet te sluiten, maar mensen moeten wel massaal thuis werken. In plaats van dat deze mensen dan ook daadwerkelijk thuis blijven om te werken,  houden ze bijeenkomsten in de supermarkt! Het is propvol, je kan amper lopen voor je dagelijkse boodschappen en sta je in de rij bij de kassa, staat er weer iemand lekker in je nek te hoesten zonder zijn hand (of arm) voor zijn mond te doen. Maar mensen kunnen niet op kantoor werken, waar soms nog veel minder mensen zijn Dit omdat je een ander kan besmetten. Dat is pas Coronawaanzin! Corona is immers al actief voordat je de symptomen hebt. Hmm!! Weet niet of het thuiswerken wel zo effectief is in deze Corona waanzin, als iedereen hun theekransje in de supermarkt houdt.

Boodschappen doen

Om mijn wekelijkse boodschappen te doen, heb ik letterlijk de hele dag boodschappen gedaan. Supermarkten benadrukken dat er voldoende voorraad is, toch vinden mensen het nodig om in te slaan en zijn de schappen leeg. Ik zei dat ik me totaal niet liet leiden door het hele Corona gebeuren, maar ik begin me al bijna dom te voelen dat ik niet 60 pakken wc papier en meel voor een hele bakkerij in de bergkast heb staan. Gister ging ik naar de Makro en zelfs daar was het chaos. Ik heb het nog nooit zo druk gezien. Mensen keken me aan alsof ik een alien was, toen ik in de rij stond met mijn 5 zalmmootjes en pot pindakaas. Ik ben gister 6!! Winkels bij langs geweest omdat ik een pakje gist nodig had. Niet normaal meer toch? Dat deed ik voor de COVID-19 uitbraak toch ook niet?

lege schappen door corona virus

Babyvoeding en pampers

Wat ik helemaal erg vind is de tekorten aan pampers en babyvoeding. Gister vertelde een buurvrouw dat het bijna niet te doen is en je nergens meer nutrilon kon krijgen. Ook hoorde ik van een vriendin dat ze na werktijd voor haar dochter pampers wilde halen. Guess what? Geen pampers in haar maat! Gelukkig drinkt Farah geen Nutrilon en koop ik pampers in de aanbieding en heb ik zodoende altijd een kleine voorraad, maar toch, deze coronawaanzin is zo toch niet meer normaal.

Je zal maar net bevallen zijn, slapeloze nachten hebben en ook nog eens geen pampers of babyvoeding. Bizar toch?! Ik voelde vanochtend trouwens dat Farah een beetje warm was, waarschijnlijk doordat ze de hele tijd als een malle door het huis heen rende. Voor de zekerheid besloot ik toch maar een doosje zetpillen in huis te halen. Nou, je dacht toch niet dat dit nog verkrijgbaar was? Overal is de paracetamol uitverkocht, en ook de zetpillen voor de kleintjes. Ik viste dus helaas achter het net. Nou maar hopen dat COVID-19 ons huisje overslaat.

Voorraad aanleggen tijdens de corona waanzin

Ik denk dat het nooit verkeerd is om een kleine voorraad te hebben, niet alleen nu tijdens de Coronawaanzin. Je weet nooit wat er gebeurd en bij ziekte is het verrekte handig als je niet naar de winkel hoeft te gaan. Diepvriesproducten, conserven en droge producten zoals pasta en rijst zijn lang houdbaar. Maar overdrijf niet. Je hoeft niet de halve supermarkt in huis te hebben.

Mocht achteraf nou blijken dat het toch niet zo slim van mij was om niet te hamsteren, dan ga ik gewoon lekker bij m’n ouders kamperen. Behalve dat mijn moeder altijd voldoende eten heeft als je onverwacht langs komt, heeft ze ook altijd een halve supermark in haar kelder. Ook zonder te hamsteren door het Corona gezeur. Mijn moeder heeft natuurlijk ook tijden gekend dat er niet veel geld was. Toch hebben we nooit een dag honger hoeven te lijden, omdat zij zo bewust boodschappen in de aanbieding deed. Ik weet dus zeker dat zij beter voorbereid is op een crisis dan ik. Ik overleef de coronawaanzin dus wel.

hamsteren tegen coronavirus

Denk ook aan anderen!

Ouderen worden het hardst geraakt door het Corona virus. Niet alleen door het virus zelf, maar ook door alle hamsters in de supermarkt. Denk ook aan de ouderen. Hen lukt het niet om karren vol boodschappen in te slaan, deel dus vooral als je weet dat er ouderen bij je in de straat wonen die verder niemand hebben. Ik maak me ook echt geen zorgen om mijzelf, wel om mijn ouders en dan vooral om mijn vader die ernstig ziek is. Ook al heb ik diabetes, en ben ik dus minder goed bestand tegen dit soort virusinfecties, ik voel voor mezelf totaal geen angst. Mijn vader overleefd het echter echt niet als hij het virus krijgt in zijn conditie. Daarom blijf ik nu ook nog even thuis, we zijn constant grieperig de laatste tijd en ik wil niet dat mijn ouders iets oplopen door ons. Gelukkig kunnen we elke dag videobellen via whatsapp.

Daarnaast hebben we ook nog de mensen die het financieel zwaar hebben en bijvoorbeeld leefgeld krijgen. Zij kunnen onmogelijk hamsteren, kijk dus ook een beetje naar hen om. Heb jij voldoende boodschappen in huis maar weet je dat je alleenstaande buurvrouw met 11 kinderen achter het net heeft gegrepen en haar kinderen amper kan voeden? Deel dan! Niemand is doodgegaan aan delen toch? Mensen gaan op deze manier wel dood aan de corona waanzin, omdat ze niet meer helder kunnen denken.

Kinderen thuis houden door de corona waanzin

Veel ouders houden hun kinderen al thuis van school. Ondanks dat ik zei dat ik niet mee zou doen aan de Corona waanzin, heb ik besloten om Farah ook thuis te houden van de opvang. Ik zou het mezelf als moeder zijnde nooit vergeven als zij besmet wordt (en het dan misschien ook doorgeeft aan de zwakkeren). Ik ben niet zo bang om ziek te worden, maar je hoeft het niet zelf op te gaan zoeken. Dit is overigens totaal niet als kritiek bedoeld voor de mensen die hun kinderen wel naar school sturen (tenzij ze ziek zijn natuurlijk). Ben je van plan je kinderen thuis te houden, maar wil je niet dat ze een achterstand opbouwen, probeer er dan niet alleen een feestje van te maken maar ze thuis te onderwijzen. Uitgeverij Zwijssen heeft hier speciale modules voor gemaakt. Zo kun je thuis Veilig leren lezen en hebben ze een thuisleren estafette op hun website staan.

Bruiloften en partijen

Vorige week gaf Rutte al aan dat bijeenkomsten van meer dan 100 personen voorlopig niet meer door kunnen gaan. Op facebook zag ik hier heel veel discussies over voorbij komen, want je kan net zo goed besmet worden als je in aanraking komt met 1 persoon in plaats van 100 personen. Persoonlijk denk ik dat je ergens een lijn moet trekken. Bruiloften bij ons allochtonen zijn vaak druk bezocht, 100 personen zijn hier vaak zelfs weinig. Ik snap dat je heel lang naar deze dag toegeleefd hebt, en het heel lastig vind om mensen af te moeten zeggen, maar please! verplaats je feest. Ik kan me ook niet voorstellen dat je zonder schuldgevoel lekker kan gaan feesten. Ik las vanochtend op de website van het AD een artikel over een bruidspaar die er wel voor gekozen had om hun feest door te laten gaan met 150 gasten. Hier is er door politie en handhavers ingegrepen, wat mij betreft terecht. We willen allemaal een leuk feest als we gaan trouwen, maar toch niet ten koste van alles?

Desinfecterende handgel

Desinfecterende hand gel is overal uitverkocht, wij konden het in ieder geval in geen enkel winkel meer kopen. Maar wat is er mis met ouderwets handenwassen? Ik denk dat je het beste beschermd bent als je gewoon heel vaak je handen wast, na het hoesten, toiletbezoek, als je van buiten komt etc. Nou klinkt het heel logisch om je handen te wassen naar een toiletbezoek, maar wist je dat Nederlanders het minst hun handen wassen als ze van het toilet komen? Ieuw!!! Dit bleek uit een onderzoek die WIN / Gallup International heeft gedaan. Dat terwijl normale zeep, 82% van de schadelijke bacteriën verwijdert als je maar gewoon je handen wast.

Wil je toch graag desinfecterende hand gel in huis hebben terwijl alles overal is uitverkocht? Je kan het natuurlijk gewoon simpel zelf maken. Maar onthoud dat dit geen vervanging is van handenwassen. Rob Geus van de smaakpolitie raadt overigens af om je desinfecterende hand gel zelf te maken omdat het niet desinfecteert als je te weinig alcohol gebruikt. Maar goed bij gebrek aan beter, vind ik het toch wel fijn om iets op de tafel te hebben staan. Met het volgende recept, zit er in ieder geval voldoende alcohol in om te desinfecteren. De verhoudingen van de alcohol en de Aloe vera gel zijn door RTL gecheckt bij een apotheker.

Wat heb je nodig?

  • 90 ml aloe vera gel
  • 20 druppels amandel olie
  • 10 ml alcohol (96%).

Hoe maak je het?

Als eerste desinfecteer je je werkoppervlak en keukengerei met alcohol.

Meng vervolgens alle ingrediënten in een kom. Ik wilde eigenlijk ook Vitamine E olie toevoegen omdat deze de huid hersteld, maar ook dit was overal uitverkocht. Bijzonder! Mocht je dit wel in huis hebben, dan kun je dit gewoon toevoegen. Teatree olie is ook heel goed vanwege de anti bacteriële werking.

Giet alles in een zeeppompje. Ik was eigenlijk op zoek naar van die reisverpakkingsflesjes met zo een pompje, maar Action had ze helaas niet meer. Omdat ik te weinig puf had om ook daar nog 600 winkels voor bij langs te gaan, heb ik het maar bij een zeeppompje gehouden.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwe updates, dan raad ik je aan om niet het facebook nieuws te volgen maar de site van het RIVM in de gaten te houden. Er gaan namelijk ook een hoop nepberichten rond. Zo hoorde ik zelfs een voice bericht van een dame die aangaf dat het leger in zou grijpen en iedereen huisarrest kreeg. Als je naar het ziekenhuis moest, zou je vervoerd worden door het leger. Like serieus?! Dat mensen hier weer een sensatie post van maken, zal ik nooit begrijpen. COVID-19 is een serieuze zaak.

Ik denk dat ik er genoeg worden aan “vuil” hebben gemaakt aan mijn Corona betoog, dat terwijl we juist schoon en hygiënisch moeten zijn. Letten jullie allemaal goed op elkaar en op jezelf? Ondervind jij ook problemen door de Coronawaanzin?20 gedachten over “De Coronawaanzin, ik word er gek van!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *