De 10 leukste babyshower games + gratis printables

De 10 leukste babyshower games + gratis printables

Ik heb al heel wat babyshowers mogen meemaken. Ik ben ook zelf verrast met een babyshower toen ik zwanger was van Farah. Zelf vind ik een babyshower organiseren geweldig! Lekker de mama to be in de watten leggen en leuke babyshower games spelen. In deze blog heb ik de leukste babyshower spelletjes voor je kunnen verzamelen en Fallon van de blog Faithly heeft een paar ontzettend leuke printables voor babyshower games gemaakt, die je gratis uit kunt printen.

Babybingo

Raad welke cadeaus de Mommy to be krijgt en vul ze in op je bingo kaart. Als de cadeautjes worden uitgepakt, en er zit een cadeautje die op jou bingokaart staat dan mag je deze afstrepen. Degene die als eerste 5 op een rij heeft, gilt zo hard als ze kan : “Baby bingo!!!”.

babyshower games

Babyvoeding proeven

Laat iedereen proeven welke ingrediënten er in een babyhapje zitten. Zorg er wel voor dat je de etiketten afplakt. Degene die de meeste ingrediënten goed heeft, wint dit spelletje. Je maakt het spelletje nog spannender door dit geblinddoekt te doen. Je kan ook de Mommy to be blinddoeken en als ze het goed geraden heeft, mag ze een cadeautje uitpakken.

babyshower games

Don’t say “BABY”

Een vriendin van mij is niet echt van de babyshower games, op haar babyshower speelden we dus niet oneindig veel spelletjes. 1 spelletje was meer dan voldoende. Iedereen kreeg een ketting met een speentje er aan. Je mocht het woord “baby” niet zeggen. Deed iemand dit toch en hoorde jij dat? Dan mocht je diegene het speentje bij jou laten inleveren. Degene met de meeste speentjes won een prijsje.

Babyshower ABC

Is het al bekend welk geslacht de baby heeft? Dan wordt dit je thema. Zet een zandloper neer, iedereen vult bij elke letter een babynaam in. Is het geslacht nog niet bekend, dan is dit 1 van de makkelijkere babyshower games, want dan mag je zowel jongens- als meisjesnamen invullen. Is de tijd voorbij? Degene die de meeste babynamen heeft kunnen verzinnen, wint dan dit spelletje. Je kan de printable voor dit spelletje gratis downloaden.

invulkaarten

Baby foto raden

Laat alle gasten een babyfoto mee nemen. De Mommy to be moet raden wie ze op de foto ziet. Heeft ze het goed? Dan mag ze een cadeautje uitzoeken.

babyshower spelletjes

Geblinddoekt een baby verschonen

Dit was 1 van de babyshower games die we op de babyshower van mijn schoonzusje deden. Beide ouders trapten af en moesten een babypop verschonen met hun ogen dicht. Daarna deden de gasten dit. Dit spel is dus leuk om in tweetallen te doen. Degene die het snelste klaar is, wint het spel.

Hoe groot is mama’s buik?

De mommy to be heeft al een grote buik, maar hoe groot is deze buik nou echt? Iedereen knipt een stuk touw van een bol wol af. Deze wordt opgemeten en je kunt de centimeters invullen op het kaartje. Degene die het dichtste bij zit, wint dit spelletje. Dit spelletje deden we ook op mijn babyshower. Ik vond het absoluut niet fijn als iedereen met een bol wol om mijn buik heen liep en vond het dan ook fijn dat het maar 1 keer afgemeten werd en de rest van de gasten het op een kaartje invulde.

gratis printables

Wie kent mama het beste?

Bij dit babyshower spelletje vul je het antwoord in onder de vraag. Als iedereen klaar is met invullen, stelt 1 persoon de vragen aan de Mommy to be. Heb je de vraag goed, dan mag je 1 punt achter de vraag invullen. Degene met de meeste punten wint dit spelletje.

babyshower games

Rompertjes versieren

Eigenlijk hoort dit niet echt bij de babyshower games maar is het meer een activiteit die je met elkaar samen kunt doen. Koop effen rompertjes bij de Zeeman of de Wibra, haal een paar pakken textielstiften en laat iedereen zich uitleven op de rompertjes. Op Pinterest kun je echt hele leuke ideeën opdoen. Zorg er wel voor dat je er iets leuks van maakt en dat je rompertjes in verschillende maten koopt, zodat de Mommy to be er ook echt iets aan heeft.

Hoeveel speentjes zitten er in de pot?

Dit is ook 1 van de babyshower games die we op mijn eigen babyshower speelden. Mijn moeder en zusje hadden allemaal verschillende speentjes in een pot gedaan , kleine en grote. Onder de deksel of onder in de pot zat een briefje met het aantal. Degene die er het dichtste bij zat, won een prijsje. Je kunt de speentjes bij de Action, SoLow of Alie kopen. Je kan ook 1 van de gasten de speentjes na laten tellen, maar dit is wel even een klusje als je een grote pot hebt.

gratis printables

Uiteraard zijn er nog veel meer babyshower games die je kunt spelen. Doe vooral inspiratie op, op pinterest. Je hebt daar echt talloze ideeën. Ik raad je aan om het aantal spelletjes te beperken tot een stuk of 3 tot max 5. Laat de babyshower games niet uren duren, houd het kort zodat er ook genoeg tijd over blijft om te kletsen en lekker te eten.

Ben je nog niet helemaal in de babyshower wereld thuis en zou je niet weten waarom of voor wie je een babyshower kan organiseren? In deze blog vind je 5 redenen om een babyshower te organiseren.

Geen printer

Heb jij geen printer en kun je ook niet ergens anders printen. Op bol.com heb je ook allerlei kaartjes met babyshower spelletjes die je gewoon kant en klaar kunt kopen.

Heb jij ook wel eens leuke babyshower games op een babyshower mogen spelen?11 gedachten over “De 10 leukste babyshower games + gratis printables”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *