Antwerpen, een leuk dagje uit

Antwerpen, een leuk dagje uit

Nu de grenzen weer open zijn, kunnen we weer lekker naar Antwerpen. Wij gaan regelmatig naar Antwerpen, het is dichtbij en een prachtige stad. Binnen een uur en een kwartier zijn we er met de auto. Antwerpen is dan ook 1 van mijn favoriete steden in de buurt. Ik kan me nog goed herinneren dat ik hier de eerste keer door heen wandelde, ik waande me ver weg van huis en keek mijn ogen uit. Inmiddels ben ik in meerdere Belgische steden geweest. Ik weet dus wel een beetje dat het ook de charme van België is. Heb je geen auto? Dan is Antwerpen ook heel goed te bezoeken per trein.

Parkeren Antwerpen

Ben je van plan om de hele dag te vertoeven in Antwerpen en wil je niet je rekening leegtrekken aan parkeerkosten? Parkeer dan bij de Linkeroever. een P&R plek waar je makkelijk de tram kan pakken die je afzetten in het hartje van het centrum. Het volgende adres moet je in je navigatie zetten: Blancefloerlaan. Je kiest dan voor het midden van de straat. Het exacte nummer weet ik namelijk niet. Je kan er voor kiezen om op de P&R plaats te parkeren maar het kan ook langs de kant van de weg.

Onze lieve vrouwen kathedraal

Houd je van oude gebouwen? Bezoek dan de onze lieve vrouwen kathedraal in Antwerpen. Een mega grote kathedraal met prachtige glas in lood. je betaald ongeveer 6 euro om naar binnen te gaan en je kan dan lekker rond kijken. Er hangen echt hele bijzondere en mooie schilderijen o.a. van Rubens. Ik vind deze kathedraal meer een museum dan een kathedraal. De asymmetrische torens zijn heel typisch. De noordertoren is 123 meter hoog en de zuidertoren is 65,30m hoog. Apart he? Ik las ergens dat het komt doordat de kathedraal en de torens nooit helemaal zijn afgemaakt.

Shoppen tijdens de solden in Antwerpen

Ga je naar Antwerpen om te shoppen? Ga dan rond juni. In Nederland heb je uitverkoop, maar lang niet zoals de solden in Antwerpen. Kortingen lopen op van 50 tot 80 %! Qua winkels, heb je niet heel veel verschillen met Nederland en zijn alle bekende ketens wel aanwezig. Dus begin maar geld om zij te zetten en sla in. ga je binnenkort trouwen en ben je op zoek naar trouwringen, je weet het he : Diamonds are a girl’s best friends :D. In Antwerpen heb je in de Joodse wijk een straat vol met juweliers.  Je kan hier ook nog eens  afdingen op het goud.

Halal uit eten

Wil je lekker halal eten? Achter het centraal station heb je allerlei tentjes waar je halal kan eten. Dit tegen een zeer lage prijs. Turk, Marokkaans, Afghaans, je hebt er echt van alles.

Ik ben niet alleen gek op Antwerpen, maar ook op Gent . Belgische steden hebben op 1 of andere manier zoveel charme. Ik weet niet wanneer wij er weer op uitgaan, want ik moet eerlijk bekennen dat ik dit hele Corona gebeuren nog best een beetje eng blijf vinden. Waarschijnlijk zitten wij dus de komende tijd nog gewoon in onze tuin. Ga jij er wel alweer op uit?13 gedachten over “Antwerpen, een leuk dagje uit”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *