Maak je eigen cupcake boeket
Vandaag hebben we weer een leuk Eid cadeautje, dit keer een eetbaar cupcake boeket. Dit is overigens ook het laatste cadeau die ik deze Ramadan plaats. Omdat het einde van de Ramadan steeds dichterbij komt, zag je al een aantal blogs voorbij komen met DIY cadeautjes. Ook maakten we recent magnum cakepops die je op een sweet table zou kunnen presenteren. Dit cupcake boeket is ook erg leuk om op een sweet table neer te zetten. Dit jaar is Eid (het suikerfeest) heel anders dan voorgaande jaren. Je kan vanwege de Corona crisis niet samen zijn met de hele familie en waarschijnlijk zal je sweet table hierdoor ook ontbreken. Om je moeder (of iemand anders) te verrassen, kun je natuurlijk dit leuke mandje met een cupcake boeket maken en voor de deur zetten. Want zeg nou eerlijk, wie wordt er nou niet blij van bloemen of cupcakes?
Wat heb je nodig?
- 2 eieren
- 50 gram suiker
- 15 gram vanille suiker
- Een paar blokjes witte chocolade
- 1 theelepel amandel essence
- 75 ml zonnebloemolie
- 100 gram bloem
- 5 gram bakpoeder
- 40 ml melk
- Snufje zout
- Witte cupcake papiertjes
- Cupcake bakplat
- Oven
- Mixer
- Bloemenmandje of potje om de cupcakes in te prikken
- Botercreme (de hoeveelheid is afhankelijk van het aantal cupcakes)
- Voedselkleurstof en/of smaakstof naar keuze
- Prikkertjes (voor iedere mini cupcake heb je er 1 nodig en bij cupcakes van normale grootte 2)
- 1 vel bakpapier en een stuk aluminiumfolie (hiervan maak je de bol waarin de prikkers worden gestoken, hiervoor kun je ook een bol nemen van piepschuim. Hier kun je de cupcakes makkelijk op bevestigen)
- Vel gekleurd crepe papier of ander papier wat je makkelijk in model kan brengen
- Spuitzakken (voor iedere kleur die je wilt gebruiken heb je 1 zak nodig)
- Spuitmond Open star tip voor de rozen
- Spuitmond Leaf tip voor de blaadjes
Hoe maak je je cupcake boeket?
We beginnen met het bakken van de cupcakes. Als eerste klop je de eieren, suiker, vanillesuiker, amandel essence en de zout met je mixer op de hoogste stand. Dit doe je ongeveer 5 minuten.
In de tussen tijd smelt je de witte chocolade au bain marie.
Voeg vervolgens de zonnebloem olie, bloem, bakpoeder en melk tot en mix het op een lagere stand tot het een geheel wordt.
Voeg daarna de witte chocolade toe en mix het nog 2 minuutjes door.
In de tussentijd verwarm je de oven voor op 180 graden.
Doe de cupcake vormpjes in je cupcake bakplaat en vul ze voor 2/3 met het beslag.
Doe je cupcakes ongeveer 25 tot 30 minuutjes in de oven. Je kan controleren of ze gaar zijn, door er met een saté prikker in te prikken. Indien er geen beslag aan de prikker blijft prikken, zijn ze gaar.
Maak je botercreme vooraf klaar om te gebruiken zodat je gelijk aan de slag kunt. De gemengde roze kleur krijg je door de botercreme in verschilende tinten te kleuren met kleurstof en ze apart in de spuitzak te doen. Laat de botercreme vooraf wel goed opstijven in de koelkast.
We gaan nu echt starten met het maken van je cupcake boeket. Maak het potje of mandje gereed om te gaan versieren door eerst het stuk crêpe papier in het mandje te vouwen, dit geeft een leuk effect. Het zorgt er ook voor dat de bol beter blijft zitten. Vouw het papier zo veel mogelijk naar beneden zodat je genoeg ruimte overhoud om de rozen op te spuiten.
Nu prik je een voor een, eerst de prikker in de foliebol en daar de cupcake op en verdeel op deze manier alle cupcakes over de bol.
Nu kun je de rozen op de cupcakes gaan spuiten. Dit doe je door van binnen naar buiten een cirkel te trekken. Wissel grote en kleine roosjes af en bedek daarmee de hele oppervlakte van cakejes, maar laat ook kleine stukjes open om straks nog de groene blaadjes tussen te kunnen spuiten.
Als je klaar bent met de rozen kun je de gaatjes opvullen met blaadjes,
dit doe je door de spuitzak schuin te houden, zachtjes in de spuitzak te knijpen en met een omhoogtrekkende beweging een puntje aan het einde van het blaadje te maken.
Als je helemaal klaar bent kun je voorzichtig het crêpe papier in model brengen door het voorzichtig een beetje omhoog te trekken. Zelf kun je kiezen om de rozen verder te versieren met bijvoorbeeld eetbare glitters of pareltjes.
Veel bakplezier!
Dankje wel dat jullie mijn tweede gastblog hebben gelezen. Mijn naam is Romana en ik ga 1 keer per maand een leuke DIY met jullie delen. Ik ben een creatief en enthousiast persoon. In het creatief bezig zijn kan ik goed mijn ei kwijt. Dit doe ik door bijvoorbeeld te bakken of te schilderen. Het zijn in ieder geval altijd dingen die recht uit mijn hart komen. Het liefst geef ik de dingen die ik maak weg, zodat ik een glimlach kan toveren op het gezicht van de ontvanger.
Wauw wat is dit gaaf zeg! Zo mooi gedaan en zo lekker, ik kan hier uren naar blijven kijken, maar zelf maken is me echt een stap te moeilijk! Vooral die roosjes dat lukt me nu nooit, Misschien gewoon blijven oefenen.
Aan creativiteit ontbreekt het je zeker niet, krijg nu al trek
Helemaal geweldig !! Wie gaat dit voor mij maken. Want dit gaat mij niet lukken. maar wat het opeten betreft: daarin kan je op me rekenen
Wat ziet dit er heerlijk uit!
zou het zonde vinden om op te eten 😀 heel mooi gedaan en ze zullen vast heel lekker zijn 😀
Dat is toch gewoon zonde om op te eten? Ziet er echt super mooi uit joh!
Prachtig zonde om te eten, dank voor recept
Oh Wauw, wat ziet dat er leuk uit!
Oh mooi zeg, zonde om op te eten ! Ben dol op bakken deze ga ik eens proberen.
Wat ziet dit er gaaf uit! Heel leuk!
Oh yummie, daar word je toch oprecht blij van! Wat heb je dat mooi gemaakt. Het ziet er uit om van te watertanden.
Wauw prachtig en creatief!