3x de beste steden voor een citytrip in de zomer!

3x de beste steden voor een citytrip in de zomer!

Een citytrip is een leuke manier om een bekende (hoofd)stad te leren kennen. Stedentrips zijn ideaal omdat je zo’n stad in een paar dagen al goed kunt leren kennen. Onlangs ging ik nog naar Valencia, echt een prachtige stad. Maar er zijn meer mooie bestemmingen voor een paar dagen weg. Nu het bijna zomer is, is het weer aanlokkelijker om eropuit te gaan en door een mooie stad te struinen. Ben je benieuwd welke steden in Europa leuk zijn om in de zomermaanden te bekijken? Lees dan snel deze blog en doe inspiratie op voor jouw citytrip in de zomer.

Rome

Hoewel Rome groot is kun je de Italiaanse hoofdstad goed te voet verkennen. Aardig wat bezienswaardigheden in Rome bevinden zich in de openlucht en dan is het wel zo fijn wanneer je er een lekker zonnetje bij hebt. Bezoek bijvoorbeeld eens het Forum Romanum. Dit is een terrein met ruïnes die bewaard zijn gebleven uit de oudheid. Deze plek was destijds het politieke, religieuze en commerciële centrum van de stad. Je kunt er dus een groot aantal indrukwekkende overblijfselen van gebouwen uit de Romeinse tijd aanschouwen. Verder doe je er goed aan om naar het Pantheon en het Colosseum te lopen om deze bekende gebouwen te bewonderen. Het Pantheon is het best bewaarde monument in Europa welke stamt uit de Romeinse oudheid. Zeker de moeite waard om te bezichtigen tijdens je citytrip in de zomer dus! Daarnaast is Rome ook een stad waar je goed kunt winkelen in bijvoorbeeld de Via del Corso of Via Condotti.

Citytrip Rome

Parijs

Ook de Franse hoofdstad biedt veel mogelijkheden in het voorjaar. Een stedentrip Parijs mag deze zomer dan ook niet ontbreken. Je kunt in Parijs namelijk erg leuke wandelroutes doen waarbij je – ondanks dat je in een grote stad bent – helemaal tot rust kunt komen. Doe bijvoorbeeld eens een rondje langs de Seine en rust af en toe uit aan de oever met een koffie to go of een lekker broodje die je bij een van de vele lunchsalons in Parijs kunt halen. Vergeet dan niet over de Pont Neuf te lopen, de oudste brug van de stad. Of geniet van het groen door een aantal van de vele parken, die de stad rijk is, te bezoeken. Echte aanraders zijn dan Jardin du Luxembourg, Jardin des Plantes en Jardin des Tuileries. Die laatste bevindt zich dicht bij het Place de la Concorde en is het oudste park van Parijs. Ook kun je een leuke speurtocht door Parijs doen, zodat de kinderen zich niet vervelen.

Citytrip in de zomer Parijs

Madrid

Spanje is het land met de meeste zonuren van Europa en mag je deze zomer dus niet overslaan! Hoewel Barcelona misschien wel de meest populaire stad is om te bezoeken in Spanje, is de hoofdstad Madrid ook zeker de moeite waard. Madrid heeft genoeg te bieden waardoor je jezelf er prima een weekend kunt vermaken. De stad staat bekend om haar vele pleinen en deze zijn dan ook erg leuk om te bezoeken tijdens je stedentrip. Begin je trip bijvoorbeeld bij het indrukwekkende plein Puerta del Sol, waar veel mooie straten van Madrid beginnen. Door de vele straatartiesten en feesten op het plein snuif je snel de Spaanse sfeer op. Ook Plaza Mayor is een aanrader; dit is het bekendste plein van Madrid en je vindt er het bekende gebouw Casa de la Panadería.

Citytrip Madrid

Boek jij ook graag een citytrip in de zomer? Of ga je liever voor een lange reis naar een tropische bestemming?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *