Churros maken, fingerlicking good!

Churros maken, fingerlicking good!

Churros is het gene waarvoor ik naar de kermis ga. Mijn moeder heeft dat altijd met oliebollen gehad, ik heb dat met churros. Nou moet ik eerlijk bekennen dat je bij ons vroeger op de kermis ook alleen maar oliebollen en snoep had en churros waren toen nog niet zo populair als nu. Tijdens de coronaverveling ben ik inmiddels ons goed aan het vetmesten en van alles aan het uit proberen in de keuken. Churros maken stond al een tijdje op mijn bucketlist en dit was het juiste moment. Ik ben zelf niet zo goed in een recept volgen, dus ik heb me een beetje ingelezen en heb er mijn eigen versie van gemaakt. Churros maken is super easy en met dit witte chocoladesausje eet je je vingers er nog net niet bij op. Dus lees snel mee hoe ik de churros maak.

Wat heb je nodig?

  • 400 gram bloem
  • 200 ml water
  • 200 ml halfvolle melk
  • 180 gram roomboter voor de churros
  • 4 eieren
  • 2 zakjes vanille suiker a 8 mg
  • 1 theelepel amandel essence
  • 75 gram suiker
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel kaneel
  • Poedersuiker om over de churros heen te strooien
  • Zonnebloem olie om de churros in te bakken
  • 200 ml slagroom
  • 100 gram witte chocolade
  • 50 gram mascarpone
  • 30 gram roomboter  voor de saus

Hoe ga je de churros maken?

Als eerste breng je de melk, water  en zout aan de kook. Als het kookt, voeg je vervolgens de vanille suiker, de normale suiker en de amandel essence toe. Daarna voeg je de roomboter toe en als deze is gesmolten, voeg je de kaneel toe.

Als het mengsel hierboven 1 geheel is, voeg je beetje bij beetje de bloem toe. Blijf het roeren  totdat je deeg  niet meer vastplakt aan de pan en je er een bal van zou kunnen maken.

zelf churros maken

Zet het vuur uit en laat je deeg 5 minuutjes afkoelen. Vervolgens breek je je eieren en voeg je je eieren toe aan je deeg. Meng het met het deeg en maak er 1 geheel van.

Laat je deeg nu ongeveer een uurtje rusten met een theedoek er overheen.

Intussen begin je met het maken van je sausje. Doe de slagroom in een pannetje en kook deze samen met de witte chocolade, die je in stukjes hebt gebroken. Kook het op een zacht pitje totdat de witte chocolade is gesmolten. Voeg vervolgens de roomboter toe. Als alles gesmolten is, kun je het vuur uitzetten. Let goed op dat het niet aanbrand. Voeg de mascarpone toe en mix het geheel met je handmixer op standje 2 voor ongeveer 5 minuutjes. Het moet wel vloeibaar blijven, maar tegelijk luchtig zijn.

Als je deeg afgekoeld is, doe je het in een spuitzak. Gebruik een stervormig mondstukje zodat je churros de juiste vorm krijgen.

In de tussentijd verwarm je de zonnebloem olie op een hoog pit. Je kan testen of de olie heet genoeg is door een heel klein stukje van de beslag in de pan te doen. Als deze gaat borrelen, is je olie klaar. Zet dan je pit wat zachter en druk je deeg door de spuitzak heen. Ik gebruikte eerst een kunstof slagroom spuit, maar deze ging naar 2 keer drukken al kapot. Ik ben toen verder gegaan met plastic wegwerp slagroom spuitzakken.

diy churros

Maak de churros zo lang als je zelf wilt en knip ze boven de pan af. Zorg er wel voor dat je spuitzak de olie niet raakt. Bak de churro’s op een zacht pit totdat ze mooi bruin zijn.

Als je churros bruin zijn, haal je ze uit de olie en laat je ze uitlekken op keukenpapier. Bestrooi ze met (poeder) suiker en dip ze in je chocolade sausje. Voor Farah had ik het chocolade sausje over haar churros heen gedaan, maar mevrouwtje was not amused. Ze wilde ze gewoon droog en wilde niks van de saus weten. Ik vond de saus daarentegen echt goddelijk. Churros maken bleek dus helemaal niet zo moeilijk te zijn.

Churros maken

Je kan de churros maken en in een leuk puntzakje doen voor een geweldige look. Houd je niet zo van witte chocolade? Dan kun je altijd kiezen voor een basis chocoladesaus.

Eet smakelijk!

Ben jij ook aan het bakken geslagen nu je meer thuis moet blijven? Deze No bake cheesecake is ook goddelijk!



11 thoughts on “Churros maken, fingerlicking good!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.