Nobake Cheesecake met Mango & Passievrucht

Nobake Cheesecake met Mango & Passievrucht

Een nobake cheesecake met mango en passievruchten, klinkt heerlijk toch? Ik ben gek op taart, eigenlijk altijd al geweest ( behalve tijdens mijn zwangerschap, toen moest je het heel snel uit mijn zicht halen, anders begon ik al te kokhalzen). Nu staan de paasdagen al bijna voor de deur, en is dit een taart die ook leuk in een paasthema gemaakt kan worden door haar gele kleurtje. Wij vieren geen Pasen en eten de taart gewoon lekker bij een kopje thee op.

Helaas heb ik zelf geen oven, ja een klein snackoventje maar niet een grote oven waar ik taarten in kan bakken. Nou kan ik gelukkig wel vaak bij mijn ouders in de keuken staan, maar het is toch wel fijn als je thuis ook iets lekkers kan maken. Daarom ging ik op een druilerige zondag aan de gang met deze no bake cheesecake met mango en passievruchten topping. Ik had toevallig nog passievruchten in de koelkast en na een paar gegeten te hebben, wist ik niet goed wat ik met de rest moest. Omdat ik bezoek kreeg, was ik op zoek naar een lekker toetje, en zo besloot ik een soort nobake cheesecake te maken.

passievrucht taart

Vergeleken met andere fruitsoorten bevatten passievruchten zes keer zoveel ijzer,kalium en zink en 3 keer zoveel magnesium. Daarnaast bevatten ze ontzettend veel vezels, goed voor de stoelgang. Deze paarse vruchtjes zijn daarnaast vitaminebommetjes doordat ze veel vitamine A en vitamine C bevatten. Mijn passievruchten lagen al een beetje te verrimpelen in de koelkast en ik wilde ze eigenlijk weggooien. Totdat ik ergens op internet las dat ze dan juist het allerlekkerste zijn, en dat bleken ze inderdaad te zijn.

De combinatie met mango is echt goddelijk. De mango bevat naast de passievrucht ook veel vitamine C en vezels. Net als de passievrucht, ook veel kalium en magnesium, deze stoffen dragen bij aan een gezonde bloeddruk. Degene die beweerd dat taart niet gezond is, lach ik dus nu keihard uit. Doordat de mango lekker zoet is en de passievrucht zoetzuur, is dit een heerlijke combi. Je kan ongeveer 8 grote of 12 kleine stukjes uit deze taart halen.

mango passievrucht cheesecake maken

Wat heb je nodig?

 • 125 gram bastogne koekjes
 • 100 gram roomboter
 • 200 gram witte chocolade
 • 200 gram zuivelspread (naturel)
 • 250 gram mascarpone
 • 300 ml slagroom
 • 1 zakje klopfix
 • 2 zakjes vanille suiker
 • 12 ronde schuimpjes met vanille kokossmaak
 • 6 passievruchten
 • 2 rijpe mango’s

Hoe maak je het?

 1. Als eerste smelt je de roomboter (dit kan gewoon in de magnetron) en maak je intussen de bastogne koekjes fijn in een keukenmachine. Zelf heb ik geen keukenmachine die het fijn kan maken, dus heb ik het in een theedoek gewikkeld en helemaal fijn geslagen met de stenen stamper die bij mijn vijzel hoort.
 2. Voeg daarna de roomboter aan de bastogne koekjes toe en meng het goed samen tot een geheel.
 3. Doe het mengsel vervolgens in je bakblik en druk het goed aan. Dit wordt dus je bodem. Laat het ongeveer 10 minuutjes rusten.
 4. Zet daarna ook een pannetje met water op het vuur en doe hier een vuurvaste schaal of kleiner pannetje in. Als het water in het onderste pan kook, breek je de witte chocolade in stukjes en doe je deze in het kleiner pannetje of in de vuurvaste schaal. Let er dus ook op dat er geen water bij je chocolade komt. Laat het intussen op zacht pit smelten en roer het regelmatig door. Het mag ook absoluut niet aanbranden.
 5. Intussen doe je de zuivelspread, mascarpone, vanillesuiker, slagroom en klopfix in een schaal en begin je dit te mixen. Mix het tot je een gladde massa hebt. Voeg vervolgens de gesmolten chocolade toe en mix het nog een beetje door tot het 1 geheel wordt.
 6. Vervolgens giet je je mengsel op je bodem en strijk je het met een broodmes helemaal glad.
 7. Zet je cheesecake de hele nacht in de koelkast, of 2 uurtjes in de vriezer. Je Nobake cheesecake is bijna klaar, je hoeft alleen nog maar de topping te maken.
no bake cheesecake maken
 1. Daarna schil je je mango en verwijder je de pit. Als je dat gedaan hebt, snijd je de mango in stukjes en gooi je het in de blender. Blend het totdat je een gladde massa hebt.
 2. Intussen snijd je de passievruchten doormidden en haal je de pitjes en het vruchtvlees er uit.
 3. Haal je cheesecake uit de koeling en zet het op een bord of een taartplateau. De bodem was een beetje vastgeplakt bij mij, daardoor durfde ik de bodem van mijn springvorm niet te verwijderen. Ik was te bang dat de taart dan in elkaar zou storten (dit viel achteraf reuze mee).
 4. Terwijl je springvorm er nog omheen zit, doe je eerst je mango op je cheesecake en daarna de passievruchten. Ik doe dit bewust met de springvorm er nog omheen, zodat alles er niet meteen afloopt aan de zijkanten.

Verwijder als laatste je springvorm en plak je schuimpjes om je taart heen.

recept van cheesecake

Voila! Piece of cake toch?

Maak jij wel eens taart? Doe je die dan gewoon in de oven, of maak je ook wel eens een Nobake cheesecake? Indien je ook geen oven hebt, is deze NoBake Rafaello taart ook zeker een aanrader.

Wil je liever iets gezonders? Probeer dan 1 van deze 4 suikervrije taarten, ook ontzettend lekker.9 gedachten over “Nobake Cheesecake met Mango & Passievrucht”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *