Je eigen carnaval embleem ontwerpen, zo doe je dat

Je eigen carnaval embleem ontwerpen, zo doe je dat

Tijdens carnaval verzamelen veel mensen verschillende emblemen en badges om hun carnavals jas op te pimpen. Je kunt in carnavalswinkels en online genoeg badges en carnavalsemblemen vinden. Hoewel dit natuurlijk een leuke optie is, kun je er ook voor kiezen om een carnaval embleem zelf te ontwerpen. Je bent dan namelijk vrij om je eigen ontwerp te maken naar je eigen wensen en ideeën. Hoe ontwerp je precies zo’n carnaval embleem? Hieronder wordt stapsgewijs uitgelegd hoe je een eigen carnavalsembleem kunt ontwerpen. Daarnaast kun je op het einde wat tips lezen over het ontwerpen van je eigen carnaval embleem.

Stap één: zoek ten eerste naar inspiratie

Het is ten eerste enorm belangrijk dat je van tevoren genoeg inspiratie opdoet voordat je een carnaval embleem zelf gaat ontwerpen. Waar kun je precies inspiratie op doen? Ten eerste kun je op internet rond zoeken naar voorbeelden van andere zelfontworpen emblemen. Vaak vind je hier al snel genoeg voorbeelden die je wel heel leuk vindt en voorbeelden die je niet aanstaan. Het is verstandig om een screenshot te nemen van de emblemen die je er wel leuk uit vindt zien. Daarnaast kun je ook de app Pinterest openen voor inspiratie. Op Pinterest plaatsen mensen namelijk foto’s van hun emblemen die ook nog eens esthetisch en fotogeniek zijn! Verder is het natuurlijk ook verstandig om langs te gaan bij carnavalswinkels voor inspiratie voor je embleem.

Stap twee: de tekst op je embleem

Wanneer je een eigen embleem wilt ontwerpen is het handig om van tevoren te bedenken of je wel of geen tekst op je carnavalsembleem wilt. Op het moment dat jij wel een tekst op je embleem wilt, is het verstandig om een juist lettertype te vinden. Wanneer je namelijk het programma Word opent, zul je al snel genoeg zien dat Word beschikt over ongeveer 165 verschillende soorten lettertypen. Het is dus belangrijk dat je van tevoren goed weet welk lettertype bij jouw carnavalsembleem past. Ook hiervoor kun je inspiratie opdoen op zowel internet als op Pinterest. In sommige gevallen willen mensen geen tekst op hun embleem. Ook dit is natuurlijk mogelijk, dan hoef je automatisch ook geen lettertype uit te zoeken.

Stap drie: maak alvast wat ruwe schetsen voor jezelf

Nadat je genoeg inspiratie opgedaan hebt, is het de hoogste tijd om een eigen schets te maken van je carnaval embleem. Een ruwe schets maken zorgt er namelijk voor dat je straks sneller je definitieve versie van je carnaval embleem kunt maken. Bij een ruwe schets kom je bovendien er ook snel genoeg achter welke opzet je leuker vindt dan anderen. Hierdoor kun je al sneller gerichter werken wanneer je professioneel jouw embleem wilt maken. Je kunt een schets maken met potlood en papier of op je laptop of pc. Je kunt speciale ontwerp apps downloaden die je al snel wegwijs maken met het gebruik van de app door middel van een inleiding. In ieder geval heb je genoeg mogelijkheden om een schets te maken voor carnavalsembleem.

Carnaval 2023

Stap vier: op zoek naar de perfecte embleem ontwerper

Nu je je eigen voorbereidingen hebt gedaan, is het de hoogste tijd om op zoek te gaan naar de juiste ontwerp website voor het ontwerpen van je eigen carnaval embleem. Wanneer je op internet zoekt naar badge ontwerper, kom je al snel verschillende sites tegen die allemaal een goed aanbod hebben. Hoewel je eigenlijk geen verkeerde keuze kan maken, is het wel verstandig om op de volgende punten te letten. Ten eerste is het handig om te kijken naar de bezorgkosten. In sommige gevallen zitten hier best wel veel verschillen tussen verschillende bedrijven. Wees dus verstandig en kijk welke het goedkoopst voor jou is. Daarnaast maken sommige bedrijven alleen maar gepersonaliseerde carnavalsemblemen als ze in grote oplagen besteld worden. Houd hier dus rekening mee.

Stap vijf: eindelijk je eigen embleem ontwerpen!

Wanneer je de keuze over een ontwerp bedrijf hebt gemaakt, is het tijd om écht aan de slag te gaan. Je kunt nu via elk programma een embleem ontwerpen. Het is verstandig om je eigen gemaakte schetsen erbij te pakken om zo makkelijker en sneller aan de slag te kunnen gaan. Bovendien is het verstandig om ook eens te kijken naar het programma zelf. Vaak biedt het programma namelijk uitleg uit over het gebruik van het programma. Daarnaast heb je ook vaak voorbeelden die je zelf kunt gebruiken of waaruit je inspiratie kan halen. Ook heb je vaak de mogelijkheid om je eigen kleuren te maken door een pipet over een geheel kleurenspectrum te bewegen totdat je jouw perfecte kleur hebt gevonden.

Stap zes: een kwestie van bestellen en betalen

Nadat je jouw perfecte embleem hebt gemaakt, is het alleen nog een kwestie van bestellen en betalen. Na een aantal dagen of weken heb je je carnval embleem vaak binnen. Het is daarom verstandig om ver van tevoren te beginnen met het ontwerpen van je embleem zodat je hem sowieso voor carnaval binnen hebt. Op het moment dat je je embleem binnen hebt is het verstandig om goed te kijken naar de bedrukking. Mocht het namelijk niet goed zijn, dan kun je nog op tijd vertrouwen op de garantie die veel ontwerpbedrijven met zich mee dragen. Is je embleem helemaal perfect en precies zoals je hem had ontworpen? Dan kun je heerlijk flaneren met je embleem tijdens de carnavalsfeesten!

Carnaval vieren Brabant

Tips voor het ontwerpen van je eigen embleem

Wanneer je je eigen embleem wilt ontwerpen, is het natuurlijk hartstikke leuk om een persoonlijke touch te geven aan je carnaval embleem. Dit kun je doen door bijvoorbeeld de naam van je stad in je embleem te verwerken. Je gebruikt dan natuurlijk niet de échte naam van je stad, maar de carnavalsnaam van je stad natuurlijk. Denk bijvoorbeeld aan Tilburg die in tijden van carnaval de naam Kruikenstad krijgt. Den Bosch staat tijdens de carnaval maanden bekend als Oeteldonk! Daarnaast kun je er ook voor kiezen om je embleem af te stemmen op jouw thema. Ga je bijvoorbeeld als non verkleed naar een carnavalsfeest? Dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een kruis als embleem te kiezen. Je hebt in ieder geval alle vrijheid!1 gedachte over “Je eigen carnaval embleem ontwerpen, zo doe je dat”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *