de 7 leukste carnaval accessoires

de 7 leukste carnaval accessoires

Met carnaval accessoires maak jij jouw outfit voor carnaval helemaal af. Het ligt natuurlijk aan het kostuum welke carnaval accessoires er het beste bij passen. Voor een clown outfit heb je misschien wel schmink, een rode neus of een pruik nodig. Bij een politie kostuum zijn handboeien of een speelgoedpistooltje dan weer leuk om te gebruiken. De juiste carnaval accessoires voor bij een kostuum maken een outfit direct een stuk mooier en beter. Om een mooi kostuum te creëren met carnaval hebben wij een selectie gemaakt van de tien leukste carnaval accessoires die een kostuum helemaal af maken en waarmee carnaval een écht feest wordt. Door deze tips kun jij ook jouw kostuum perfect maken.

Pruiken en accessoires voor het haar

Eén van de dingen die niet veel mensen gebruiken met carnaval, maar dat wel erg leuk is voor carnaval, is een pruik of ander soort haar accessoire. Het permanent verven van je haar is voor een aantal dagen erg onnodig en met een pruik is het toch mogelijk om een gewenst kapsel te creëren voor het kostuum dat erbij hoort. Felle kleuren, kleuren om van bruin naar blond of van blond naar de bruin te gaan: de mogelijkheden voor een goed kostuum zijn een stuk groter wanneer je een pruik draagt. Verder zijn andere carnaval accessoires voor het haar ook niet te missen. Een goede haarband, clipjes of elastiekjes kunnen een kostuum natuurlijk ook goed aanvullen.

Feestelijke brillen als carnaval accessoires

Een opvallende bril maakt veel carnaval kostuums helemaal af. Grappige brillen met felle kleuren of gekke vormen zorgen ervoor dat een kostuum erg goed opvalt. Voor veel kostuums kunnen deze carnaval accessoires dan ook niet ontbreken. Een bril met bloemen voor een look uit de seventies of een stoere bril om als rockster te gaan: het kan allemaal. Met een bril is het ook gelijk mogelijk om accessoires aan het gezicht toe te voegen. Dit is een goede optie voor kostuums waarbij schmink of make-up geen optie is. Met feestelijke brillen als carnaval accessoires is het dan toch mogelijk om ook rond het hoofd een feestelijke uitstraling te creëren.

Bijzondere lenzen als carnaval accessoires

Dit is iets dat lang niet voor iedereen een goede optie is, maar wel erg leuk is om te gebruiken. We hebben het hier natuurlijk over de gekleurde lenzen. En niet alleen gekleurde lenzen kunnen als carnaval accessoires worden gebruikt, er zijn ook lenzen met bijzondere prints. Hieronder vallen bijvoorbeeld lenzen met beestachtige kleuren en vormen of lenzen met een plaatje van batman. Op die manier is het een stuk makkelijker om een kostuum echter te laten lijken. Mensen die als beest verkleed gaan kunnen zo een echte beestachtige look creëren met gekleurde lenzen.

Petten, hoeden en andere accessoires voor het hoofd

Carnaval accessoires zijn dus ook erg belangrijk om te gebruiken rond het hoofd en het gezicht. Net benoemden we al de pruiken en carnaval accessoires voor in het haar zelf, maar er zijn natuurlijk ook veel haaraccessoires voor op het hoofd. Voorbeelden hiervan zijn onder andere hoeden voor een heksen kostuum of bijzondere hoeden met veel verschillende kleuren voor een feestelijk kostuum. Met hoeden en petten kun je veel kanten op. Voor veel kostuums is er een mooie hoed of pet te vinden. Zelfs een redelijk eenvoudige gleufhoed kan een kostuum nog een mooie finishing touch geven en deze helemaal afmaken.

Kousen, sokken en handschoenen als carnaval accessoires

Warme accessoires voor aan de handen of voeten kunnen ook een kostuum mooi afmaken. Voor feesten waarbij iedereen met fluoriserende kleding aankomt, zijn lange handschoenen zonder vingers erg leuk om in felle kleuren te dragen. Zeker met een shirt met korte mouwen, waarbij de handschoenen goed te zien zijn. Voor bij een korte broek, een rok of een jurk is een gekleurde legging soms erg leuk. Een regenboog legging of een legging met een bepaalde print voor bij een specifiek kostuum bijvoorbeeld. Door een legging te dragen met een patroon dat specifiek bij het kostuum past, wordt het voor andere mensen ook makkelijker om in te beelden wat het kostuum moet voorstellen. Voor sokken geldt hetzelfde als voor de legging. Bij sommige broeken die iets korter zijn kan een leuke sok een kostuum bovendien ook opfleuren. Denk aan een clown kostuum waarbij gekleurde sokken van groot belang zijn.

Veren, veren en nog meer veren

Bij heel erg veel verschillende carnaval accessoires worden veren gebruikt. Hoeden, kostuums, pruiken, armbanden, kettingen en natuurlijk boa’s. Met veren wordt een kostuum namelijk een extra bijzonder tintje gegeven en is deze net weer wat anders dan andere kostuums. Een boa is voor erg veel verschillende kostuums te gebruiken. Bij extravagante outfits met veel felle kleuren bijvoorbeeld. Boa’s zijn in vrijwel alle kleuren te krijgen, waardoor deze goed te combineren zijn bij veel kostuums. Bovendien vallen deze carnaval accessoires natuurlijk erg goed op en dat is natuurlijk de bedoeling van dit feest. Boa’s zijn door de veren ook lekker zacht en pluizig, dus voor wat blotere kostuums is dit een zeer goede manier om het lichaam meer te bedekken en het ook een beetje warm te houden tegen de kou.

Sieraden als carnaval accessoires gebruiken

Kostuums vereisen vaak ook de juiste sieraden. Bijzondere, grote en opvallende oorbellen voor bij een ‘hippie’ kostuum of een grote parelketting wanneer het kostuum een persoon uit de maffia moet voorstellen. Met sieraden is het mogelijk om alle kanten op te gaan, waardoor deze carnaval accessoires perfect zijn om te gebruiken bij dit feest. Fluorescerende sieraden die bij een glow in the dark thema passen of zwarte sieraden voor een donker thema: het kan allemaal. Sieraden zijn vaak wat subtielere carnaval accessoires, maar dit maakt ze niet minder goed. Juist door deze carnaval accessoires is het mogelijk om een kostuum compleet te maken. Enkel de mensen die oog voor detail hebben en op alle kleine dingetjes letten zullen deze carnaval accessoires gebruiken en opmerken. Zodra ze worden opgemerkt zijn ze dan ook des te leuker en kan het een outfit een totaal andere uitstraling geven.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *