Luxe in Dubai of een camping in Nederland met zwembad

Luxe in Dubai of een camping in Nederland met zwembad

De voorjaarsvakantie komt er weer aan en waar de ene persoon graag een lange reis maakt naar een tropisch eiland, zoekt de ander juist op google naar ” leuke kindercamping Nederland“. Want door Corona durft niet iedereen het aan om al in het vliegtuig te stappen naar een exotisch eiland. Ook met kinderen is camping in Nederland met zwembad vaak erg leuk en zorgt het er voor dat de kids niet overprikkeld aankomen op hun bestemming.

Mei vakantie en er even tussenuit

De mei vakantie staat voordat je het weet alweer voor de deur. Noodzaak dus om te zoeken op het interner naar “vakantiehuisje meivakantie“. Ik kan je zeggen, er is keuze genoeg maar ik zou niet te lang wachten met boeken. Een camping in Nederland is namelijk tegenwoordig erg populair, maar dat kon je al eerder in mijn blog lezen.

Vakantiepark de Leistert

Ben je er nog niet helemaal uit of je nou voor de camping of een vakantiepark gaat? Vakantiepark de Leistert heeft het beide! Zij zijn namelijk een leuke camping én een bungalowpark in één. De Leistert staat bekend om het enorm aanbod aan faciliteiten, die (bijna allemaal) gratis te gebruiken zijn. Zo heb je meer dan 200 voetbalvelden, 3 restaurants, water faciliteiten voor binnen en buiten en nog veel meer. Wat mij betreft dus de uitstek als je een leuke vakantie op een camping in Nederland met zwembad zoekt.

Wat kun je er doen?

Zoals ik hierboven al schreef, is er voldoende te doen op vakantiepark de Leistert. Het maakt niet uit of de zon schijnt of dat het pijpenstelen regent, er is voldoende om je te vermaken. Dat voor jong en oud.

Binnenzwembad

In het overdekt zwembad van Recreatiepark de Leistert vind je twee grote bassins waarin het altijd lekker warm is, je hoeft dus niet in een koud zwembad te plonsen. Voor mij ideaal! Ik heb namelijk al enige tijd reuma, en dan is koud water niet heel erg fijn kan ik je vertellen. Ik ben al niet echt een zwemmer en als het water dan ook nog eens steenkoud is, ben ik snel vertrokken. Er zijn 2 glijbanen en voor de ouders een heerlijke whirlpool om je te ontspannen. Hoewel, Farah vind bubbelen in een bubbelbad ook altijd fantastisch. Voor de ukkies is er een speciaal peuterbad met diverse speelattributen.

camping in Nederland met zwembad
bron: vakantiepark de Leistert

Waterpret buiten

Bij mooi weer, kunnen de kiddos hun energie kwijt in een mooie grote waterspeeltuin. Tevens is er buiten een golfslagbad om baantjes te trekken en kun je lekker kliederen en een bootje varen in de roei- en speelvijver.

Adventure speelpark

Je hebt bij recreatiepark de Leistert een speelpark met diverse sport-, spel en klauter-attributen. Denk hierbij aan een volleybalveld, maar ook een bootcampbaan, avontuurlijke stormbanen en zelfs een kabelbaan. Is dit toch allemaal te actief voor je? Je hebt ook een Adventure golfbaan met 18 uitdagende holes met stoere hindernissen en hoogteverschillen. Het is dus niet alleen een camping in Nederland met zwembad.

Indoor speeljungle

Is het super slecht weer en is je kind niet echt een waterrat? Dan heb je een indoor speelplek met meer dan 15 hardhouten speeltoestellen. Voor de allerkleinsten is er een plekje apart met wat kleinere dingetjes en de grote kinderen kunnen lekker rondrazen op de andere plekken.

Wat te doen in de buurt?

Ik kan me het bijna niet voorstellen, maar begin je je toch te vervelen en wil je het park af? Er is voldoende te doen in de buurt van deze leuke kindercamping in Nederland

Attractiepark Toverland

Attractiepark Toverland is in Sevenum. Hier zijn kinderen de baas. Razendsnelle glijbanen, supervette achtbanen, klimmen, klauteren, schommelen en spelen, er is van alles mogelijk. Je hebt indoor attracties voor als het slecht weer is, en genoeg mogelijkheden om van de zon te genieten. Voorheen stond attractiepark Toverland bekend om het spelen maar inmiddels is het een echt attractiepark geworden met o.a een wildwaterbaan, schommelschip en te gekke achtbanen. Attractiepark Toverland staat nog op mijn bucketlist want ik denk dat Farah hier helemaal in haar nopjes zal zijn.

Designer outlet Roermond

Ben je gek op shoppen en houd je van merkkleding, dan kun je een uitstapje maken naar designer outlet Roermond. Wij gingen hier heen toen Farah een maand of 6 was, dus het wordt nodig tijd dat wij weer en weekendje weg boeken.

designer outlet roermond

Camping leuker dan een hotelkamer

Voordat wij Farah kregen, gingen wij eigenlijk nooit naar een camping. We pakten regelmatig last minute een hotelletje in bijvoorbeeld Antwerpen of Parijs. Tuurlijk, gaan we met Farah ook nog wel eens naar een hotel, maar ik merk dat een camping relaxter is als we een paar dagen weg gaan. Zo heeft ze net iets meer ruimte om haar energie kwijt te raken en te spelen. Als ouder zijnde kun je namelijk veel beter relaxen als je kind relaxed is. Een simpele camping in Nederland met zwembad is vaak al meer dan voldoende voor die kleintjes.

We blijven massaal in Nederland

Ik las van de week in een artikel in het Parool dat mensen ook dit jaar weer massaal kiezen voor een vakantie in eigen land, dit blijkt uit een vakantie onderzoek die door de ANWB is gedaan. Bijna de helft van de ondervraagden kiest voor een vakantie in eigen land omdat dit ze net iets meer vertrouwen geeft. De Coronamaatregelen worden namelijk nog regelmatig aangepast. Zo heeft Marokko al meerdere malen het luchtruim dicht gegooid. Daar zit je dan, in een voor jou onbekend land, ver van je familie. Nederlanders houden liever zelf de touwtjes in handen, in plaats van in onzekerheid af te wachten wanneer ze weer naar huis mogen. Door Corona zijn mensen de laatste 2 jaar massaal thuis gebleven, nu willen ze wel weer weg, maar kiezen ze vaker voor een vakantie in eigen land.

Een normale camping of een kindercamping

Het aantal campings in Nederland neemt af, steeds minder mensen kiezen er voor om te gaan kamperen in een tentje. Vakantieparken daarentegen worden alleen populairder. Ik moet eerlijk bekennen dat ik een leuk vakantiepark waarbij ik in een warm huisje verblijf ook interessanter vind dat een koude tent en met een wc rol onder mijn arm naar de toilet toe gaan. Toch zit er wel een verschil in campings en vakantieparken. Ik let er zelf ook steeds meer op of er voldoende te doen is om Farah bezig te houden. Als is het maar een simpel speeltuintje ofzo.

camping in Nederland met zwembad
bron: vakantiepark de Leistert

Leuke kindercamping met zwembad

Onlangs verbleven we op een vakantiepark met zwembad en ik merk dat dat tegenwoordig wel een must is hoor voor Farah. Het eerste wat ze vraagt als ze hoort dat we “op vakantie gaan” is of er ook een zwembad is. Zelf ben ik niet zo een waterrat, maar ze vind het heerlijk om met haar vader te spelen in een peuterbadje. Niet elk zwembad heeft dit, alleen een banenbad is veel minder interessant voor haar. Ze is nog maar 3 en heeft geen zwemdiploma’s dus we moeten haar dan de hele tijd vast houden. Zelf badderen is veel leuker!

Camping met baby Nederland

Ook met een baby is het heel relaxt om naar de camping te gaan. Zoek van te voren wel goed uit of je een campingbedje in de slaapkamer kan plaatsen want een nieuwe omgeving kan wel weer spannend zijn voor zo een kleintje. Ik liet Farah overigens sowieso nooit echt alleen slapen toen ze nog zo jong was. In een tent zou ik overigens niet zo snel met een baby gaan. Tevens is het misschien handig om naar een camping in Nederland te kijken als het de eerste keer is.

Wat ga jij dit keer doen in de vakantie? Kies je voor een leuke kindercamping in Nederland of ga je toch liever naar het buitenland?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *