5 tips voor een weekendje callantsoog

5 tips voor een weekendje callantsoog

Vakantie in eigen land wordt de laatste paar jaren steeds populairder. Nederland barst natuurlijk van de leuke vakantieplekken. Eén populaire vakantieplek is bijvoorbeeld het prachtige dorpje Callantsoog. Callantsoog is een mooie badplaats dat gelegen is in het noorden van Noord-Holland. Afgelopen zomer ben ik hier zelf op vakantie geweest. De omgeving rondom dit dorp is fantastisch mooi. Tijdens mijn reis heb ik verschillende activiteiten gedaan. Een paar van die activiteiten zal ik hieronder delen zodat mensen inspiratie op kunnen doen wanneer ze van plan zijn Callantsoog te bezoeken. Wist je trouwens dat Callantsoog ook aan de kust ligt? Je moet dus vooral je bikini of zwembroek niet vergeten wanneer je van plan bent dit dorpje te bezoeken.

Ga langs bij het Fort Kijkduin

Op de eerste dag van mijn vakantie ben ik op pad gegaan naar een fort dichtbij Den Helder. Dit fort ligt dichtbij Callantsoog en is daarom ook zeker een bezoekje waard. Op een paar kilometer afstand staat namelijk het Fort Kijkduin. Rondom het Fort zijn verschillende activiteiten georganiseerd waardoor je hier een hele dag kan vertoeven. Aan het begin van je bezoek kun je bijvoorbeeld het museum bezoeken. In dit museum wordt wat achtergrondinformatie verteld over het fort en de bouw. Naast het museum kun je ook het aquarium bezoeken. Dit zorgt voor een geweldige afwisseling. Het museum vond ik zelf erg interessant en het aquarium was mooi ingericht. Het is dus een goede keuze om Fort Kijkduin te bezoeken wanneer je verblijft in Callantsoog.

Een rondje langs het Zwanenwater en het strand

Wanneer je in Callantsoog verblijft, zul je gegarandeerd een rondje wandelen langs het Zwanenwater. Het Zwanenwater is namelijk een natuurgebied in Callantsoog zelf. Wanneer je hier aankomt, kun je kiezen tussen twee verschillende routes. Ten eerste heb je een route van twee kilometer en daarnaast heb je een route van vijf kilometer. Ik heb zelf de route van vijf kilometer gelopen. Bij deze route kom je namelijk langs allerlei verschillende hoogtepunten. Zo kom je langs vogelkijkhutten, uitkijkpunten en meren. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om op het strand te wandelen. De beste plek om te wandelen is het gebied waarbij de Kennemerduinen overgaan in de Hondsbossche Zeewering. Hier ligt namelijk Camperduin.

Bezoek het plaatsje Schoorl en de bollenvelden

Bezoek je Callantsoog en heb je zin om de omgeving  te bekijken? Dan raad ik je aan om een bezoekje te brengen aan Schoorl. Wanneer je met de auto bent, is het twintig minuten rijden. Schoorl ligt aan de duinen. Dit park wordt ook wel de Schoorlse Duinen genoemd. Ben je op vakantie met je kinderen? Dan zal Schoorl een heuse belevenis zijn. Je kunt namelijk spelen op het klimduin. Je kunt hier klimmen en klauteren. Sommige kinderen rennen zelfs van het hoogste punt naar beneden. Ik weet zeker dat je kinderen dat fantastisch vinden. Je kunt naast Schoorl ook een rondje maken langs de bollenvelden. Dit raad ik je wel alleen aan om in de lente te doen, wanneer de bollenvelden in bloei staan.

Tijd voor wat koffie met appeltaart

Callantsoog ligt aan de kust. Dit betekent dat er ook veel strandtenten te vinden zijn in Callantsoog. Het strandrestaurant Woest vond ik één van de geweldigste strandtenten. Je kunt hier namelijk aan het strand zitten met wat koffie en een appeltaart. Wanneer het koud is, heb je nog steeds het idee dat je met je billen op het zand zit. Dit komt door de grote glazen gevel die ontworpen is voor dit strandtent. Hierdoor kun je ten allen tijde naar buiten kijken én blijf je droog. De appeltaartpunten die ze hier serveren zijn enorm groot. Dit vond ik daarom iets te veel waardoor ik mijn appeltaart gedeeld heb met mijn partner. Ga dus zeker wat eten en drinken bij strandrestaurant Woest in Callantsoog!

Kitesurfen en vliegeren aan de kust

Wanneer het lekker weer is, zijn veel inwoners van Callantsoog op het strand te vinden. De één komt hier voor zijn rust om heerlijk te zonnen, terwijl de ander juist op zijn kiteboard staat. Je kunt in Callantsoog lessen volgen om te leren kitesurfen. Daarnaast is het voor veel mensen al een activiteit op zich om de kite surfers in actie te zien op het water. Het kitesurfen zelf is populair in Callantsoog. Je zult daarom veel kitesurfers op het water zien. Naast kitesurfen kun je er ook voor kiezen om heerlijk te vliegeren op het strand. In Callantsoog staat eigenlijk altijd wind waardoor je vaak kan vliegeren. Je kunt in Callantsoog zelfs het Vliegerfeest bijwonen. Bij dit feest zul je de coolste vliegers zien.

Bezoek de X-run en de de X-bike in Callantsoog

Ben je sportief of ben je een echte sportliefhebber? Zorg er dan voor dat je de X-run of de X-bike eens meemaakt in Callantsoog. Tijdens deze events zullen zowel volwassen als kinderen hun meest sportieve kant laten zien. Bij de X-run worden er afstanden gered van 2, 6, 10 of 21 kilometer. Tijdens deze route zullen de hardlopers over het strand, door de grasvelden en door de bossen rennen. De X-run vindt vaak plaats op zaterdag. De volgende dag, op zondag, is het tijd voor de mountainbikers. Bij deze race wordt er gebruik gemaakt van verschillende klasse. De topklasse zal een route van zo’n vijf uur fietsen. Je kunt er daarnaast ook voor kiezen om in een teamklasse te spelen of in een funklasse.

Een heerlijk dagje op het strand vertoeven

Naast alle sportieve activiteiten kun je natuurlijk ook altijd voor een heerlijk dagje strand kiezen. Het enige wat je mee moet nemen is een handdoek, zonnebrand, een zonnebril en wat eten en drinken. Je kunt je fiets dichtbij het strand parkeren waardoor je binnen no-time heerlijk in de zee kunt zwemmen. Het strand van Callantsoog is een zandstrand waardoor je  rustig op je handdoekje kan liggen. Een dagje strand in Callantsoog is vooral populair in de zomer. Je zult dan het strand bedekt zien met handdoeken en parasols. Na een lange zomerdag kun je een heerlijk ijsje halen bij één van de strandtenten. Callantsoog heeft dus veel te bieden als badplaats en is daarom zeker een leuke plek om te bezoeken!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *