Cakepops bestellen of gewoon zelf maken?

Cakepops bestellen of gewoon zelf maken?

Cakepops, heb je daar al eens van gehoord? In essentie is een cake pop een lolly van cake. cakepops zijn in allerlei leuke figuren, vormpjes en kleuren te maken of bestellen. Je kunt alles op een stokje maken. Er bestaan cakepops in de vorm van schaapjes, hartjes, Hello Kitty hoofdjes, bijtjes, Winnie de Pooh, maar ook magnum cakepops . Je kunt het zo gek nog niet bedenken of het kan in de vorm van een cake pop worden gemaakt. Veel voorkomende cakepops zijn gewoon ronde balletjes van cake met een laagje chocolade en notencrumble of iets vergelijkbaars er overheen. Cakepops zijn vrij makkelijk zelf te maken, maar je kunt bij veel banketbakkers ook gewoon cakepops bestellen!

Wanneer gebruik je cakepops?

Je kunt cakepops voor allerlei gelegenheden gebruiken! Zoek je een leuke traktatie voor je kinderen op school? cakepops zijn niet te groot en makkelijk uit te delen. Wil je hapjes voor een high tea of borrel die er leuk uit zien? Je kunt de cakepops in een ondergrond prikken en je borreltafel ziet er feestelijk uit. cakepops worden ook veel gebruikt bij de steeds populairdere gender reveals tijdens zo´n feestje wordt het geslacht van de baby in de buik bekend gemaakt. Vaak weten de ouders dit zelf ook nog niet. De binnenkant van één van de cakepops is dan roze of blauw gemaakt. Aanwezige gasten bijten allemaal een cake pop open en één van de cakepops heeft de juiste kleur aan de binnenkant. Je kunt voor zo´n feestje popcakes met kleur bestellen. Wil je het geslacht zelf nog niet weten? Laat dan iemand uit je omgeving ze aanschaffen.

Hoe maak je cakepops?

Cakepops zijn heel makkelijk te maken. Er zijn online een heleboel recepten te vinden voor de leukste cakepops. Voor cakepops heb je een roomboter cake nodig, chocolade, chocoladeglazuur en een vrolijke topping zoals vruchtenhagel of sprinkles. Verkruimel de cake en smelt de chocolade au bain marie. Meng de kruimels van de cake met de gesmolten chocolade. Meng de chocolade en de kruimels kort tot een egale massa. Vorm er bolletjes van ongeveer 3 centimeter van. Laat deze bolletjes minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast. Smelt het chocoladeglazuur. Prik de satéprikker eerst een stukje in de chocolade en daarna in een cakebolletje. Doop daarna de cakebolletjes in het glazuur en versier met de topping. Zet de prikker in een glas of in piepschuim om de bolletjes te laten opstijven. En voilà, je hebt fantastische cakepops gemaakt!

Waar bestel je cakepops?

Vind je zelf cakepops maken toch een beetje te veel moeite? Dan kun je ook altijd kiezen voor cakepops bestellen. Als je cakepops besteld, heb je vaak ook meer keuze in hoe ze eruit zien. De bakker van waar je de cakepops besteld is er namelijk als het goed is heel geoefend in. Zeker wanneer je leuke vormpjes zoals schaapjes wil, is ze niet zelf maken een verstandige optie. Dan maak je gebruik van de expertise van iemand anders en hoef je zelf niet eerst te leren hoe je dan die schaapjes mooi maakt. Je kunt cakepops bestellen bij een banketbakker of suikerbakker. Bij de meeste bakkers die taarten en cupcakes maken, kun je ook cakepops bestellen. Geef door hoeveel je er wil en hoe ze eruit mogen zien, en voor je het weet heb je je prachtige en overheerlijke traktatie in huis.

Hoe lang kun je cakepops bewaren?

Heel leuk die cakepops als traktatie. Het kost alleen wel wat tijd om te maken en je moet ook ruim van tevoren de cakepops bestellen. Dat is allemaal geen probleem. In de koelkast kun je de verse cakepops drie of vier dagen bewaren. Je kunt de cakepops ook invriezen. Zorg dan wel als je ze zelf maakt dat je de stokjes er al in steekt. Bij cakepops bestellen zullen de stokjes er ook al inzitten. Als je de cakepops in de vriezer goed luchtdicht verpakt, blijven ze drie maanden goed. Heb je dus na het trakteren nog veel cakepops over? Of wil je nog een leuke herinnering hebben over drie maanden van je gender reveal? Dan is cakepops invriezen ook een prime idee. Een beetje hetzelfde idee als het invriezen van de bovenste laag van je bruidstaart. Cakepops zijn vaak ook niet zo groot, dus het neemt minder ruimte in je vriezer in dan dat je een hele taart in wil vriezen.

Kosten van cakepops bestellen

Goed, je wilt cakepops bestellen, maar wat gaat je dat ongeveer kosten? Bij de meeste cakepop bakkers betaal je ongeveer 22 euro voor twaalf cakepops. Je kunt voor dit bedrag vaak wel kiezen in welke smaken en vormen je de cakepops wil bestellen. Er zijn ook bakkers die de cakepops per stuk verkopen. Vaak kom je dan uit op zo’n twee euro per stuk. De prijs hangt natuurlijk ook af van hoe ingewikkeld de cakepops zijn die je besteld. Ben je van plan om gedetailleerde schaapjes cakepops te bestellen? Dan zal het cakepops bestellen wat meer kosten. Dan als je gewoon een laagje chocolade wilt met wat versiering zoals gekruimelde nootjes. Bij de simpelere optie zal het cakepops bestellen wat minder duur worden. Je hebt het dus zelf volledig in de hand hoe duur de traktatie mag worden.

Mogelijkheden bij cakepops bestellen

Als je gaat voor cakepops bestellen heb je veel meer opties dan als je ze zelf gaat maken. Je kunt vaak uit allerlei smaken kiezen waarvan de binnenkant is gemaakt. Zo kun je cakepops bestellen met red velvet smaak, citroensmaak, boter, chocolade en Nutella. Verzin het zo gek nog niet of je kunt in die smaak cakepops bestellen. Daarna kun je ook nog kiezen voor de dip van de cakepop. Dit kan chocolade zijn, fondant, of iets anders wat je kunt smelten. En daarna heb je nog veel keuze met de versiering van de cakepops. Je kunt cakepops bestellen met witte chocolade en een metallic look, je kunt cakepops bestellen in de vorm van diertjes of gewoon ronde bolletjes chocolade met sprinkles. Bespreek even met de bakker bespreken wat deze allemaal kan. Wellicht heeft de bakker ook nog wel ideeën waar je zelf niet aan had gedacht. In ieder geval wordt jouw cakepop traktatie 1 om niet snel te vergeten!

Ben jij ook zo gek op deze cakejes op stokjes?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *