Cake Smash taart bestellen, nieuwe trend?

Cake Smash taart bestellen, nieuwe trend?

Er zijn allerlei rare trends en tradities die zich over de jaren heen verspreid hebben over de wereld. Of dit nou iets positiefs of iets negatiefs is, daar mag ieder zelf over oordelen. Echter zijn sommige trends zo simpel en onschadelijk, dat het weinig kwaad kan om het zelf een keertje uit te proberen. Zo ook de smash cake, een trend die zijn oorsprong vindt in een Mexicaanse traditie. Daarbij is het de gewoonte om als ouder zijnde, een taart te pletten in het gezicht van hun kind op de eerste verjaardag. Wij hebben in het westen deze traditie wat aangepast, en laten het kind dan voornamelijk zelf met de taart aan de slag gaan. Ga jij je cake smash taart maken of ga je je cake smash taart bestellen?

Wat is een smash cake?

Simpel gezegd is een cake smash een moment waarbij het jarige kind een eigen taart of cake krijgt, waarmee hij mag doen en laten wat hij of zij wilt. Ze kunnen erin graaien, er mag geknoeid worden en het mag zeker ook in de mond gestopt worden tijdens het spelen. Vaak is de smash cake een taart met veel slagroom erop, zodat de kindjes hier gemakkelijk doorheen kunnen gaan met de handen.

Cake smash taart bestellen

Als je besloten hebt om met je kindje een cakesmash te gaan doen, is het vaak nog wel zaak om een goede taart hiervoor te gebruiken. Het bestellen van een cake smash taart is dan ook iets wat veel ouders doen, ze hebben het immers zelf al veel te druk met het organiseren van de rest van de verjaardag. Hier in Nederland kan je bij je taartenwinkel of bakker het beste vragen naar een mep taart of een slagroomtaart. Deze zijn het makkelijkst voor het kind om in te grijpen of een handje uit te halen.

Bedenkingen bij cake smashen

Zoals bij elke trend en traditie zijn er ook mensen die het er niet mee eens zijn of hun bedenkingen hebben bij het idee. Een van de meest genoemde reden om tegen de cakesmash te zijn, is het feit dat de taart meestal boordevol met suiker zit. Als je probeert op de suikerinname van het gezin te letten, is dit misschien niet het meest ideale idee. Maar daarnaast, wat kan het kwaad om het kind op zijn of haar verjaardag plezier te laten hebben met de taart? Dit suikerprobleem is gemakkelijk op te lossen door een suikervrije taart te gebruiken of even voor een dagje de ogen toe te knijpen. Het opruimen, tja dat kan een uitdaging worden achteraf. Maar zeg nou zelf, is het niet altijd een rommel na een verjaardag?

Gezonde varianten van de taart

Wanneer je ervoor kiest om een suikervrije opvoeding te doen, of simpelweg het geen goed idee vindt als het jonge kind zo’n grote hoeveelheid suiker binnenkrijgt, dan zijn er ook alternatieven. Zo kan je bijvoorbeeld een cheesecake of kwarktaart maken in plaats van een slagroomtaart. Deze kunnen in combinatie met vruchten nog heerlijk zoet zijn. Ga je liever voor een wat minder zoete taart, dan is ook een carrot cake of red velvet cake nog een verantwoorde keuze. Let er bij de keuze voor een andere soort taart wel op, dat de taart een beetje zacht moet zijn van structuur, zodat het kindje er gemakkelijk mee kan spelen en van kan smullen.

Cake smash taart bestellen Rotterdam

Cake Smash fototips

Het is natuurlijk hartstikke leuk om de cakesmash ook vast te leggen, zodat je er later op terug kan kijken. De meeste ouders doen dit door middel van een cake smash fotoshoot, maar dit is ook prima zelf te regelen. Of je nu gaat voor een professionele fotoshoot, of voor een fotoserie vanuit huis, een aantal dingen zijn handig om in je achterhoofd te houden bij de organisatie. Zo als eerste natuurlijk, weet hoe je de foto’s eruit wilt laten zien. Hierbij kan je denken aan achtergronden, versiering, maar ook simpelweg dingen zoals de kleur van de taart en de kleding van je kindje. Wat ook belangrijk is om in de gaten te houden, is het moment van de shoot. Hier kan je rekening houden met wanneer het kind moe is of hongerig, want dit beïnvloedt vaak het humeur.

Kleding matchen bij de taart

Als je hoopt op mooie foto’s, is het slim om van tevoren na te denken over de combinatie kinderkleding en taart. Deze kunnen zowel met elkaar matchen door in hetzelfde kleurenschema of tinten te zijn, maar je kan hier ook juist gaan voor een groot contrast. Daarnaast kan het leuk zijn om de gehele fotoshoot in een thema te doen, hier kan je dan bijvoorbeeld de taart, achtergrond en kleding op aanpassen. Een veel gebruikt thema is bijvoorbeeld Disney figuren of iets met unicorns voor de meisjes.

Cakesmash taart maken

Indien je een echte bakker bent en niet zo van het bestellen, dan kan je natuurlijk ook zelf een cake smash taart maken. Meestal wordt de binnenkant van de taart vrij simpel en saai van smaak gehouden, omdat het gaat om het uiterlijk ervan. Voor een basiscake kan je ervoor kiezen om kant en klaar cakemeel te kopen, waardoor het nog gemakkelijker wordt, maar je kan ook zelf de boter, suiker, eieren en het zelfrijzende bakmeel samenvoegen tot een luchtig cakebeslag. Om te kijken of de cake gaar is, kan je met een sateprikker of eetstokje in het midden van de cake prikken. Als deze er schoon uitkomt, dan is de cake gaar.

De cake topping

Hoe de cake eruit ziet, hangt bijna in zijn geheel af van de soort topping die hij krijgt. Dit kan simpelweg gedaan worden door er slagroomtoefjes op te zetten, maar veel leuker is het natuurlijk als het een heel spektakel wordt. Dit kan gedaan worden door bijvoorbeeld botercrème in te zetten voor het maken van bloemen, om hierdoor een dromerige sfeer te creëren. Maar ook het maken van figuren van fondant of het gebruik van chocolade om ontwerpen te maken op de cake, kan gedaan worden. Meestal is het zo, waar je van kan dromen, kan je als smash cake taart bestellen.

Heb jij ook nog inspiratietips nodig voor een cadeau voor de eerste verjaardag? Lees dan even deze blog.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *