Zelf een cadeaupakket samenstellen voor je bff

Zelf een cadeaupakket samenstellen voor je bff

‘Wat wil je graag hebben voor je verjaardag?’ Vervolgens wordt hierop geantwoord: ‘ik hoef niks, hoor’ of: ‘geen idee, kies maar wat leuks uit.’ Lastig en dit kan voor de nodige frustraties zorgen. Wat kun je in hemelsnaam geven? Je wilt immers niet met lege handen aankomen, maar je vindt het ook lastig om te bepalen wat je moet halen. Misschien is het geen verjaardag waar je heen gaat, maar heb je een andere bijzondere gelegenheid waarvoor je iets aan iemand wilt geven. Een cadeaupakket samenstellen vind ik dan toch altijd het allerleukste

Cadeaupakket samenstellen voor haar

Vaak wordt er gekozen voor een setje met shampoo, deodorant en douchegel, maar dit keer wil je graag wat anders geven. Je weet alleen niet zo goed wat. In dit geval kun je zelf een cadeaupakket samenstellen. Hoe leuk is het als je je bff kunt verrassen met iets waar je veel liefde in hebt gestoken. De moeite zal vast en zeker gewaardeerd worden. Maar dan komt de volgende vraag: hoe stel je een geschikt cadeau pakket samen? Een begrijpelijke vraag waar geen eenduidig antwoord op te geven is. Daarom lees je in deze blog niet over slechts een, maar meerdere tips voor een cadeaupakket samenstellen voor je bff. Zo kan je haar zeker verrassen.

Originele cadeaupakketten

Het leuke aan een cadeaupakket samenstellen is dat je helemaal zelf kunt bepalen wat er in je pakket komt. Vaak wordt er bij een cadeaupakket gekozen voor een cadeaumand. Er zijn een aantal algemene zaken die gebruikt worden bij het samenstellen van een cadeaupakket. Ik benoem ze hieronder, zodat je een leidraad hebt van hoe een cadeaumand er in het globaal vaak uitziet:

  • Een mandje: kies een mandje die er niet alleen leuk uitziet, maar ook functioneel is. Zo kan je bff het mandje ook nog gebruiken na het uitpakken van de cadeaumand.
  • Doorzichtig folie.
  • Cadeaus voor in de mand.
  • Decoratie: bijvoorbeeld een strik of wat lintjes.

Alternatief: in plaats van een mandje zou je ook kunnen kiezen voor een dienblad. Dit is ook een leuk idee en erg functioneel. Je kunt dan bijvoorbeeld een paar leuke kaarsen maken en deze hier op zetten. Hieronder volgen een aantal ideetjes voor het samenstellen van een cadeaupakket voor je bff.

#1 Spelavond cadeaumand

Een cadeaupakket samenstellen voor je bff? Hier is het eerste idee. In het geval dat je vriend(in) houdt van spelletjes kan dit de ideale cadeaumand zijn voor hem of haar. Er is altijd plaats voor een of meerdere spelletjes in de cadeaumand. Het is leuk als je meerdere kleine spelletjes in de cadeaumand legt.  Ga bijvoorbeeld voor enkele kaart- en dobbelspelletjes. Je kunt er ook voor kiezen om een bordspel te kiezen. Let er wel op dat deze vaak wat duurder zijn. Om het compleet te maken kun je nog wat lekkers toevoegen in de cadeaumand om de spelletjesavond compleet te maken.

Bij een spelavond hoort ook gezelligheid! En wat brengt de sfeer er beter in dan muziek? Het is ook een leuk idee om een cd toe te voegen aan de cadeaumand om het helemaal compleet te maken.

#2 Winterse of Zomerse cadeaumand

Een ander leuk thema voor een cadeaupakket samenstellen is de winterse of zomerse cadeaumand. Super leuk om te geven voor in de koudere maanden, maar het is ook super grappig om een dergelijke mand te geven in de zomer natuurlijk. In de zomer kun je een cadeaupakket samenstellen met ijsblokjes vormpjes, lekkere cocktails, een limonade kan en noem maar op. Ook een bbq pakket doet het altijd wel goed. In een winterse cadeaumand kun je eigenlijk elk product toevoegen om de winter te overleven. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan handschoenen en een sjaal, maar ook aan thee, honing en lekkere koekjes of maak er juist een koffiepakket van. Mocht je vriend(in) van lezen houden, dan kun je ook een goed boek toevoegen aan dit pakket evenals een maskertje, geurkaars, bruisbal of badzout. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt.

#3 Cadeaupakket samenstellen in een kleurthema

Nog een idee voor zelf een cadeaupakket samenstellen? Je kunt er ook voor kiezen om een cadeaupakket samen te stellen in de lievelingskleuren van de jarige. Het kan even een zoektocht zijn om producten in dezelfde kleur te vinden, maar het is de zoektocht zeker waard. Mocht de lievelingskleur van je bff bijvoorbeeld roze zijn, dan kun je ook nog variëren in de tinten roze. Lichtroze, donkerroze of er tussenin? Wat betreft producten kun je hierbij denken aan nagellak, snoepjes met een roze verpakking, make-up en een  fles rosé.

#4 Cocktail cadeaumand

Het is ook leuk om een cocktail cadeaumand samen te stellen voor je bff. Veel mensen geven gewoon een fles wijn voor iemands verjaardag. Heerlijkl Maar het is leuk om met nét iets meer aan te komen dan een karige fles wijn. Een voordeel van het geven van drank is dat het lang houdbaar is. Maar ja, of dat nodig is.. Anyways, in plaats van slechts een fles drank kun je er een unieke cocktail cadeaumand van maken. Je kunt verschillende producten kwijt in de cadeaumand waarmee je bff zelf een cocktail kan maken. Het is een bonus als je weet welke cocktail je bff het lekkerst vindt, dus probeer erachter te komen. Aan de andere kant: hem of haar gewoon verrassen is ook hartstikke leuk. Voor een cocktail cadeaumand kun je bijvoorbeeld kiezen voor wat frisdrank, een fles wodka en wat citroenen en limoenen.  Vergeet niet om er ook leuke bekers of glazen aan toe te voegen. Wil je het helemaal compleet maken? Denk dan ook aan metalen rietjes, onderzetters en de benodigdheden om een cocktail te maken, zoals een ijsblokjesvorm, shaker en barmaatje.

#5 Filmavond cadeaumand

Last but not least: een cadeaumand voor een geslaagde filmavond. Is jouw bff niet weg te krijgen voor zijn of haar computer, televisie of telefoon omdat hij of zij constant aan het Netflixen is? Ga dan voor een filmavond cadeaumand. Je kunt alle kanten op met dit pakket. Misschien een dvd, een paar lekkere snacks zoals popcorn of nacho’s en wellicht een cadeaukaart voor de film of een cadeaukaart om zelf films te downloaden? Vergeet ook geen zachte kussentjes en een heerlijke warme deken.

#6 Een flowerbox met een extraatje

Eerder kon je op mijn blog al lezen hoe je een flowerbox kunt maken. Je kunt in je flowerbox natuurlijk altijd een extraatje doen, zoals een sieraad of lekkere chocolaatjes. Dit geeft het net weer een wat exclusievere uitstraling.

#7 Een ontspan pakket

Ik ben zelf gek op de geurtjes van Kneipp. Maak een ontspan pakket voor je bestie met een lekker maskertje, een lekker showerfoam en misschien wel een massage olie. Wil je het lekker over the top doen, voeg dan nog een bon toe voor de sauna of boek een massage.

#8 Luxe geschenkpakket

Wil jij een cadeaupakket samenstellen die best wel wat mag kosten? Laat een leuke kimono borduren met haar naam, doe er een paar leuke slippertjes bij en voeg een hotelbon toe voor een nachtje weg. Ik weet zeker dat ze dit in dank zal afnemen

#9 Borrelplank cadeaupakket

Wie houdt er niet van lekker eten? Ik wel! Koop een leuke plank bij de Action en vul deze met lekkere nootjes, wat chippies en andere lekkere dingen. Drinkt je bff geen alcohol zoals ik? Voeg dan wat lekkere frisdrankjes of alcoholvrije mocktails toe.

Zelf koop ik altijd de Action leeg als ik een leuk cadeaupakket samenstel. Je hebt daar zoveel leuke dingetjes en het hoeft op die manier ook helemaal niet zoveel te kosten.

Heb je na het lezen van deze blog nog niet voldoende inspiratie opgedaan? Lees dan ook de blog van de Surprise box die je zelf kunt maken.1 gedachte over “Zelf een cadeaupakket samenstellen voor je bff”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *