5 issues waar een bruid tegen aan loopt

5 issues waar een bruid tegen aan loopt

Vanwege de coronacrisis, heb ik al een tijdje niks meer geschreven over bruiloften. Bruiloften werden massaal gecancelled, of in ieder geval gewijzigd naar een ander tijdstip. Aangezien je per 1 juli 2020 weer feestjes mag geven waar maximaal 100 personen aanwezig zijn en er steeds meer bruiloften gewoon doorgaan, wordt het weer tijd dat ik deze categorie ook weer oppak. Ook ik was ooit een bruid, of beter gezegd een bridezilla met een hoop dingetjes die me toch dwars zaten. Ook al is het een tijdje geleden dat ik met mijn grote liefde trouwde, sommige dingen vergeet je niet meer.

Er zijn altijd van die issues waar een bruid tegen aanloopt. Het plannen van een bruiloft is iets bijzonders en moet leuk zijn. Echter is dat niet altijd zo. Ik veranderde tijdens de voorbereidingen ook in een ware bridezilla. Tenminste hoorde ik van de mensen om me heen, ik vond dat dus zelf best meevallen haha. Toen ik er ook met andere aanstaande bruidjes over had, bleken we allemaal een beetje dezelfde issues te hebben. Ik heb dus de 5 grootste issues voor je opgesomd.

Je partner betrekken bij de organisatie

Wat is als eerste van de anderen hoorde was: “Mijn verloofde laat mij alles doen, het lijkt hem ook totaal niet te boeien”. Ook ik vroeg vaak aan mijn man of de hele bruiloft hem wel interesseerde. Hij liet ook graag alles aan mij over, ik was immers de bruid. Mannen geven nou eenmaal veel minder om welke kleuren de bloemen moeten hebben of welke kleur de strikjes op de servetten moeten hebben. Dit betekend niet dat het ze niet interesseert. Ze vertrouwen er gewoon op dat jij als bruid daar veel meer oog voor hebt . Maar hoe kun je nou wel een beetje input van je man to be krijgen? Stel hem geen open vragen, maar geef hem keuzes. Anders krijg je snel te horen, doe maar wat jij wilt schat, ik weet het niet of ik vind alles goed. Een voorbeeld hiervan kan zijn: Welk kleurthema zullen we kiezen? Rood, geel of groen. Je maakt de keuze voor hem dan een stuk makkelijker en je ergert je zelf niet aan zijn besluiteloosheid. Ook kan je je man vragen wat hij absoluut niet wilt op de bruiloft. Heeft hij een hekel aan klassieke muziek? Dan hoef je niet een vioolspeelster te boeken. Geef je aanstaande man een taak waarvan je weet dat hij het leuk vind. Mannen staan er bekend om dat ze houden van mooie auto’s, laat je aanstaande dus de trouwauto uitkiezen. Je kan je aanstaande ook altijd vragen wat de dingen zijn die hij graag wilt regelen. Laat hem daar dan ook vrij in en ga hem niet steeds controleren. Op deze manier plan je de bruiloft toch samen.

Keuzes maken mbt de gastenlijst

Keuzes maken, je wilt besparen maar weet niet goed hoe. Ga nog een keer je gastenlijst doorspitten en begin te schrappen. Hoe meer mensen je uitnodigt, des te meer je bruiloft gaat kosten. Zie je normaal je collega’s ook niet buiten werktijd? Waarom zou je ze dan uitnodigen? Mensen schrappen en ze moeten teleurstellen door ze niet uitnodigen is natuurlijk nooit leuk. Toch is de enige manier, als je moet letten op de centjes.

Commentaar en bemoeienissen

Commentaar, waar je helemaal niet op zit te wachten. Er zijn altijd mensen die je willen vertellen dat je je jurk het beste kan kopen bij de bruidszaak in de stad. Terwijl jij het niet erg vind om hier een stukje voor te gaan rijden als je droomjurk ergens anders hangt. Of iemand die zegt dat je het beste een frietkraam kan huren i.p.v. een buffet met allerlei gerechten. Dit is immers goedkoper , terwijl eten voor jou juist zo belangrijk is. Leg gewoon uit dat je het heel lief vind dat mensen meedenken, maar dat jij een andere keuze hebt gemaakt. Jij bent de bruid! Het is helemaal niet onredelijk om je bruiloft te vieren zoals jij dat wilt.

Met of zonder kinderen

Niemand heeft oppas, en iedereen wilt zijn of haar kinderen mee nemen. Terwijl jij hier helemaal niet op zit te wachten. Er zijn genoeg mensen die liever feest vieren zonder kinderen er bij. De discussie is altijd iets wat blijft leven. Je bent niet verplicht om kinderen uit te nodigen, ook al zullen je vrienden en familieleden je het niet altijd in dank afnemen als ze een oppas moeten regelen en je toch zullen proberen om te praten. Onthoud goed dat het jou feest is, als jij het niet wilt dan gebeurd het ook niet.

Vrijgezellenfeest

Een verplicht vrijgezellenfeest waarbij je voor schut door de stad moet lopen. Dit was ook absoluut niet mijn ding en ook al vonden anderen dat ik niet zo moest zeuren en het erbij hoorde, ik ben blij dat ik er geen heb gehad. Ik heb er voor gekozen om een henna feest te organiseren en tegen mijn vriendinnen gezegd dat dit mijn vrijgezellenfeest zou zijn. Door dit zelf te organiseren, had ik op deze manier zelf de touwtjes in handen. Ik was de bruid, niet 1 of andere idioot die stomme dingen ging doen.

Wat waren de dingen waar jij tegen aan liep met jou bruiloft?

Ben je nog niet uitgelezen? Kijk dan even hier.8 gedachten over “5 issues waar een bruid tegen aan loopt”

  • Wij hadden een mini bruiloftje, in het stadhuis met ongeveer 10 mensen, dus dan loop je automatisch al tegen minder dingen aan. Het liep na 14,5 jaar wel uit op een scheiding en ik denk niet dat ik ooit nog trouw maar mocht het wel gebeuren, dan ga ik voor een grote bruiloft!

  • Eigenlijk vond ik de voorbereiding van mijn bruiloft heel leuk. Nu had ik ook met niemand anders dan mijn man te maken, we hebben het precies zo gedaan als wij wilden en niemand die zich hier ( ongevraagd) mee bemoeide. Nu was ik zwanger in de tijd dat ik dit plande, dus misschien was ik ook minder er mee bezig hoor. Ik herken jouw blog wel van anderen.

  • ik ben heel besloten en intiem getrouwd, manlief en ik hebben alles samen bedacht enbedisseld, ik herken me hier dus niet zo in, al vind ik het wle grappig om te lezen

  • Het is vokr mij al weer 6 jr geleden en dat was een ga fantastische dag. De voorbereiding deed ik echt samen met mn vrouw, wat een voorpret. Gelukkig zaten we met veel dingen op 1 lijn. Het was echt onze dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *