10 tips voor een bruidsmeisje

10 tips voor een bruidsmeisje

Een bruidsmeisje mag niet meer ontbreken op een bruiloft. Het is dan ook een hele eer als je hiervoor gevraagd wordt. Vroeger had je altijd kleine meisjes die rozenblaadjes strooiden en dat waren dan de bruidsmeisjes. Tegenwoordig heeft een bruidsmeisje een veel belangrijkere en intensievere rol. Ze heeft jou gevraagd als bruidsmeisje en ook al ben je vereerd, je raakt lichtelijk in paniek. Je krijgt nachtmerries waar je er uit ziet als een rollade in een veel te kleine jurk met getoupeerd haar. Zie je tegen de bruiloft of vind je het toch wel spannend? Helemaal niet nodig! Maak je niet druk, het is super leuk om bruidsmeisje te zijn! Met de volgende tips wordt dit alleen maar leuker.

  1. Ga ruim op tijd met je zus of vriendin bruidsjurken passen en zo ook je bruidsmeisjes jurk. Geef goed aan wat je wel en niet wilt . Jij wilt er immers naast de bruid ook prachtig uitzien. Probeer echter nooit de bruid te overtreffen. De dag draait om haar en haar aanstaande man! Zij mag in het middelpunt staan, niet jij. Heeft je vriendin of zus een bepaalde kleur in haar hoofd? Probeer dan ook echt iets leuks te vinden in deze kleur. Bedenk nooit je eigen kleurthema.
  2. Neem een goed ontbijt! De hele dag ben je druk met de bruid bezig en de tijd vliegt voorbij. Niemand heeft er wat aan als jij flauw valt en er een ambulance moet komen omdat jij bent vergeten te ontbijten en je bloedsuiker spiegel veel te laag is.
  3. Ook al is het super gezellig op het feest, word als bruidsmeisje niet dronken. Jij bent de steun en toeverlaat van de bruid en ze wordt er niet blij van als ze jou ziet misdragen doordat je een borreltje teveel op hebt.
  4. Zorg dat je bereikbaar bent voor de bruid tijdens de voorbereidingen en vlak voor de bruiloft. Ze wordt er echt niet gelukkig van als je pas een maand later terugbelt terwijl je jurk nog op maat gemaakt moet worden.
  5. Ga geen concurrentiestrijd aan met de andere bruidsmeisjes, jullie zijn allemaal even belangrijk voor de bruid anders had ze jullie niet gevraagd voor deze belangrijke taak. Het maakt dus echt niet uit wie er het mooiste uit ziet van jullie of wie het beste is in iets organiseren. Werk met elkaar samen en maak er een onvergetelijke dag van voor je vriendin of zus.
  6. Organiseer geen vrijgezellenfeest voor je vriendin welke helemaal niet bij haar past. Jij mag dronken worden en bij een stripper op schoot vinden geweldig vinden, maar als zij het niks vind doe je het niet. Het is een dag om de aanstaande bruid in het zonnetje te zetten, niet een dag om te doen wat jij geweldig vind.
  7. Vat de bridezilla acties van de aanstaande bruid niet persoonlijk op. Een bruiloft organiseren brengt veel stress met zich mee en het kan voorkomen dat dit een op jou afgereageerd wordt. Barst niet in huilen of gillen uit, maar leg de bruid rustig uit dat je het vervelend vind dat ze zo uitvalt. Als je dit op een respectvolle manier doet, schrikt ze er waarschijnlijk zelf ook van en maak je haar er bewust van.
  8. Doe geen killerheels aan ook al zijn ze prachtig. Je zal veel moeten rennen en vliegen op de grote dag en je wilt niet aan het einde van de dag overblijven met kapotte voeten.
  9. Onthoud dat de dag niet om jou gaat. Vind je de hapjes niet lekker en had je liever gezien dat de zaal in een andere kleur was versierd, dan doe je dat lekker op je eigen bruiloft. Dit is de dag van je vriendin of zus en het gaat dus ook zoals zij het wilt.
  10. Neem niet ongewenst je nieuwe vlam mee waar je nog maar 3 weken mee date. Een bruiloft is hartstikke duur en als hij niet uitgenodigd is blijft hij lekker thuis. Hem toch meenemen om je zin door te drijven kan dus echt niet.

Ben je nog niet uitgelezen over het onderwerp trouwen? Surf dan snel verder op mijn blog.

Ben jij ooit bruidsmeisje geweest?10 gedachten over “10 tips voor een bruidsmeisje”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *