Bruidsjurken passen voor de lol of voor het echie

Bruidsjurken passen voor de lol of voor het echie

Ik weet nog dat ik bruidsjurken passen misschien wel 1 van de leukste dingen vond qua voorbereidingen. Bruidsjurken passen voor de lol had ik nooit echt gedaan en ik wist niet zo goed waar ik moest beginnen. Ik dacht zelfs dat je gewoon een bruidswinkel in kon lopen en wat jurken aan kon doen om te kijken wat je mooi staat. Nee, zo werkt dat helaas niet. In de meeste bruidswinkels maak je vooraf een pasafspraak. Ik ben zelf ongeveer bij 4 bruidswinkels geweest, voordat ik de perfecte jurk had. Dus nee, bruidsjurken passen voor de lol, paste niet helemaal in het perfecte plaatje. Neem voldoende tijd voor het passen. Het plannen van je bruiloft is namelijk soms misschien wel net zo leuk als de grote dag zelf.

Bruidsjurken passen voor de lol

In Amerikaanse films zie je het wel vaker, een groep meiden die een bruidswinkel inloopt en de meest prachtige jurken past. Eigenlijk zonder dat ze echt serieuze trouwplannen hebben. Bruidsjurken passen voor de lol wordt dan ook regelmatig gedaan. In de praktijk werkt dat vaak anders. Ook niet zo gek natuurlijk, want waarom zou je iemands tijd verspillen als je nooit de intentie hebt om een mooie jurk te kopen. Bruidsjurken zijn vaak duur en tegelijk ook kwetsbaar. Want als jij er een vlek in maakt, zal hij eerst naar de stomerij moeten voordat een “echt” bruidje haar droomjurk kan passen. Wil je toch bruidsjurken passen voor de lol? Bel dan eens een bruidswinkel op met de vraag of ze nog modellen zoeken voor een mode show of een shoot. Zo ontdekt je meteen de nieuwste trends en zie je de mooiste trouwjurken in de nieuwe collectie.

Je (schoon)moeder meenemen

Ik nam mijn moeder altijd mee als ik trouwjurken ging passen, zodat het niet alleen voor mij een feestje was, maar ook voor haar. Een moeder kijkt namelijk lang uit naar het moment dat haar zoon of dochter in het huwelijksbootje stapt en het is ook best een intiem moment vind ik zelf. Mijn moeder heeft net als ik de “bruidsjurken passen voor de lol” hype niet begrepen. Helaas is mijn schoonmoeder overleden, anders had ik haar ook graag meegenomen in dit proces.

Bruidsjurken passen met vriendinnen

Heb je geen (schoon) moeder die mee kan op jacht naar de perfecte trouwjurk? Nodig dan je vriendinnen uit. Zorg er overigens voor dat je geen 20 vriendinnen mee vraagt, want dat wordt niet alleen ontzettend druk maar kan ook zorgen voor verwarring. Hoe meer mensen je meeneemt, des te meer verschillende meningen je krijgt. Dit kan natuurlijk zorgen voor verwarring. Je kan namelijk niet allemaal dezelfde mening hebben en er ontstaat een kans dat je niet uitzoekt wat je zelf het allerleukste vind, maar kiest voor datgene wat je vriendinnen aanraden. Maak er een gezellig dagje uit van en sluit de dag af met een etentje of high tea. Super gezellig!

Wanneer bruidsjurk passen

De meeste aanstaande bruidjes beginnen 9 tot 12 maanden voor de bruiloft aan hun zoektocht naar de perfecte jurk. Ben je nog druk bezig met lijnen, bespreek dit dan met de winkel. Veel jurken kunnen nog ingenomen worden, zodat je er niet uitziet alsof je in een veel te grote jurk van je oma trouwt. Houd er rekening mee dat sommige jurken nog besteld moeten worden en een levertermijn hebben. Ga dus nooit last minute op jurken jacht. Zelf ging ik 6 maanden van te voren jurken passen omdat het moment dat we besloten te gaan trouwen en de grote dag zelf niet zo ver uit elkaar lagen. Hetzelfde jaar zijn we nog getrouwd.

Kies een bruidsjurk die bij je figuur past

Laat je adviseren door de winkel en kies voor een bruidsjurk die bij je figuur past. Soms hebben we iets in ons hoofd, wat in de praktijk er heel anders uit ziet. Zelf wilde ik graag een Sisi jurk met een hele grote tule rok. Echt zo een prinsessenjurk zeg maar. Wat ik niet wilde, was een strapless jurk. Ik was bang dat dat me niet zou staan omdat ik altijd wel een beetje stevig ben geweest. 3 x raden waar ik in ben getrouwd. Niet in die prinsessen jurk, maar in een strapless jurk. Dit stond me veel beter en ik leek veel slanker, terwijl ik in de prinsessen jurk een Michelin poppetje leek.

Bruidsjurk kopen

Eerder kocht iedereen zijn bruidsjurk nieuw in de winkel tegen een zeer hoge prijs. Tegenwoordig zijn er veel meer mogelijkheden en kun je ook gaan voor een vintage jurk via marktplaats of een prachtige jurk uit de outlet. Het maakt niet uit waar je je bruidsmode koopt, als jij je er maar happy bij voelt. Zelf vond ik het zonde om duizenden euro’s uit te geven aan een jurk die ik maar een paar uur zou dragen en ik overwoog daarom tweedehands. Uiteindelijk ben ik geslaagd bij een bruidsjurken outlet en heb ik de jurk van mijn ouders gekregen. Mijn moeder vond tweedehands dan weer “not done”, omdat je je grote dag maar 1 keer beleefd. Nou is dat tegenwoordig natuurlijk niet altijd meer zo, maar toch.

Bruidsjurken huren

Tegenwoordig zijn de mogelijkheden talloos. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om je jurk te huren in plaats van te kopen. Zelf was ik hier niet zo een voorstander van omdat ik te bang was dat ik er op zou knoeien, de jurk kapot zou gaan of whatever. Met je eigen jurk is dat natuurlijk ook super zonde, maar met een gehuurde of geleende jurk wordt dat helemaal een “big thing”, ik was daarom ook bang dat ik dan niet van mijn grote dag kon genieten. Het zusje van mijn man had haar trouwjurk wel gehuurd en zag er echt prachtig uit. Het is maar waar je je zelf prettig bij voelt.

Hoe heb jij de perfecte jurk gevonden? Ben je eerst trouwjurken gaan passen voor de lol? Of meteen voor het echie?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *