Je bruidsboeket bewaren, een herinnering voor altijd

Je bruidsboeket bewaren, een herinnering voor altijd

Je bent getrouwd en een van de mooiste dingen die je dan de hele dag bij je draagt dat is je bruidsboeket. Je kunt deze natuurlijk in een vaas op tafel zetten na afloop van de grote dag maar je kunt hem ook laten prepareren zodat je hem kunt bewaren en er nog jarenlang plezier van kunt hebben. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Ik probeer je door middel van deze blog wat inspiratie te geven, want je bruidsboeket bewaren is zo leuk voor later!

Bruidsboeket bewaren stolp

Je bruidsboeket bewaren in een stolp is een van de dingen die je kunt doen. Je kunt er dan nog jaren plezier van hebben als het tenminste op een goede manier gebeurt. Het op de juiste manier drogen van de bloemen in jouw boeket is heel erg belangrijk. Vaak kun je vragen aan degene die jouw bruidsboeket heeft gemaakt hoe je dat moet doen of nog beter, vraag het hen of zij het kunnen en willen doen voor jou. Het is namelijk best wel een precies werkje. Niet elke bloem heeft even lang nodig om te drogen. Na het drogen kun je jouw boeket onder en stolp laten prepareren op de manier zoals jouw bruidsboeket in elkaar zat. Het is namelijk niet zo dat jouw boeket in 1 keer gedroogd wordt. Ze zullen het uit elkaar halen en het bloem voor bloem drogen.

Bruidsboeket bewaren in hars

Je kunt je bruidsboeket ook bewaren door het in hars of epoxy laten gieten. Dit is een hele speciale manier om er iets moois van te laten maken. Het is aan te raden dit niet zelf te doen maar het over te laten aan een expert. Als je het in hars wilt bewaren kun je het in een speciale vorm laten gieten. Je kunt er een mooie driehoek van laten maken of een diamant. Er zijn nog vel meer vormen die je ervoor uit kunt kiezen. Laat je goed informeren over de mogelijkheden. Het is iets wat je maar 1 keer kunt doen. Bloemen die eenmaal ingegoten zijn kun je er niet meer uit laten halen. Wij weten zeker dat het bloemen in laten gieten in hars een bijzonder mooi resultaat geeft en je bruidsboeket bewaren op deze manier echt tijdloos zal zijn.

Wat ook ontzettend leuk is om te laten doen is om de boeketjes die je bruidsmeisjes bij zich hebben gedragen ook in hars te laten gieten en ze die cadeau te geven. Ook hun hebben dan een mooie herinnering aan een supermooie dag. Het zal niet alleen voor jullie maar ook voor hen heel waardevol zijn om zo een mooi kunstwerk te hebben staan.

Bruidsboeket bewaren in glas

Ook in glas kan je je bruidsboeket bewaren. Hiervoor moeten de bloemen ook weer gedroogd zijn. Eigenlijk is dat voor alle varianten van het lang willen bewaren van je bruidsboeket wel zo. Nadat het gedroogd is kan je het in een glasblok laten prepareren. Ze bouwen dan als het ware je bruidsboeket weer bloem voor bloem weer op. Dit doen ze op een manier dat het uiteindelijk weer zo veel mogelijk lijkt op het boeket wat jij in je handen hebt gehad. Voordat ze het uit elkaar halen maken ze van alle mogelijke kanten foto’s van jouw boeket zodat ze goed kunnen zien hoe het eruit zag. Ze willen namelijk een resultaat behalen wat zo dicht mogelijk ligt bij hoe jouw boeket werkelijk was.

Je kunt er ook voor kiezen om je boeket achter glas te bewaren. Je krijgt dan een mooie lijst met daaroverheen een glas die vaak bol is van vorm. Op die manier kan jij je boeket mooi aan de muur hangen en zullen jullie er nog jarenlang plezier van hebben.

Bruidsboeket in 3D

Wil jij graag je bruidsboeket in 3D aan de muur dan is dat zeker ook een mogelijkheid. Ook dan moet je het eerst laten drogen. Daarna wordt het boeket in een soort van fotolijst zonder glas geprepareerd. Het is dan net een schilderij maar dan met diepte erin. Als je het zo laat hangen dan komt er natuurlijk heel veel stof in. Je kunt het dan laten overgieten met een soort van beton of gips. Het geeft een totaal andere look dan dat je standaard zult zien. Het is iets wat niet heel veel mensen laten doen omdat ze deze techniek nog niet zo goed kennen. Wat kleur aan gaat zie je dan niet veel meer terug van je boeket en dat vinden de meeste jammer. Toch zijn er genoeg stellen die gewoon iets totaal anders willen dan anderen en laten dit doen. Soms moet je ook gewoon durven!

Een laatste tip

Wanneer jij van tevoren al weet dat jij je bruidsboeket wil bewaren maar je ook de traditie hoog wilt houden om je boeket over je schouder te gooien zodat een van de vrijgezelle vrouwen op jouw huwelijk het kan vangen dan is het slim om ervoor te kiezen een kleiner boeketje wat heel veel op het jouwe lijkt erbij te laten maken. Je gooit dan niet je eigen boeket maar de look-a-like. Zo kan jij je bruidsboeket bewaren en heb jij toch die traditie hooggehouden.

Zelf had ik een brocheboeket, deze blijft altijd mooi. Hoe heb jij je bruidsboeket bewaard?5 gedachten over “Je bruidsboeket bewaren, een herinnering voor altijd”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *