Broodje visburger XL

Broodje visburger XL

Een broodje visburger gaat er hier altijd wel in. Ik ben gek op de filet o fish van de Mac Donalds en aan 1 broodje heb ik eigenlijk niet genoeg. Behalve toen ik zwanger was. Pfff toen vond ik het helemaal niks. Ik ben zo gek op de filet o fish, vanwege het lekkere sausje die er op zit volgens mij. Helaas kun je de saus nergens kant en klaar kopen en heb ik getracht een nog lekkerdere versie er van te maken. Het is best goed gelukt, al zeg ik het zelf. Je moet wel al een avond van te voren beginnen met de voorbereidingen, want je visburger moet nog een nachtje in de vriezer om hard te worden. Als je dit niet doet, valt hij uit elkaar.

Ik vind het altijd wel leuk om in de keuken te duiken en iets nieuws uit te proberen.  Dit  gerecht is ook best budgetproof, dus perfect als je aan het einde van de maand nog zin hebt in iets lekkers. Ik heb dit keer geen groente in mijn maaltijd gebruikt, maar ach dat moet een keertje kunnen toch? Het is immers weekend. Als vis heb ik gekozen voor koolvis omdat deze lekker cheap is, maar je kan deze natuurlijk ook vervangen door kabeljauw of een andere witvis. Aan een kwart van dit broodje heb je wel genoeg, ik zat dan ook echt bom vol na het eten! 1 broodje eet je dus met 4 personen.

Wat heb je nodig voor de visburgers?

  • 1 pak koolvisfilet ( van 4 stukken)
  • ½ Ui
  • 1 teentje knoflook
  • Paneermeel
  • 1 theelepel citroensap
  • Witte peper op smaak
  • Zout op smaak

Wat heb je nodig voor het broodje?

  • 250 gram bloem
  • 1,5 theelepel gist
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels Griekse volle yoghurt
  • 1 theelepel sesamzaad
  • 1 theelepel zwarte uien zaad
  • Mespuntje zout
  • Half kopje lauwe melk

Wat heb je nodig voor de saus?

  • 3 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 halve ui
  • 10 kleine augurkjes
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 theelepel gedroogde peterselie


4 plakjes cheddar kaas voor de garnering

Hoe maak je de visburger?

  1. Aan deze stap begin je een avond van te voren ( de vis moet namelijk nog in de vriezer).
  2. Doe als eerste de 4 stukjes vis op een stukje bakpapier in de oven op 180 graden, bak het ongeveer  10 minuutjes, het mag niet te droog worden.
  3. Maak intussen de ui en knoflook fijn met een keukenmachine.
  4. Laat de vis afkoelen en prak deze vervolgens samen met de ui, knoflook en zout en witte peper op smaak.
  5. Doe het geheel in een rechthoekige bak of bakvorm en druk het goed aan.
  6. Als de vis afgekoeld is, dek je het af met huishoudfolie en zet je het in de vriezer.
  7. Je haalt de vis pas de volgende dag uit de vriezer, als deze goed bevroren is.
  8. Je hebt nu een blok vis, zeg maar.
  9. Begin nu eerst aan het brood, deze moet namelijk klaar zijn voordat je je vis gaat bakken.
  10. Kluts vervolgens 1 eitje en haal de vis hier doorheen en haal je vis daarna door de meel heen.
  11. Daarna haal je het nog een keer door je ei heen.
  12. Als laatste haal je je vis door de paneermeel heen, voor een crispy bite.
  13. Bak de vis voorzichtig in hete olie ( zoals je normaal ook je visticks bakt), op hoog pit.
  14. Draai heel voorzichtig de vis 1 keer om , je kan dit het beste met 2 grote spatels doen. Let er wel op dat je de vis niet breekt, vraag dus desnoods hulp als het niet alleen lukt.
  15. Als beide kanten goudgeel zijn, is je visburger klaar.
filet o fish bakken

Hoe maak je het broodje?

  1. Meng als eerste de lauwe melk met de gist en de suiker.
  2. Voeg daarna een eitje toe en kluts het geheel goed.
  3. Dek je mengsel af en laat het een kwartiertje rusten.
  4. Daarna gooi je het mengsel door de meel, voeg je de Griekse yoghurt toe en kneed je het goed.
  5. Maak hier een bol van en bestrijk de hele bol met 1 eetlepel olie.
  6. Dek je deeg af en laat het een uurtje op kamertemperatuur rusten.
  7. Daarna druk je je bol plat totdat je een bolletje hebt met een doorsnij van ongeveer 20 cm.
  8. Bekleed je bakplaat met bakpapier, leg de bol hier op en laat het wederom rusten, dit keer voor 15 minuten.
  9. Bestrijk vervolgens je bol met 1 geklopte ei met een paar druppels citroensap (tegen de geur) en strooi de sesamzaad en zwarte uienzaad hier overheen.
  10. Bak je brood op 180 graden, ongeveer 35 minuten af. Als je bol goudgeel is, haal je het uit de oven en laat je het afkoelen.
broodje fishfilet

Hoe maak je het sausje?

  1. Als eerste snijd je de ui in hele kleine blokjes.
  2. Kook intussen water en voeg de ui samen met 1 schepje suiker aan het water toe.
  3. Laat de ui minimaal een uurtje weken.
  4. Intussen snijd je de augurkjes in hele kleine stukjes.
  5. Meng daarna de Mayonaise met de Griekse yoghurt .
  6. Voeg de augurkjes toe aan het mengsel samen met de honing en de citroensap.
  7. Meng het geheel goed door.
  8. Laat de uien uitlekken in een zeefje en voeg het aan je sausje toe.
  9. Als laatste voeg je de gedroogde peterselie toe.
  10. Laat je sausje ongeveer een uurtje afkoelen in de koelkast.
broodje visburger

Hoe maak je je broodje visburger

  1. Snijd het brood die je eerder hebt gebakken verticaal door midden.
  2. Leg je zelfgemaakte gebakken visburger op je broodje en smeer het in met de saus die je hebt gemaakt.
  3. Als laatste beleg je het met een paar plakjes cheddar kaas, en je broodje is af.

Je kan je broodje visburger in 4 stukken snijden, maar het ziet er leuker uit als je het in het geheel opdient en pas aan tafel in stukken snijdt.

zelf broodje fishfilet maken

Heb je niet voldoende aan je broodje visburger? Dan kun je altijd nog wat frietjes bakken of een lekkere salade of een lekker soepie er bij maken.



8 thoughts on “Broodje visburger XL”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *