Bravoe soep, een heerlijk Surinaams recept

Bravoe soep, een heerlijk Surinaams recept

Bravoe is een goed gevulde Surinaamse soep, welke als hoofdmaaltijd gegeten worden. Voel je je niet zo lekker? Voeg dan flink wat peper toe zodat je griep op de loop gaat. Je kan de bravoe soep eten met rijst en eventueel met bananen balletjes . Er zijn overigens veel variaties van deze bravoe soep. Bovendien maken veel mensen deze soep met droge vis, omdat ik vind dat hij dan een doordringende smaak krijgt heb ik er voor gekozen om kip te gebruiken. Ook kies ik voor kip omdat niet iedereen van vis houdt. Vroeger was ik niet echt van de Surinaamse bravoe soep maar naarmate ik ouder werd, leerde ik deze soep steeds meer waarderen. Zodoende heb ik er voor gekozen, dit recept met jullie te delen.

Wat heb je nodig voor de Bravoe soep?

  • 1,5 kilo kip borrelhapjes
  • 250 gram cassave
  • 150 gram zoete aardappel
  • 3 grote aardappelen
  • 3 Chinese tanyers
  • 1 groene bakbanaan
  • 2 bakbananen welke al rijp zijn
  • 8 okers
  • 1 grote ui
  • 6 teentjes knoflook
  • 1 madam Jeanette
  • 3 maggiblokjes
  • 15 pimentkorrels
  • 2 salamblaadjes
  • 4 steeltjes selderij
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • kokend water
  • 1 blikje kokosmelk
  • zout

Hoe maak je het?

  1. Was als eerste de kip en bak deze met de maggiblokjes, salamblaadjes en de pimentkorrels en tomatenpuree totdat de kip een mooi kleurtje heeft gekregen. 
  2. Schil de cassave, aardappel, zoete aardappel, tayer en bakbanaan en snijd deze vervolgens in blokken.
  3. Was en snijd de selderij daarna in kleine stukjes.
  4. Snijd vervolgens de ui, knoflook en madam Jeanette in kleine stukjes.
  5. Was en snijd de oker daarna in stukken
  6. Vul vervolgens de pan met water en kook daarna alle ingrediënten van stap 2,3,en 4 samen met de kip.
  7. Daarna voeg je de kokosmelk toe en laat het geheel op zacht pit lekker  koken.
  8. Voeg als laatste de gesneden oker toe, zodat deze niet te gaar en papperig wordt. Je kan er ook voor kiezen om de oker eerst een beetje te bakken in olie en daarna pas aan de soep toe te voegen.
  9. Laat het geheel op zacht pit pruttelen totdat alles gaar is en serveer het warm.

Tip : Voeg wat gesneden tanjerblad toe zodat het nog smaakvoller is en bovendien extra vitamientjes bevat. Ook kan je een lekkere pittige sambal van Madam Jeanette toevoegen als het niet pittig genoeg is.

Eet smakelijk!

Ben je net als ik gek op soep, probeer dan ook eens deze



11 gedachten over “Bravoe soep, een heerlijk Surinaams recept”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *