Borstvoeding made it easy: Tips voor borstvoedingszakjes, voedings-BH’s en borstkolven

Borstvoeding made it easy: Tips voor borstvoedingszakjes, voedings-BH’s en borstkolven

Borstvoeding geven is een van de meest natuurlijke en gezonde manieren om je baby te voeden. Het is een intieme ervaring, maar kan soms ook uitdagend zijn. Tenminste ik vond het in het begin best zwaar moet ik eerlijk zeggen. Maar goed ik was onervaren en had wellicht ook een iets te geromantiseerd beeld van borstvoeding geven. Al met al heb ik het toch nog 14 maanden vol gehouden en ben ik stiekem toch wel een beetje trots op mezelf. Ook met baby nr 2 hoop ik weer borstvoeding te mogen geven. Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van hulpmiddelen die je kunnen helpen om het proces gemakkelijker en comfortabeler te maken. In deze blogpost bespreek ik enkele essentiële items uit een borstvoedingspakket dat ik heb ontvangen van Youha, waaronder een voedings-BH, een draadloze borstkolf en borstvoedingszakjes.

Het belang van een goede voedings-bh

Als je borstvoeding geeft, is een goede voedings- en zwangerschaps bh essentieel. Het biedt ondersteuning en maakt het gemakkelijk om je baby te voeden zonder dat je je hele BH hoeft uit te doen. De Youha Voedings- en zwangerschaps bh is een uitstekende keuze. Hij is gemaakt van zacht, ademend materiaal en heeft verstelbare bandjes. Bovendien heeft hij clips die je eenvoudig met één hand kunt losmaken, wat handig is wanneer je je baby vast hebt. Het beste is dat hij voldoende ondersteuning biedt, zelfs als je borsten voller zijn door het voeden. Ik moet eerlijk bekennen dat ik ook jaren nadat ik gestopt was met borstvoeding nog steeds mijn voedings-bh droeg, gewoon omdat ie lekker zat.

Goede voedingsbh

De juiste borstkolf kiezen

Soms is het nodig om melk af te kolven, bijvoorbeeld als je weer aan het werk gaat of als je een avondje uit wilt zonder de baby. De Youha INS Gen 1 Dubbele Borstkolf met App is een uitstekende keuze voor moeders die een efficiënte en gebruiksvriendelijke borstpomp zoeken. Met deze kolf kun je beide borsten tegelijk kolven, wat tijd bespaart. De bijbehorende app helpt je de kolftijd en instellingen bij te houden, zodat je altijd de juiste instellingen hebt.

Wat ik fijn vond aan deze kolf, is dat ik las dat hij stil is en verschillende zuigkrachtopties biedt, zodat je de instelling kunt kiezen die het beste bij je past. Daarnaast is hij compact en gemakkelijk mee te nemen, wat handig is voor moeders die onderweg zijn. Ik kan dus ook niet wachten om de kolf echt uit te testen als de baby er daadwerkelijk is. Toen ik beviel van Farah, vond ik kolven verschrikkelijk. Toch was het nodig om mijn productie op gang te krijgen. Het voordeel van deze kolf is , dat het draadloos is en je het dus overal mee naar toe kunt nemen. Jaren geleden bij Farah had je dit soort kolven nog niet en moest je dus echt stil gaan zitten aan een machine. Soms voelde ik me echt een melkkoe van Campina, ik hoop dat dit gevoel minder wordt dit keer. Farah heeft namelijk aangegeven dat ze haar broertje wel graag een flesje wilt geven en ik wil wil haar dan ook zeker bij de opvoeding betrekken. Ze geeft haar neefje ook regelmatig een flesje afgekolfde melk en dat vind ze echt geweldig. Ik ben dus ontzettend blij met deze draadloze kolf, zodat ik mijn handen vrij heb tijdens het kolven en ondertussen ook andere dingen kan doen.

Draadloze borstkolf

Borstvoedingszakjes: De perfecte oplossing voor opslag

Als je gekolfde melk wilt bewaren voor later gebruik, dan zijn borstvoedingszakjes ideaal. De Youha Moedermelk bewaarzakjes zijn sterk en lekvrij, wat betekent dat je ze zonder zorgen in de vriezer kunt bewaren. Ze hebben ook een handige schaalverdeling, zodat je precies weet hoeveel melk je hebt gekolfd.

Ik vond deze borstvoedingszakjes erg handig omdat ze goed sluiten en geen ruimte innemen in de vriezer. Ze zijn ook gemakkelijk te etiketteren, zodat je weet welke melk als eerste gebruikt moet worden. Bovendien zijn ze BPA-vrij, wat belangrijk is voor de veiligheid van je baby. Daarnaast zijn ze betaalbaar en betaal je voor 50 zakjes, €14,95. Ik vond het zelf altijd fijn om een voorraadje in de vriezer te hebben omdat je altijd periodes hebt waarbij de borstvoeding wat langzamer op gang komt. Denk hier bij bijvoorbeeld aan als je ziek bent, gestrest of druk. Ik ga in ieder geval nog meer zakjes inslaan, want van de vorige keer weet ik nog dat je er niet genoeg van kunt hebben.

Borstvoedingszakjes, de beste moedermelk bewaarzakjes

Tips voor succesvol borstvoeding geven

Nu je weet welke essentiële items je nodig hebt, volgen hier enkele tips om succesvol borstvoeding te geven:

  1. Neem de tijd om te oefenen: Het kan even duren voordat je baby en jij een goed ritme vinden. Geef het tijd en wees geduldig. Borstvoeding geven is geen Fast track en het kost soms echt verdriet en tranen als het even niet lukt. Geef niet op.
  2. Gebruik borstvoedingszakjes voor opslag: Als je melk afkolft, bewaar het dan in borstvoedingszakjes in de vriezer. Zo heb je altijd een voorraad bij de hand. Vergeet er niet een datum op te schrijven. Ligt het te lang in de vriezer, dan kun je er nog altijd moedermelk creme van maken of het gebruiken voor het badje van de baby,
  3. Investeer in een goede voedings-BH: Dit maakt het voeden gemakkelijker en comfortabeler, vooral als je onderweg bent of ’s nachts voedt.
  4. Probeer verschillende posities: Er zijn verschillende manieren om je baby te voeden. Experimenteer met verschillende posities om te zien welke het meest comfortabel is voor jou en je baby.
  5. Vraag om hulp als dat nodig is: Borstvoeding geven kan soms lastig zijn. Aarzel niet om hulp te vragen aan een lactatiekundige of andere ervaren moeder.

Met de juiste hulpmiddelen en een beetje geduld kun je een succesvolle borstvoedingsreis hebben. Borstvoedingszakjes, een voedings-BH en een betrouwbare borstkolf kunnen allemaal helpen om dit proces soepeler te laten verlopen. Wil jij meteen je Youha producten aanschaffen om jou borstvoedingsavontuur stressvrij te starten? Doe dat dan hier. Met een zeer uitgebreid assortiment vind je vast en zeker wat je nodig hebt.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *