Moederdag tip: bloemen van crêpepapier maken

Moederdag tip: bloemen van crêpepapier maken

Bloemen van crêpepapier maken is helemaal niet moeilijk, maar je moet vooral even weten hoe je het kunt doen. Leuk om voor jezelf een bos bloemen voor moederdag te maken, weg te geven en leuk voor Moederdag bijvoorbeeld! Lindi laat vandaag in een gastblog zien hoe jij zelf gemakkelijk bloemen van crêpepapier kunt maken. Lees en maak jij ze mee?

Werken met crêpepapier is wel heel anders dan werken met normaal papier. Crêpepapier is stugger, waardoor het wat lastiger te bewerken is, maar tegelijkertijd kun je er ook gemakkelijk mooie dingen van maken zoals de bloemen die je ik je zal laten zien in deze DIY!

Wat heb je nodig?

  • Crêpe papier
  • Schaar
  • Lijm
  • Planten binddraad
  • Tang om binddraad door te knippen
  • plakband of tape

Hoe maak je de bloemen van crêpepapier

Voor de bloemen is het erg leuk om met verschillende kleuren crêpepapier te werken. Meestal koop je een crêpepapier in een pakje waar al verschillende kleuren in zitten. Ik kocht mijn crêpepapier bij de Action voor maar 0,89 cent!

De basis om de bloemen van crêpepapier te maken is voor elke bloem hetzelfde:

Stap 1: Houd het crêpepapier op elkaar in een lange strook zoals het uit de verpakking komt. Zo heb je straks meteen heel wat lagen over elkaar heen zitten.

Stap 2: Teken een grote cirkel op het crêpepapier door bijvoorbeeld de onderkant van een schaaltje over te trekken. Ik gebruikte hiervoor een rol schildertape.

Stap 3: Knip langs de cirkel uit.

Stap 4: Niet met een nietmachine twee nietjes als een kruis over elkaar heen in het midden van de cirkel. Als het goed is kan het crêpepapier nu niet meer zomaar van elkaar afvallen.

bloemen van crepepapier maken

Vanaf hier kun je per bloem variaties aanbrengen.

Stap 5: Tijd om de bladeren te gaan bepalen! Nu je de cirkels hebt uitgeknipt in verschillende kleuren kun je in te uiterlijk gaan mixen! Laat je bijvoorbeeld 1 cirkel heel en vouw je het crêpepapier omhoog dan lijkt het net een roos. Knip je er allemaal strookjes in rondom dan wordt het een veel lossere bloem. Of knip er rondom driehoekjes uit zodat het echte bloemblaadjes lijken.

Stap 6: Voor extra versteviging knip je een stukje papier en plak je die met lijm op de achterkant in het midden van de bloem. Dit zorgt ervoor dat je straks het steeltje gemakkelijk kunt vastmaken.

bloemen van papier maken

Stap 7: Nu je alle bloemen hebt gemaakt is het tijd om ze op een steeltje vast te maken. Hiervoor gebruikte ik groen binddraad voor planten. Buig een kant een beetje om als een haakje.

Stap 8: Pak een stukje tape of plakband en bevestig daarmee het haakje van het ijzerdraad aan het papier op de achterkant van de bloemen.

Zet de gekleurde bloemen van crêpepapier bij elkaar in een vaas en je bent helemaal klaar. Een leuke variatie kan nog zijn om de bloemen in een papier te wikkelen, zodat het echt een leuk cadeautje is om te geven voor bijvoorbeeld Moederdag! Veel plezier met het maken van deze leuke bloemen!

Ben je niet zo van het geknutsel? Dan kun je natuurlijk ook gewoon een bosje moederdag bloemen, kopen.

Lindi is mama van 3 kinderen, twee jongens en een baby meisje. Ze vindt het heerlijk om creatief bezig te zijn in huis. Op haar blog Linspiration.nl deelt ze elke week een dosis inspiratie op het gebied van DIY, wonen en lifestyle.1 gedachte over “Moederdag tip: bloemen van crêpepapier maken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *