Een dagje uit naar Billybird park Hemelrijk

Een dagje uit naar Billybird park Hemelrijk

Een tijdje terug werden we uitgenodigd door Glamping Appeltern om te komen kamperen, een bijzondere ervaring! Omdat we ook iets leuks wilden doen met onze kleine meid, vertelde google ons dat er een leuk pretpark in de buurt zat: het Billybird park. Een superleuk zomers uitje, maar volgens mij ook prima te doen met wat minder zon op je bolletje. Eigenlijk is het Billybird park een groot opgezet park met een strandbad om af te koelen met hete temperaturen en een attactiepark. Het is al een aantal weken geleden dat wij er waren, maar ik ben er niet eerder aan toe gekomen om er een blog over te schrijven. Maar het werd tijd! Lees snel mee.

Wie is Billybird

Billybird is een geel vogeltje die woont in het park Hemelrijk. Deze mascotte kom je dan ook regelmatig tegen in het park en op vaste tijdstippen in het theater. Je kan vooraf zien hoe laat Billybird aanwezig is en je met hem op de foto kunt. Farah vond Billybird maar een beetje eng, waarschijnlijk omdat hij stukken groter was dan zij.

Hemelrijk openingstijden

Omdat het Billybird park wel echt een park is voor mooi weer, is het park in de winter vooral gesloten. Op ’s zomerse dagen kan het voorkomen dat het park langer geopend blijft, bijvoorbeeld tot 21.00 uur. In dat geval is de receptie geopend van 10.00 tot 20.00 uur en sluit de receptie dus één uur voor sluitingstijd van het park. De entree van het park is alleen geopend gedurende de openingstijden van de receptie. Na die tijd kun je het park alleen nog verlaten. Bij slecht weer kan het ook voorkomen dat attracties eerder sluiten. Het is dus handig als je het weerbericht goed in de gaten houdt als je naar het Billybird park komt.

Strandbad in het Billybird park

Je hebt een prachtig mooi aangelegd strand in het Billybird park. Wij hadden niet echt goed voor onderzoek gedaan en hadden dus ook geen zwemkleding mee genomen. Dit is overigens ook leuk voor de wat oudere kinderen om even te chillen. Neem een picknickmand vol lekkers mee en je kunt je hier zeker vermaken. Er zijn lijnen aangelegd zodat kinderen zelf goed de grens kunnen zien hoe ver en diep ze kunnen gaan. Tevens wordt het waterkwaliteit regelmatig gecontroleerd.

Billybird park Hemelrijk

Billybird waterpark

Voor de wat oudere kindjes is er een ontzettend leuk aqua fun waterpark gemaakt. Je hebt allerlei soorten springkussens op het water waar de kinderen zich kunnen vermaken. Het aqua fun park is sinds 2020 het grootste waterpark in Nederland. Kinderen boven de 10 jaar mogen zonder begeleiding gebruiken maken van het waterpark, ben je jonger dan moet er een volwassene mee. Farah was sowieso nog te klein voor het waterpark. Misschien leuker voor haar als we over een paar jaar weer terug gaan naar het Billybird park. De prijs van het aqua park zit niet bij de entreeprijs in en je moet hier ook apart voor reserveren.

Klimberg Hemelaya

Direct naast de ingang vind je een grote berg; de Hemelaya. De rots is 40 meter hoog en zowel kinderen als volwassenen kunnen deze beklimmen. Wij hebben hem overgeslagen want ik vond het nog wel een beetje eng met Farah. Misschien als ze straks wat ouder is, of misschien ook gewoon niet…haha!

De familie achtbaan in het Billybird park

Om in de familie achtbaan te gaan, moet je minimaal 110 cm zijn. Onze kleine druif is dat nog lang niet en gelukkig maar. Ik ben niet zo een achtbanenmens. Je vind de achtbaan als je kinderbaan uit loopt en je kan hem bijna niet missen, want hij steekt hoog boven het park uit. Het opstapcentrum van deze achtbaan is gevestigd in een originele toren. Deze toren is een eigen ontwerp en is zelfs genomineerd geweest voor de welstandsprijs Noord-Brabant! Op het dak van de achtbaantoren zijn zonnepanelen geplaatst om een steentje bij te dragen aan een duurzaam milieu.

Botten opgraven in de Oervallei

Achter de Hemelaya heb je de Oervallei. Een mega zandbak met speeltoestel waar je botten kunt opgraven maar ook een aangelegde waterval met waterpomp. Hier vind je allerlei zeefjes om steentjes te zoeken en uit het zand en water te zeven. Farah is sowieso altijd gek op zand en die heeft hier echt genoten.

Billybird park Hemelrijk

Ook bij slecht weer hoef je je niet te vervelen in het Billybird park. Ook bij slecht weer kan het Billybird park nog steeds leuk zijn. Je hebt er namelijk het zeeroversland, een mega binnenspeeltuin met vele speelelementen voor kinderen. Denk aan mega glijbanen, wiebelbruggen, evenwichtsbalken, klimelementen, touwbruggen, springkussens, een ballenbak, bouwblokken, obstakels en nog veel meer! Voor de kleinere kinderen tot 6 jaar is er een speciale kleuterkade waar je als ouder zijnde samen met je kindje kan spelen. Tevens heb je een grote ballenbak

Kinderkermis

De Kinderkermis is een gedeelte waar kinderen t/m 12 jaar zich eventjes op de kermis wanen. Er staat een draaimolen, zweefmolen, theekopjes én er zijn botsauto’s. Let wel op, de meeste attracties zijn niet elektrisch en de papa’s en mama’s mogen dus hun spierballen laten zien en zelf duwen.

Kinderkermis Billybird park

Billybird wifi

Wat toch wel handig is voor internetverslaafden als wij, is dat er gratis wifi in het park was. Op de terrassen bij Zeeroversland en de Rocky Beach Bar is een WIFI-hotspot geplaatst, zodat de gasten daar gebruik kunnen maken het netwerk.  Het netwerk is open dus je hoeft niet eerst om een code te vragen. Ideaal als je toch nog even moet werken, terwijl de kinderen zich wel vermaken in het park.

Hemelrijk Corona

Vanwege de Corona maatregelen moesten we vooraf online onze kaartjes kopen en een tijdslot reserveren. Verder merkte ik trouwens erg weinig van de Corona maatregelen. Mensen hielden weinig afstand. Gelukkig was het niet erg druk op de dag dat wij er naar toe gingen.

Met korting naar Billybird

De entreeprijzen variëren afhankelijk van de tijd in het jaar en welke attracties geopend zijn. Kinderen tot en met 2 jaar zijn gratis. Er staan ook vaak kortingskaartjes op websites zoals groupon of tripper. Overigens check ik deze websites altijd eerst als ik naar een pretpark ga. Zo ging ik namelijk ook voor een prikkie naar de Waarbeek en naar Plopsaland.

Dagje weg met peuter Billybird

Hemelrijk abbonement

Ben je van plan om vaker naar het Billybird park te gaan? Dan kun je kiezen voor een lidmaatschap. Als lid van Billybird Park Hemelrijk profiteer je van vele voordelen zoals onbeperkt toegang tot het park en alle Billybird evenementen, eenmalig gratis naar Julianatoren en tot 50% korting op vele andere parken, gratis naar Billybird Park Drakenrijk en naar Billybird Openluchtzwembad, Het Run en nog veel meer.

Horeca in het Billybird park

Je kunt er voor kiezen om zelf je boterhammetjes te smeren en mee te nemen, maar wij aten een patatje in het Billybird park. Je hebt door het hele park picknicktafels staan en we zagen zelfs mensen met boldekarren vol eten en drinken door het park lopen. Dit scheelt natuurlijk wel in de kosten maar ik moet eerlijk bekennen dat het voor mij niet echt is weggelegd hoor al dat gesjouw. Als ik een dagje uit ben, wil ik ook wel kunnen genieten.

De eettentjes zitten verspreid over het hele park en je kunt eigenlijk ook overal wel weer iets anders eten. Farah had om 14 uur zin in een pizza, alleen die werden pas vanaf 15 uur geserveerd. Met een teleurgesteld kind liepen we dus verder. Wat ik overigens wel een pluspunt vond is dat je op diverse plekken halal kon eten. Zelfs de pizza’s bij de speeltuin waren halal.

Je kan een grote beker met rietje kopen en deze laten vullen met slushpuppie, super lekker.

De prijzen waren zoals je in de pretparken gewend bent, iets duurder dan een plaatselijke snackbar. Maar goed, als ik een dagje uit ben wil ik niet opletten op de prijzen. Dat doe ik de rest van het jaar wel.

Billybird park Hemelrijk foto’s

Nog een paar extra foto’s, zodat jullie nog even kunnen meegenieten.

Billybird park
Dagje weg Brabant
Dagje uit in Brabant

Komen wij terug naar het Billybird park?

Wij hebben genoten in het Billybird park. Ook al was Farah doodmoe, ze wilde niet meer weg. Huilen dat ze deed aan het einde van de dag. Ik vond dit park persoonlijk erg leuk omdat er voldoende te doen is voor de kleintjes. Toch hoeven de grotere kinderen zich ook niet te vervelen.

Ik denk dat we vanuit Zuid Holland niet speciaal naar het Billypark toe rijden, maar indien we in de buurt zijn, komen we zeker nog een keer langs. Aan een dag hadden we echt niet genoeg, er is teveel te doen en teveel te zien. De entree was niet erg duur en vond ik het toch een leuk dagje uit, vol vermaak.

Billybird Drakenrijk

Ik heb me laten vertellen dat Billybird Drakenrijk ook ontzettend leuk is, dus ik denk dat dat onze volgende stap zal zijn. Farah is nog klein en ik denk dat dat net als Drouwenerzand en de Waarbeek super leuk is voor die leeftijd. Ben jij wel eens in Billybird Drakenrijk geweest? Of in het park van deze blog?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *