10 x leukste uitjes in Noord Holland (met kids)

10 x leukste uitjes in Noord Holland (met kids)

Wil jij er de komende vakantie eens op uit met jouw kinderen in Noord Holland, maar weet je eigenlijk niet zo goed waar naar toe? Ik help je met het vinden van de leukste uitjes in Noord Holland voor jou en de kinderen. Want in Noord-Holland is veel te beleven, om te beginnen in Amsterdam natuurlijk. Dat is dan ook gelijk mijn eerste tip. Als je kinderen houdt van het verkennen van steden, dan is Amsterdam natuurlijk niet te missen. Onze hoofdstad heeft veel te bieden, en vooral meer dan alleen de dam en het centrum. Zo kun je bijvoorbeeld ook een van de leuke wijken ontdekken. Lees voor de andere 9 tips gauw verder!

Bezoek een van de oudste dierentuinen

Iedereen kent het wel: Artis. Deze dierentuin is een van de oudste van Nederland en gevestigd midden in Amsterdam. De dierentuin bestaat dus al heel lang, en dat is helemaal niet gek. Want deze dierentuin heeft veel te bieden voor jong en oud. De dierentuin heeft namelijk heel veel verschillende diersoorten. Van grote gorilla’s tot kleine pinguïns. Tevens vind je er voor kinderen ook nog vele andere leuke activiteiten. Zoals live muziek, dierenvoederen en het ontdekken van verschillende omgevingen. Zeker een van de leukere uitjes in Noord Holland dus. Helemaal als jouw kinderen van dieren houden.

Samen wetenschap en technologie verkennen

Wanneer je met je kinderen op stap gaat wil je natuurlijk het liefst ook dat ze iets leren. Mijn tip is daarom ook om ze mee te nemen naar het Nemo Science Museum. Dit museum bevindt zich ook in Amsterdam, aan de rand van het IJ. Dit museum leert jou en je kinderen op een speelse en interactieve manier hoe technologie en wetenschap werken. Kinderen kunnen allerlei proefjes en andere dingen doen, terwijl ze tegelijkertijd van alles leren over natuurkunde en andere beta vakken. Voor de ouders is er tevens een mooi dakterras te vinden waar genoten kan worden van een grote bar.

De grootste speeltuin van Europa

De bekendste en tevens grootste speeltuin van Nederland én van Europa bevindt zich in Noord Holland. Linnaeushof behoort zeker voor kinderen tot een van de leukste uitjes in Noord Holland. Deze speeltuin heeft namelijk alles wat je in een speeltuin wilt zien. Van grote glijbanen, tot een verkeersplein en van een kabelbaan tot een hindernisparcours. De speeltuin bestaat al ruim 50 jaar en biedt nog steeds elke dag heel veel kinderen een leuke dag. Niet gek dus dat deze speeltuin zo populair is. Zelfs als het weer minder is kun je je hier nog de hele dag vermaken, want er is zelfs een binnenspeeltuin.

Kinderen die van auto’s houden?

Houden jouw kinderen van auto’s? Dan is het circuit van Zandvoort zeker wat voor hen. Want behalve op het F1 weekend is hier het hele jaar door veel te beleven. Daarom is dit zeker een van de betere tips van mijn kant voor een dagje uit in Noord-Holland. Er zijn elke maand veel leuke evenementen, maar je kunt er ook het hele jaar door autorijden voor kinderen, karten of spelen in een van de coole racesimulators. Ben je na een tijdje uitgekeken? Dan kun je ook nog gewoon even Zandvoort zelf ontdekken. Het strand is uiteraard leuk, maar ook het gezellige centrum, de duinen en de restaurants zijn zeker de moeite waard.

Bezoek het sprookjeswonderland

Voor jonge kinderen is er vooral één tip die ik je niet kan ontnemen. En dat is het sprookjeswonderland. Dit wonderland gelegen in Enkhuizen is vooral voor jongere kinderen de moeite waard. Het sprookjeswonderland is een soort kabouterdorp waar het hele jaar door de kabouters gevierd worden. Ook vind je er een grote speeltuin, een theaterzaal in een kasteel en andere bouwwerken. Tevens is het hele park s avonds ook nog eens mooi verlicht. Vooral voor de kleine kinderen is dit echt een onvergetelijke en sprookjesachtige ervaring. Wat betreft uitjes in Noord Holland met jongere kinderen moet je hier dus zeker zijn.

Duik terug in de tijd

Ook gelegen in Enkhuizen is het Zuiderzeemuseum. Dit buitenmuseum is leuk voor alle leeftijden en voor ouderen wellicht ook herkenbaar. In dit museum zijn complete vissersdorpen nagebouwd, precies zoals vroeger. Je neemt dus echt een duik terug in de tijd. Alle woningen zijn sober en precies zo ingericht zoals vroeger en het hele jaar door lopen er verklede bewoners rond door het dorp. Voor kinderen zijn er tevens veel leuke spellen te spelen, waaronder veel oud Hollandse spellen. Tevens kun je er nog ouderwets brood bij de bakker kopen of vis bij de vissers aan het water.

Bezoek een echt kasteel

Veel mensen vergeten nog weleens dat er nog relatief veel kastelen te vinden zijn in Nederland. Maar je vindt ze maar weinig zo mooi als in Muiden bij het Muiderslot. Dit kasteel dateert uit de 13de eeuw en is zelfs nog bewoond geweest door de bekende dichter en schrijver P.C. Hooft. Het kasteel is goed onderhouden en ziet er daardoor nog piekfijn uit. Met een gids kun je door het kasteel heen, je krijgt dan alles te horen over de geschiedenis en de bouw van het kasteel. Ook kun je ervoor kiezen een van de routes te volgen. Er zijn ook speciale routes die je af kunt leggen met jouw kinderen. Zo kunnen zij zich helemaal inleven in de middeleeuwen.

Vlinders kijken met de kinderen

Een tip die ik vooral aanraadt aan ouders met jonge kinderen en/of dierenliefhebbers is de vlindertuin Vlindorado. In deze vlindertuin zie je veel mooie vlinders rondvliegen en kun je het hele jaar door alle verschillende soorten ontdekken. Ook is het het hele jaar door lekker warm in de indoor vlindertuin, waar je tevens ook veel mooie planten vindt. De vlindertuin is gelegen in Waarland, en goed te bereiken met elke vorm van vervoer. Tevens vind je er ook leuke activiteiten voor de allerjongste.

Ken jij nog leuke uitjes in Noord Holland? Deel ze dan in de reacties.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *