De 10 leukste uitjes in Gelderland( met kids)

De 10 leukste uitjes in Gelderland( met kids)

Gelderland is een populaire bestemming voor gezinnen die een dagje of paar dagen iets leuks willen doen. Om een goede keuze te maken wat je het beste met de kids kan gaan doen, bespreek ik in deze blog 10 Uitjes Gelderland voor met de kids.

Burger Zoo Arnhem

De Burger Zoo in Arnhem is een populaire en grote dierentuin in de provincie Gelderland. Niet alleen is deze dierentuin voorzien van een grote hoeveelheid verschillende dieren, ook hebben ze diverse tentoonstellingen. Tijdens deze tentoonstellingen kom je van alles te weten over alle diersoorten, hun leefgebieden, en de manier waarop deze dieren leven in het wild. Daarnaast zijn er veel activiteiten voor kinderen zoals speeltuinen. Omdat er zoveel verschillende dingen te doen zijn is dit een leuke bestemming voor gezinnen. Benieuwd naar verschillende diersoorten? Bezoek dan de Burger Zoo in Arnhem met de kinderen. Dit is misschien wel 1 van de oudste uitjes in Gelderland.

Familiepretpark Julianatoren

Het familiepretpark is gelegen in Apeldoorn en is erg populair onder gezinnen met kinderen tot ongeveer 12 jaar oud. Het park staat bekend om de specifieke attracties die ze hebben en de grote hoeveelheid verschillende attracties. Daarnaast biedt dit park een aantal shows en evenementen rondom feestdagen, wat het extra leuk maakt om met deze dagen in dit park te zijn. Voor de ouders zijn er natuurlijk leuke eetgelegenheden en parkjes om te zitten terwijl de kinderen zich uitleven in het diverse park. Julianatoren is een pretpark specifiek gericht op gezinnen. Hier zal je ongetwijfeld een leuke dag met de kinderen hebben.

Apenheul

Vinden jullie het leuk om aapjes te kijken of zelf voor aap te staan? Ga dan naar de Apenheul in Apeldoorn. Deze dierentuin is, zoals de naam al aangeeft, specifiek ingericht op apen en heeft verschillende soorten apen in huis. In dit park lopen sommige apen zelfs rond los waardoor je erg dichtbij deze bijzondere dieren kan komen. Voor jonge kinderen kan dit soms een beetje spannend zijn maar onder begeleiding kan er niks gebeuren. Daarnaast heeft het park uiteraard ook een educatief programma waarbij ze veel vertellen over de apen in het park. Leuk en leerzaam wanneer jij meer wil weten over de apen.

Dolfinarium – harderwijk

Geen fan van apen? Wat dacht je dan van waterdieren zoals dolfijnen? Het Dolfinarium in Harderwijk is ook een park specifiek gericht op een bepaalde diersoort, in dit geval de dolfijnen. Echter heeft het park niet alleen dolfijnen maar ook andere waterdieren zoals roggen, zeehonden, orka’s, en nog veel meer andere diersoorten. Dit maakt dat het park erg divers is en dat er veel te bekijken is voor het hele gezin. Ook staat dit park bekend om de vele shows met de dieren die gedurende de hele dag op verschillende locaties plaatsvinden. Ben jij even klaar met rondlopen? Ga dan gerust ergens lekker op de tribune zitten en geniet van een van de prachtige shows. Tip: Neem droge kleding mee.

Bewandel het Hertenpad

In de buurt van het dorpje Baak bevindt zich een hertenpad midden door de natuur. Dit pad kan gezien worden als een leuke natuurwandeling waarbij je eventueel herten kan tegenkomen. De natuurlijke omstandigheden moeten echter wel ideaal zijn wil jij geluk hebben en deze herten tegenkomen. Het voordeel van dit hertenpad is dat het pad relatief kort is, namelijk ongeveer 2,5 kilometer lang, waardoor het pad ook met jonge kinderen goed te bewandelen is. Geniet van de rust en de natuur en kom eventueel nog een lief hertje tegen. Wie wil dat nou niet? Dit is dan ook 1 van de goedkoopste uitjes in Gelderland.

Klimbos Veluwe – Apeldoorn

Houden jouw kinderen echt van klimmen en klauteren? Overweeg dan een bezoekje aan het Klimbos Veluwe gelegen bij Apeldoorn. Dit park heeft een ruim aanbod aan allerlei klimroutes waarbij kinderen van diverse leeftijden hier lekker aan de slag kunnen gaan. Ook is dit leuk voor volwassenen. Je kan het niveau zelf bepalen door een specifieke route te kiezen. Deze routes bestaan uit diverse hindernissen, ziplines, klimnetten en bijvoorbeeld touwbruggen. Wanneer je hoog in de lucht aan het klimmen bent zal je natuurlijk veilig vastzitten. Een leuke activiteit voor het hele gezin!

Paleis het Loo

Altijd al eens een echt paleis van binnen willen zien? Ga Paleis het Loo bezoeken voor een bijzondere ervaring in een gebouw, oorspronkelijk gebouwd in 1685. Dit Paleis is vroeger echt bewoond en gebruikt als koninklijk paleis wat deze ervaring nog leuker maakt. Tegenwoordig wordt dit paleis vooral als toeristische attractie gebruikt waardoor er ook leuke voorzieningen zijn. In het paleis zelf zal je prachtige tuinen aantreffen en een kijkje kunnen nemen in het museum waar ze unieke koninklijke objecten laten zien. Denk hierbij aan oude kleding en meubels bijvoorbeeld. Dit vind ik dan ook 1 van de leukste uitjes in Gelderland als je met familie bent.

Afrika Museum

Het Afrika Museum in Berg en Dal neemt jouw familie een dagje mee naar Afrika. Dit museum is volledig gebaseerd op de kunst en cultuur van Afrika, wat dit een enorm bijzondere ervaring maakt. Bij binnenkomst zal je meteen versteld staan van de Afrikaanse kunst en kom je diverse kunstwerken van oude tot nieuwe dingen tegen. Naast de collectie die ze altijd in huis hebben zijn er ook tijdelijke tentoonstellingen met bijzondere thema’s. Ben je hierin geïnteresseerd? Kijk dan in de agenda wanneer deze te bewonderen zijn.

Stadspark & speelweide Berg en Bos

Voor een rustig park, wandeling of picknick ben je in het stadspark in Berg en Bos aan het goede adres. Dit is een perfecte activiteit voor een zonnige dag om lekker met het hele gezin naar buiten te gaan. Neem een lekkere picknickmand mee, een kleedje en een boek en de kinderen vermaken zich hier wel. Naast de mooie natuurlijk is hier een speelweide aanwezig waar de kinderen van alle leeftijden elkaar ontmoeten om lekker te spelen. Zeer geschikt voor wanneer jij een rustige dag wil en weinig omkijk wil hebben naar de kinderen. 

Het Nederlandse Openluchtmuseum

Veel gezinnen kiezen er ook voor om een bezoekje te brengen aan het Nederlandse Openluchtmuseum. Dit museum is gericht op de geschiedenis en cultuur van Nederland in de open lucht. Het museum is voorzien van historische gebouwen, klederdracht en bijzondere gereedschappen. Het museum werpt een blik op de manier hoe het dagelijkse leven er vroeger uitzag. Dit zal ongetwijfeld een erg leerzame dag zijn voor kinderen om zo iets meer te weten te komen over de geschiedenis van Nederland. En dat natuurlijk op een leuke manier.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *