12 x leukste uitjes in Groningen (met kids)

12 x leukste uitjes in Groningen (met kids)

Groningen, de provincie waar ik ben geboren en waar mijn zusje nog steeds woont. Maar wat te doen in Groningen? Groningen heeft namelijk ontzettend veel te bieden op cultureel, recreatie en creatief gebied. Hieronder worden een aantal uitjes in Groningen beschreven met een bijbehorende toelichting. Deze uitjes in Groningen zijn voornamelijk voor gezinnen met kinderen aantrekkelijk. Zo kun je bijvoorbeeld op een modderig pad lopen met je blote voeten, kun je een dierentuin bezoeken of op ontdekkingstocht gaan in een klooster.

Bezoek het Groninger Museum

De allereerste tip is een bezoekje brengen aan het Groninger Museum. Het Groninger Museum heeft namelijk een ontzettend grote en gevarieerde collectie aan kunst, design en mode. Ben je met je gezin en kinderen? Dan is het Groninger Museum zeker een aanrader aangezien kinderen interactief en creatief bezig kunnen zijn in de ontdekkingsruimte. Daarnaast worden er ook interactieve tentoonstellingen gegeven in het atelier. Het Groninger Museum ligt in het hart van de stad Groningen. Bovendien valt het museum op doordat het gebouw ontworpen is door de beroemde architect Mendini.

Beklim de Martinitoren in de stad Groningen

Wanneer je aan de stad Groningen denkt, denk je waarschijnlijk al snel aan de Martinitoren. De Martinitoren is namelijk het hoogste gebouw in Groningen! Het is daarom ook niet gek om te bedenken dat de Martinitoren bijna driehonderd traptreden kent. Hoewel dit een pittige klus is, is het uitzicht alles waard. Je hebt namelijk uitzicht over de hele stad. Bovendien kun je tijdens je klim onderweg af en toe stilstaan. Je kunt namelijk de binnenkant van de Martinitoren bekijken.

Plan een bezoekje aan dierentuin DoeZoo

Een bezoekje brengen aan dierentuin DoeZoo is één van de leukste uitjes in Groningen. Bij dierentuin DoeZoo mogen kinderen vaak net even meer in vergelijking met andere dierentuinen. Zo mag je bij dierentuin DoeZoo een slang vasthouden of een stinkdier aaien bijvoorbeeld! Voor veel kinderen is dierentuin DoeZoo een onvergetelijke ervaring. Wist je dat je ook een koekje gemaakt van wormen kunt proeven? Volg vooral de gratis rondleiding, omdat je tijdens deze rondleiding heel dicht bij de dieren mag komen. Bovendien ligt DoeZoo maar op een half uurtje rijden afstand van de stad Groningen!

Het leven van de oude monniken bekijken in Ter Apel

Wist je dat er vroeger in het Klooster Ter Apel monniken leefden? Hoewel het gebouw nu geen écht klooster meer is, kun je alsnog in het museum een kijkje nemen in het leven van de monniken vroeger. Wist je dat je zelfs een pij aan mag trekken en op de foto kan als verklede monnik? Buiten het klooster in het Kloosterbos kunnen kinderen heerlijk spelen en actief zijn. Het klooster Ter Apel is gericht op kinderen. Zo kun je met je kinderen ook een speurtocht doen en andere activiteiten volgen zoals over de donkere kloosterzolder lopen.

Het Dinopark in Wedde

Rijd door daar Wedde als je uit Ter Apel komt. Hier heb je namelijk een super leuk dinopark die leuk is voor jong en oud. Wij zijn hier geweest toen mijn vader nog leefde en we hebben hier super mooie herinneringen kunnen maken.

Dino's spotten in dinopark temaxx

Spanning en sensatie bij adventurepark Waddenfun

Houd je van spanning en sensatie? Dan is het zeker aan te raden om het adventurepark Waddenfun te bezoeken. Het adventurepark is voor jong en oud leuk, omdat iedereen op zijn eigen niveau kan klimmen en klauteren. Bovendien is adventurepark Waddenfun het grootste indoor klimpark van Nederland. In dit klimpark kun je meer dan 300 meter ziplinen en over 45 bruggen klimmen en klauteren. Het adventurepark Waddenfun ligt in Wehe-den Hoorn. Naast klimmen en klauteren kun je ook leren boogschieten of een Break-In Room spelen.

Sta oog in oog met zeehonden in Pieterburen

Tijdens een bezoek aan het Zeehondencentrum Pieterburen krijg je allerlei informatie voer zeehonden. Bij het Zeehondencentrum worden zeehonden namelijk opgevangen die ziek zijn of hun moeder kwijtgeraakt zijn. In het zeehondencentrum Pieterburen worden de zeehonden goed verzorgd. Zijn de zeehondjes weer helemaal opgeknapt? Dan worden ze teruggebracht naar de zee. Je leert dus tijdens zo’n bezoek alles over zeehonden, hun leefgebied en het Zeehondenziekenhuis.

Dieren aaien en spelen in de speeltuin bij Nienoord

Houden je kinderen van dieren, spelen in de speeltuin en van attracties? Dan is het zeker aan te raden om Familiepark Nienoord te bezoeken in de provincie Groningen. In dit familiepark kun je ontzettend veel verschillende activiteiten doen. Zo kun je bijvoorbeeld een ritje maken in de stoomtrein, een hindernisbaan doorlopen of de kinderboerderij bezoeken! Wist je dat er net buiten het familiepark een subtropisch zwemkasteel te vinden is en een midgetgolfbaan? Je kunt je dus met jouw gezin een hele dag vermaken in Nienoord. Familiepark Nienoord wordt gezien als een van de meest kindvriendelijke uitjes in Groningen.

Breng een bezoekje aan de geiten bij zorgboerderij De Mikkelhorst

Ten zuiden van de stad Groningen vind je de ecologische zorgboerderij De Mikkelhorst. Wanneer je op zoek bent naar een leuk uitje voor kinderen, ben je bij deze zorgboerderij zeker aan het juiste adres. Kinderen kunnen hier spelen in de speeltuin, klimmen in het houten klimtoestel, racen in trapauto’s, boerderijdieren aaien en het Klauterpad belopen. Het is dus zeker aan te raden om samen met je kinderen zorgboerderij De Mikkelhorst te bezoeken!

Op je blote voeten het blotevoetenpad belopen

Je kunt in Groningen ook een modderig avontuur beleven op blote voeten. Bij het Blotevoetenpad bij Opende is het de bedoeling dat je op je blote voeten het hele pad afloopt. Tijdens deze tocht klim je over boomstammen en moet je via een touw over de sloot klimmen. Het Blotevoetenpad is het hele jaar open en ook nog eens vrij toegankelijk. Het pad is ongeveer anderhalve kilometer lang. Bovendien is het pad geschikt voor kinderen.

Sprookjeshof Zuidlaren

Het laatste uitje die we met mijn vader maakte, was naar het sprookjeshof Zuidlaren, Hij wilde hier al heel lang heen maar door Corona kwam er steeds niks van. Achteraf ben ik blij dat we ondanks mijn twijfels toch zijn gegaan, anders zou ik er achteraf heel veel spijt van hebben gehad. Het was namelijk het laatste uitje die we met mijn vader maakte. Het enige uitje die we nu nog naar Zuidlaren maken is naar de begraafplaats daar, zijn laatste rustplaats.

Sprookjeshof zuidlaren

Breng een bezoekje aan het Forum in Groningen

Midden in de binnenstad van Groningen is het Forum te vinden. Het forum is een ontmoetingsplek voor iedereen, zowel voor jong als voor oud. In het forum kun je verschillende activiteiten doen en tentoonstellingen en films bekijken. Zo kun je bijvoorbeeld Storyworld bezoeken, een expositieruimte bezoeken met wisselende exposities en maar liefst vijf filmzalen. Bovendien vind je in het forum ook de stadsbibliotheek en horecagelegenheden. Wist je dat je op het dak van het forum een rooftop cinema hebt? Er is in Groningen in ieder geval genoeg te doen.

Ken jij nog leuke uitjes in Groningen? Plaats ze dan in de reacties.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *