Wat zijn de beste bestemmingen in Europa voor een roadtrip?

Wat zijn de beste bestemmingen in Europa voor een roadtrip?

Roadtrips zijn een geweldige manier om de wereld in je eigen tempo te ervaren. Bovendien zijn ze erg eenvoudig om te doen vanuit Nederland, als je tenminste in Europa een rondreis wilt maken in je auto die je verzekerd hebt met een goedkope autoverzekering. Je kunt er dan voor kiezen om vanuit je eigen woonplaats naar een van de onderstaande bestemmingen te rijden om te beginnen aan de roadtrips, maar het is ook mogelijk om eerst een vliegreis te nemen. Huur dan een auto om vervolgens te starten met zo’n rondreis. Zelf heb ik meerdere roadtrips gemaakt met diverse bestemmingen in Europa. Mijn laatste roadtrip was al 1,5 jaar geleden dus het wordt nodig weer tijd.

Amalfikust 

De ruige kustlijn van Italië met middeleeuwse vissersdorpjes aan de kliffen, citroenboomgaarden en agriturismo’s hebben de beroemde Amalfikust van Campania tot een van ’s werelds meest geliefde roadtrips gemaakt in Europa. De rit is uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed vanwege zijn adembenemende mediterrane landschappen en is even uitdagend als lonend, met kronkelende bergwegen met twee rijstroken en veel blinde bochten. Begin in Salerno, slingerend door Ravello, Amalfi, Positano, Minori & Maiori, en het eiland Capri, voordat je eindigt in Sorrento.

Provence

Weidse lavendelvelden, tijdloze dorpjes op een heuvel en enkele van ’s werelds meest gekoesterde wijnmakerijen zijn allemaal synoniem met de meest verkende en genoten regio’s van Frankrijk. Neem een weg van Montpellier via Arles, Avignon en Salon-de-Provence en stop waar je hartje begeert. Proef de bouillabaisse van Marseille en bezoek de markten in soukstijl voor andere lokale delicatessen. Bewonder de wilde paarden en roze flamingo’s van de Camargue of treed in de voetsporen van Van Gogh en door de Cezanne landschappen die hen beroemd maakten.

North Coast 500

De North Coast 500 klinkt misschien als een autorace, maar je zult het rustiger aan willen doen en genieten van deze passage door de Hooglanden. Slinger je een weg tussen gigantische heuvels van verweerd gras, langs zandduinen en lege stranden, diepe zoetwatermeren en enkele van de meest pittoreske Schotse wildernis, en vorm een ​​lus rond het hele noordelijke puntje van het land. Als je van spookachtige ruïnes van oude dorpen, statige kastelen en grazende Shetlandpony’s houdt, dan is dit de roadtrip voor jou.

Romantische Strasse

Deze historische handelsroute door Beieren in het zuiden van Midden-Duitsland, oorspronkelijk 2000 jaar geleden door de Romeinen bereisd, is een stap terug in de tijd in een verhalenboek. Dorpen met rode daken verstoren het anders weelderige groene landschap, met barokke kerken, typische wijnhuizen, sprookjesachtige kastelen en middeleeuwse geplaveide straten. De magische reis van 355 km kan gelukkig worden onderbroken door regelmatig te stoppen om stevige Duitse gerechten, ongelooflijk lokaal bier en natuurlijk die betoverende uitzichten op het platteland te proeven.

Atlantische weg

Dit adembenemende avontuur toont de majestueuze bergketens van Noorwegen, onberispelijke bossen, 10.000 jaar oude fjorden en torenhoge watervallen die uitmonden in kristalheldere meren. De lucht is hier bovenaards fris en het korte zomerseizoen is gewoon niet te verslaan. Je start in Bergen en gaat dan naar het noorden. Op weg naar Trondheim rijd je door ’s werelds langste verkeerstunnel en langs wildwaterrivieren en gletsjers. Prachtig! 

Ken jij nog tips voor een stukje onontdekt Europa voor mijn volgende roadtrip?4 gedachten over “Wat zijn de beste bestemmingen in Europa voor een roadtrip?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *