Tanden rechtzetten met een onzichtbare beugel

Tanden rechtzetten met een onzichtbare beugel

Scheve tanden is een probleem waar veel volwassenen mee te maken hebben. Als dit ook voor jou geldt, ben je misschien onzeker over je gebit. Reden genoeg om je scheve tanden weer recht te zetten. Dit kan niet alleen met een vaste of uitneembare beugel, maar ook met een onzichtbare beugel. In deze tekst vertellen wij je hoe het rechtzetten van je tanden met zo’n beugel werkt.

Wat is een onzichtbare beugel?

Je bent vast wel bekend met een blokjesbeugel of een buitenboordbeugel, maar de kans is aanwezig dat een onzichtbare beugel je niets zegt. Toch kun je aan de naam al afleiden wat voor soort beugel het is. Doordat onzichtbare beugels gemaakt worden van transparant kunststof, zie je vrijwel niet dat je ze draagt. Je plaatst de aligner – zoals een onzichtbare beugel ook wel genoemd wordt – over je gebit heen en je kunt hem de hele dag dragen zonder dat het opvalt. Doordat de beugel transparant is, zie je jouw tanden er namelijk gewoon doorheen.

Voordelen van onzichtbare beugels

Twijfel je nog of een onzichtbare beugel iets voor jou is? Dan ben je misschien benieuwd naar de voordelen. Omdat wij je graag een zo goed mogelijk beeld schetsen over deze beugels, zetten we hieronder de grootste voordelen van een onzichtbare beugel op een rijtje.

– Je hoeft niet naar de orthodontist

– Je hebt er geen last van bij praten

– Een onzichtbare beugel is makkelijk schoon te maken

– Je doet ze makkelijk en snel in en uit

– Je ziet snel resultaat

Werkt het echt?

Omdat je voor een onzichtbare beugel niet naar de orthodontist hoeft, vraag jij je misschien af of je er echt rechte tanden door krijgt. Hier kunnen we vrij kort over zijn, want dit is wel degelijk het geval. Door de vorm van de aligners worden jouw tanden namelijk langzaam maar zeker in de gewenste positie bewogen. Als je voor onzichtbare beugels kiest, moet je ze wel op de juiste gebruiken. Daarnaast is het belangrijk dat je ze minimaal 22 uur per dag draagt. Houd jij je hier keurig aan? Dan zie je vaak al binnen een paar weken resultaat. Met een vaste beugel duurt het vaak (veel) langer voordat je ziet dat de positie van jouw tanden en kiezen verandert.

Hoe kom je aan een onzichtbare beugel?

Wil je jouw tanden rechtzetten met een onzichtbare beugel? Plan dan een afspraak in op drsmile.nl. Je moet namelijk eerst langskomen in een praktijk. Hier wordt onder meer een 3D-scan van je gebit gemaakt. Vervolgens krijg je een voor- en na-simulatie te zien. Hierdoor krijg je een idee van het eindresultaat. In het behandelplan dat je toegestuurd krijgt, kun je nog eens rustig nalezen wat er precies gaat gebeuren. Ga je hiermee akkoord? Dan krijg je de onzichtbare beugels thuisgestuurd.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *