Een verlanglijstje maken, handig voor je verjaardag

Een verlanglijstje maken, handig voor je verjaardag

Elk jaar zijn er verjaardagen en elk jaar is het hetzelfde drama. Of je nou jarig bent of er is iemand jarig.. Als je jarig bent weet je niet goed wat je nou wilt hebben voor je verjaardag, want je hebt het gevoel dat je alles al hebt. Enkele dagen daarna herinner je weer wat je eigenlijk graag wilde hebben.. Had je dat maar onthouden! Het is voor de jarige vervelend als hij of zij niet weet wat hij of zij graag wil hebben, maar het is ook vervelend voor degene die op de verjaardag komt. Een verlanglijstje maken scheelt dus heel veel stress bij beide partijen.

Stel je hebt een verjaardag van een goede vriendin en zij geeft aan dat ze eigenlijk niks weet en dat je ook niets hoeft te geven. Heel lief, maar het kan best vervelend zijn. Ten eerste wil je niet met lege handen aankomen op het feestje en ten tweede weet je echt niet wat je moet geven. Vervolgens kom je tot de beslissing om dan maar weer alcohol te kopen of geld te geven, zodat ze zelf iets kan halen wat ze leuk vind. Nu ben je echt toe aan iets anders. Wat is de oplossing voor zowel de jarige als voor de visite? Een verlanglijstje maken!

Waarom een verlanglijstje maken?

Een verlanglijstje maken is heel erg handig voor je verjaardag. Zo weet je zeker dat je iets krijgt wat je echt graag wilt hebben. Weg met de standaard cadeautjes (hoewel je daar natuurlijk ook heel erg blij mee bent). Door het maken van een verlanglijstje halen mensen cadeaus voor je waar je echt iets aan hebt. Daarnaast biedt het hen ook een hoop duidelijkheid. Op het verlanglijstje staat immers alles wat jij graag wilt hebben. Zo hoeven zij ook niet voor de zoveelste keer te vragen wat je graag wilt hebben voor je verjaardag en hoef jij niet langer het antwoord te geven: ‘ik weet het écht niet…’

Alleen voor verjaardagen?

Een verjaardag is een keer per jaar. Waarom zou je alleen voor zo’n gebeurtenis een verlanglijstje maken. Goede vraag! Een verlanglijstje is voor veel meer te gebruiken dan uitsluitend voor een verjaardag. Je kunt een verlanglijstje inderdaad opstellen voor je verjaardag, maar het is ook handig voor bijvoorbeeld een housewarming of voor als je een feestje geeft wanneer je geslaagd bent voor iets of een andere gelegenheid die een aanleiding tot een feestje geeft. Een verlanglijstje biedt een hoop duidelijkheid en garantie.

Hoe maak ik een verlanglijstje?

Oké, eerlijk is eerlijk, het klinkt makkelijker dan het is om een verlanglijstje te maken. Wat moet je nou vragen en wat wil je eigenlijk graag hebben? Dit zijn best wel lastige vragen om zo ineens te beantwoorden. Daarom deel ik hieronder enkele tips met je die jou helpen bij het opstellen van het perfecte verlanglijstje.

#1 Zorg ervoor dat je ruim van tevoren begint met het opstellen van je verlanglijstje.

Ten eerste is het van belang dat je op tijd begint met het opstellen van je verlanglijstje. Het liefst begin je vandaag nog. Vaak heeft het geen zin om pas een paar dagen voor je verjaardag na te denken over wat je eigenlijk wilt hebben. Hoe dichterbij je verjaardag je komt, hoe lastiger het wordt om te kiezen wat je graag wilt. Daarom is het belangrijk om goed op te letten vanaf vandaag.

Vaak komen er wel dingen voorbij die je graag zou willen hebben: misschien loop je een bepaalde kledingwinkel in of spreekt een bepaalde gadget je enorm aan of heb je iets gezien op een webshop? Deze momenten zijn de grootste inspiratiebronnen. Het is belangrijk om dergelijke momenten ergens te noteren. Dit kun je op papier doen, maar je kunt ook de notities in je telefoon gebruiken. Zo vergeet jij niet meer wat je graag wou hebben. Het gaat hier vaak om spullen en dingen waarbij de nood om het te kopen niet direct hoog is, maar wat je eigenlijk wel graag zou willen hebben als het aan jou gegeven zou worden. Dit zijn de dingen die je noteert op je verlanglijstje.

#2 Varieer in de prijsklasse

Je kunt nooit in iemands portemonnee kijken. Het is daarom niet realistisch om er alleen maar dure spullen op te zetten, zoals een nieuwe fiets of een xbox. Het is belangrijk om te variëren in de prijsklasse als het gaat om je verlanglijstje, zodat iedereen de kans heeft om jou iets voor je verjaardag te geven wat je graag zou willen.

#3 Maak het makkelijker door het plaatsen van linkjes

Je kunt wel een bepaald product op je verlanglijstje zetten, maar misschien ben je op zoek naar echt een specifiek product of een bepaald merk. Het zou zonde zijn als je het cadeau krijgt die je op je verlanglijstje hebt staan, maar die je toch nét niet bedoelde. Zorg er daarom voor dat je onduidelijkheid voorkomt. Als je een product hebt gevonden die je graag wilt hebben, vergeet dan niet de desbetreffende winkel erbij te vermelden. Zo weet de visite waar ze het juiste product kunnen vinden en voorkom je een hoop verwarring. Als het gaat om een fysieke winkel, kun je dit erbij zetten. Je kunt ook kijken of het product online verkrijgbaar is. In dat geval is het zo simpel als de link kopiëren en plakken en klaar-is-kees. Zo ben je er een 100% verzekerd van dat jij het product zult ontvangen die je echt graag wilt.

#4 Wat moet ik op mijn verlanglijstje zetten

Ook binnen je verlanglijstje kun je nog een rangorde aangeven van welke cadeaus je het liefste wilt ontvangen. Er zijn immers altijd wel cadeaus die je net iets liever wilt krijgen dan de andere. Je kunt daarom werken met een nummering. Het cadeau die je het leukste vindt geef je het nummer ‘1’ en daarna ga je verder met de getallen 2, 3, 4 etc. Op deze manier geef je nog meer duidelijkheid aan de visite welke cadeaus jij het liefste wilt ontvangen. Voor hen wordt de keuze makkelijker. Voor jou wordt de kans groter dat je de cadeaus ontvangt die je het allerliefste wilt hebben.

#5 Beste online verlanglijstje

Zelf gebruik ik altijd de website lijstje.nl om een verlanglijstje te maken. Ik vind dit een super handige site omdat je makkelijk een cadeautje kunt afvinken zonder dat de ontvanger weet welk cadeautje je hebt afgevinkt. Op deze manier worden er vaak geen dubbele cadeautjes gegeven en geef je de jarige echt iets wat hij of zij graag wilt hebben.

Verlanglijstje maken kind

Eigenlijk heb ik alleen voor Farah haar eerste verjaardag een verlanglijstje gemaakt. We vierden het in een zaaltje en ze heeft uiteindelijk maar 1 dubbel cadeautje gekregen. Dat vond ik zelf erg fijn.

Ik hoop dat je na het lezen van deze blog een beetje inspiratie hebt kunnen opdoen en weet waar je moet beginnen als je een verlanglijstje wilt gaan maken. Heel veel succes en vooral veel plezier toegewenst!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *