Dit is waarom een airfryer in een modern huishouden niet mag ontbreken

Dit is waarom een airfryer in een modern huishouden niet mag ontbreken

Steeds meer mensen verkiezen de airfryer boven de traditionele friteuse. Enkele jaren geleden was er een absolute hype en waren de airfryers bijna niet meer aan te slepen. Toch was er in de beginfase van de airfryer ook kritiek. Zo werd alles veel minder krokant en werd de ‘vettige’ smaak gemist. Inmiddels zijn deze twijfels helemaal weg. Door de jaren heen is de airfryer namelijk steeds verder doorontwikkeld. Bovendien zijn er steeds meer producten speciaal voor de airfryer gemaakt. Hierdoor kun je de lekkerste dingen bereiden. Als je het ons vraagt, dan mag de airfryer niet meer ontbreken in een modern huishouden. In dit artikel leggen we uit waarom.

Veel meer dan enkel een friteuse

Veel mensen zien de airfryer enkel als een gezondere versie van de traditionele friteuse. Het is echter veel meer dan dat. Je kunt het meer zien als een hele snelle en hete oven. Hier kun je werkelijk alles in bereiden. Op de eerste plaats alles wat je in de friteuse zou bereiden. Maar ook recepten die je normaal in de oven zou maken, maar waar je nu minder tijd voor hebt. Zo kun je ook heel eenvoudig een cake uit de airfryer maken.

Het allergrootste voordeel voor het hedendaagse drukke gezinsleven is dat de airfryer veel sneller werkt. Het is een apparaat dat je heel snel pakt en waarmee je snel iets gezonds op tafel kunt zetten. Fijn als je beide werkt en toch nog iets voedzaams voor de kinderen op tafel wil zetten.

Eenvoudig schoon te maken

Geen zin om uren te schrobben zoals je normaal gesproken wel zou doen bij een friteuse? Dan is een airfryer een prima alternatief. Tips om een airfryer schoon te maken zijn er genoeg. Hier is ook maar weinig voor nodig. Ook omdat er veel minder vet wordt gebruikt. In de meeste gevallen mogen de verschillende onderdelen ook gewoon in de vaatwasser worden gestopt. Hierdoor is schoonmaken een absolute peulenschil.

Minder calorieën

Als ouders wil je het allerbeste voor je kind. Helaas zijn we door de jaren heen steeds drukker gaan worden en zijn we allemaal – dus ook onze kinderen – ongezonder gaan eten. Ook omdat er simpelweg geen tijd was om gezond te koken. Niemand heeft immers zin om na een lange werkdag en de kinderen ophalen van de opvang nog een uur in de keuken te staan. Een airfryer biedt dan de oplossing. In plaats van dat je een vette hap in de friteuse bakt, maak je nu iets gezonds met veel minder calorieën. Alles wat je hierin maakt, wordt gemaakt op basis van hete lucht. Er komt dus geen hele laag olie aan te pas. Daardoor bevatten alle bereidingen veel minder calorieën en past de airfryer dus beter in een gezonde levensstijl. Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *