Tips om meer te besparen op de mobiele telefoonrekening

Tips om meer te besparen op de mobiele telefoonrekening

De kosten van een mobiele telefoonrekening rijzen de pan uit voordat je het weet. Besparen op je telefoonrekening klinkt dan ook fantastisch, maar hoe pak je dit dan precies aan? Het lijkt misschien lastig nu alle kosten omhoog gaan. Besparen op de telefoonrekening is makkelijker dan je denkt. Door de juiste keuzes te maken, bespaar je al snel tientallen euro’s per maand. In dit artikel zetten we de beste bespaartips op een rij. 

Kies voor sim only 

De meeste mensen zijn het gewend om direct voor een abonnement met toestel te kiezen. Dit lijkt een slimme oplossing. Zo geniet je immers elke twee jaar van een geheel nieuw toestel. In de praktijk blijken de kosten echter steeds verder op te lopen. Zodra je voor een abonnement met toestel kiest en deze afloopt, zal je van jouw provider direct nieuwe aanbiedingen aangeboden krijgen. Deze aanbiedingen verleiden je om voor een net wat duurder abonnement te kiezen, waar je opnieuw jaren aan vastzit. Dit betekent dat de meeste mensen elke twee jaar omhoog gaan in hun kosten. Bovendien zijn dergelijke abonnementen sowieso al stukken duurder, omdat je ook elke maand het toestel aflost.

Daarom is het belangrijk om jezelf af te vragen of een abonnement met toestel wel noodzakelijk is. Is je huidige toestel niet gewoon nog in prima conditie? Als dit het geval is, ben je veel goedkoper uit als je voor sim only kiest. Goedkope sim only is niet zo moeilijk te vinden. Je betaalt enkel de abonnementskosten en gebruikt je telefoon simpelweg langer door. Zo bespaar je eenvoudig tientallen euro’s per maand. 

Langere looptijd 

Wanneer je kiest voor sim only, beschik je ook over meer flexibiliteit. Logisch, want er hoeft geen toestel meer afgelost te worden. Dit betekent dat je het abonnement makkelijker kunt opzeggen zonder extra kosten te maken. Zelfs sim only maandelijks opzegbaar is mogelijk. Handig als je niet weet hoe lang je het abonnement nodig hebt of als je op zoek bent naar een tijdelijke oplossing. Maar is het ook de goedkoopste oplossing? 

Het is een feit dat het goedkoper is om voor een langere looptijd te kiezen. Providers willen er immers alles aan doen om te voorkomen dat je hen vroegtijdig verlaat. Daarom proberen ze je te verleiden een langere looptijd aan te gaan. Dit gebeurt mede door de tarieven dan omlaag te gooien. 

Tarieven vergelijken 


Mobiele abonnementen vergelijken loont zeker. Providers concurreren constant met elkaar. Door de jaren heen zijn er dan ook telkens nieuwe en interessante aanbiedingen te vinden. Het is dan ook bijna nooit voordelig om je huidige telefoonabonnement stilzwijgend te verlengen. De kans is groot dat je elders goedkoper uit zal zijn. Neem daarom echt de tijd om de verschillende aanbiedingen met elkaar te vergelijken, zodat je zeker weet dat je het goedkoopste abonnement kunt afsluiten. Door simpelweg te vergelijken kun je al snel enkele euro’s per maand besparen. Zeker de moeite waard dus! Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *