Bellavita, tijd om te relaxen in een oase van rust!

Bellavita, tijd om te relaxen in een oase van rust!

Ik werd uitgenodigd door Bellavita, een privé wellness in Zoetermeer om hier te komen bijtanken. Precies op het juiste moment! De laatste tijd zat ik er echt een beetje doorheen, gezien het hele Corona gebeuren. Het Corona virus zorgde namelijk bij mij wel voor spanning en stress. Ik was het thuiszitten zat, ik was het bang zijn zat, kortom ik was gewoon helemaal klaar met alles. Ik was echt Corona moe ofzo. Uitgeblust en energieloos kwam ik dus samen met mijn man aan in Zoetermeer, om 2,5 uur non stop te relaxen. Een oase van rust, was dus precies datgene wat ik nodig had. Gelukkig vond ik dat bij Bellavita. Een dagje privé welness is heerlijk en niet alleen goed voor je spieren, maar ook voor je geest. Je kan echt even de dagelijkse stress ontvluchten.

Wat is Bellavita

Bellavita is een privé wellness die gerund wordt door Sandra en Roy, 2 super vriendelijke mensen die wel houden van een beetje gezelligheid. De wellness beschikt over een zwembad, sauna, stoomcabine en jacuzzi. Bellavita is gevestigd in Zoetermeer, vlakbij het winkelcentrum Meerzicht. De wellness staat in een woonwijk en van buiten zie je niet meteen dat het een wellness is. Gelukkig staat het huisnummer, groot op de gevel, dus kan niet missen. Je kan er overigens gratis parkeren. Het adres is Leiwater 107,2715 BB Zoetermeer .

Het zwembad

Toen ik in het zwembad ging, moest ik wel even wennen. Het zwembad is als enige van de faciliteiten kouder dan de lichaamstemperatuur. De temperatuur van het zwembad is ongeveer 30-31 graden. Er meteen inspringen raad ik dan ook af. Als je gewoon netjes via het trapje beetje bij beetje naar beneden gaat, is het prima te doen. Je raakt overigens ook al heel snel gewend aan de temperatuur hoor. In een normaal openbaar zwembad, is het water veel kouder. Je zal niet snel een zwembad vinden waar de temperatuur warmer is dan 26-28 graden. Wat dat betreft was het zwembad water bij Bellavita heerlijk. Ik ben eerder naar een privé welness met zwembad geweest, maar daar was het water echt veel kouder. Ik ben niet echt een zwemmer, maar hier heb ik toch wel een aantal baantjes getrokken.

Prive welness met zwembad in zoetermeer

De sauna

Mijn spieren zitten altijd vast. Ik kan me nog herinneren dat ik als meisje van 12 jaar al bij de fysio liep. Sinds ik diabetes heb, lijkt dit alleen maar erger. Ik voel me altijd helemaal ontspannen door de warmte in de sauna. Het is er maar liefst 90 graden, heerlijk dus!  Wist je trouwens dat je huid door goed zweten, overtollig vuil en afval kwijt raakt? Daarnaast is de warmte wisseling ontzettend goed voor je bloedvaten maar ook om weerstand op te bouwen. Iets wat super belangrijk is in deze Corona tijd.

Een sauna in de privewelness Bellavita

Het stoombad

Het stoombad vond ik misschien nog wel iets lekkerder dan de sauna. Omdat de lucht niet zo droog is. In het stoombad is het rond de 50 graden. Je kan zelfs kiezen om een heerlijk eucalyptus geurtje toe te voegen. Perfect als je verkouden bent dus. Alhoewel het natuurlijk niet de bedoeling is dat je in deze tijd naar Bellavita gaat als je verkouden of ziek bent.

De jacuzzi

De jacuzzi is mijn favoriet. Ik heb sinds ik diabetes heb, vaak zenuwpijn in mijn benen. Soms zo erg dat ik er niet van kan slapen. Niks helpt dan, geen enkele pijnstiller. De jacuzzi zorgt door de hydrojets dat je een soort massage krijgt. Heerlijk gewoon. De temperatuur van de jacuzzi is ongeveer 38 graden, heerlijk warm dus. Het voordeel van de jacuzzi bij Bellavita is, dat hij buiten staat. De warmte van je lichaam ontsnapt via je hoofd en doordat je door de buitenlucht weer een beetje afkoelt, bouw je meer weer stand op. Daarnaast wordt een jacuzzi altijd gereinigd met chemicaliën. Bij Bellavita maken ze daar ook geen geheim van. Dit is ook gewoon nodig om alle bacteriën te doden.

De meeste wellness centra hebben hun jacuzzi binnen staan, maar doordat er dampen vrij komen van de chemicaliën blijven deze eigenlijk in de lucht hangen. Ik weet niet of dat schadelijk is voor de gezondheid, want ik ben geen expert. Maar mij lijkt het niet helemaal lekker. Omdat de jacuzzi bij Bellavita buitenstaat, blijven deze giftige stoffen niet hangen. Dat geeft mij persoonlijk toch een iets veiliger gevoel.

Privacy bij Bellavita

Er hangen geen camera’s in de welness en alles is privé. De jacuzzi staat buiten (onder een afdak), maar ook hier kan niemand je zien. Super relaxt dus.  De eigenaar zet je bestelling in het halletje neer en komt niet binnen. Via een soort walkie talkie kun je je vragen stellen, iets bestellen of om hulp vragen. Hierdoor wordt er ook omgeroepen als je snacks klaar staan. Ik ga nooit naar een openbare sauna, ook niet op vrouwen of badpakdagen. Het is zo niet mijn ding en ik ben er veel te preuts voor.

Omdat je bij Bellavita alles voor jezelf hebt, is het heel anders. Op deze manier kun je pas echt genieten en relaxen. Je hebt niet het gevoel dat je bekeken wordt, want je bent echt met zijn tweetjes. Je kan persoonlijke gesprekken voeren, zonder dat de halve sauna meeluistert en je hebt echt tijd voor elkaar. Een perfect uitje voor wat quality time samen dus.

Fernandes bij Bellavita

Hygiëne bij Bellavita

De hygiëne was echt super. Ik heb dit eigenlijk nog nooit in een privé sauna zo goed meegemaakt, als bij Bellavita. Je mag niet op je schoenen waarmee je buiten loopt, de privé welness betreden. Er liggen van die plastic schoenenkapjes klaar die je om je schoenen heen kunt doen. Voor mij is dit dus echt een pluspunt. Je wilt namelijk niet weten wat voor rotzooi je mee neemt van buiten, ook al is dat voor je blote oog niet te zien. In de meeste privé wellness centra wordt de jacuzzi niet gereinigd door een machine kamer. Dit is namelijk alleen verplicht voor een zwembad.

Bij Bellavita gebeurd dit echter wel, en heeft ook de jacuzzi zijn eigen machinekamer. Voor mij is dit absoluut een pluspunt. Er zitten namelijk best veel verschillende mensen in. Niet elke privé wellness kiest er voor, maar bij Bellavita wordt de wellness regelmatig getest door een erkend laboratorium : Labo Derva. Ook hier scoort Bellavita wat mij betreft zeker punten. Iedereen kan natuurlijk wel zeggen dat de welness schoon is, maar wie zegt dat dat ook echt zo is? Vooral in deze tijd met Corona etc. is dit toch wel extra belangrijk.

Eten en drinken

Het is niet toegestaan om je eigen eten en drinken mee te nemen naar Bella Vita. Op zich is het ook helemaal niet zo erg want je betaald maar een euro voor een blikje frisdrank, een zakje chips of een zakje popcorn. Wil je een broodje, panini of salade, dan kun je dit niet ter plekke bestellen maar doe je dit vooraf. Deze worden namelijk niet zelfgemaakt, maar besteld. Bestudeer de menukaart dus goed van te voren. Bij het Celebrations arrangement is thee, koffie of frisdrank met een heerlijk taartje inbegrepen. Wij hebben gebruik gemaakt van het Relax arrangement en hier kreeg je niet alleen de allerlekkerste appeltaart die ik in eeuwen heb gegeten, maar ook een lekkere panini met tonijn en een verse jus. Wij hebben onze buikjes dus weer goed weten te vullen.

Heerlijk lunchen bij Bellavita in zoetermeer

Kinderen

Kinderen zijn niet toegestaan bij Bellavita. In het begin moest ik daar wel even aanwennen, want ik had mijn kleine meid graag meegenomen. De eigenaresse is sinds 1981 al zwemonderwijzeres en is precies op de hoogte van de wetgeving, maar heeft ook al nare dingen zien gebeuren tijdens het zwemmen. In een openbaar zwembad is er altijd toezicht, bij Bellavita niet omdat alles privé is. Dat betekend dus dat niet de ouders eindverantwoordelijk zijn als er wat gebeurd, maar Bellavita zelf.

Vanwege veiligheidsoverwegingen nemen ze dus geen enkel risico en dat begrijp ik nu volkomen. Daarnaast is het ook niet echt een handige plek met kinderen vind ik zelf, je loopt langs de zwembadrand om naar de andere voorzieningen te gaan. We waren er dus met zijn tweetjes, en soms is het ook helemaal niet verkeerd om wat quality time samen in te plannen. We zijn namelijk niet alleen ouders van Farah, maar ook nog steeds partners. Achteraf gezien was het dus alleen maar een goede keuze om er even samen uit te gaan.

Heerlijk ontspannen in een prive sauna

Prijzen

Bij Bellavita heb je 3 arrangementen. Lekker simpel dus, niet teveel keuze! Vanaf 125 euro kun je al heerlijk genieten met zijn tweetjes en heb je 2,5 uur de tijd om je energie level weer naar een hoger level te tillen. In vergelijking met andere privé sauna’s valt dit dus reuze mee.  Heb je iets te vieren? Dan kun je vanaf 150 euro de ruimte laten versieren, krijg je beide een heerlijk cadeautje, maar kun je ook genieten van appelgebak met koffie of thee. Nou ik kan je verzekeren, de appeltaart was echt super lekker! In het weekend betaal je wel een kleine weekendtoeslag als je gebruik wilt maken van de wellness.

Reserveren bij Bellavita

Je kan een reserveringsaanvraag doen via de website. Houd er rekening mee dat het momenteel erg druk is. Iedereen heeft de wellness moeten missen toen deze gesloten was vanwege de Corona. Bedenk dus niet vandaag dat je aan het einde van de dag naar de sauna wilt, want de kans is groot dat er dan geen plek is. Maak je reservering op tijd, zodat je niet teleurgesteld wordt.

Ontspannen doe je in een prive wellness in zuid holland

Mijn mening over Bellavita

Het was voor mij de 3e keer dat ik naar een privé sauna ging en ik moet je eerlijk bekennen dat ik nu alleen nog maar naar Bella Vita wil. Alles was perfect, de sfeer, de hygiëne, de luxe en het comfort. De eigenaren zijn super vriendelijk en staan altijd open voor feedback. De eerste vraag die we na ons sauna bezoek kregen, was wat er beter kon. Ik moest hier erg lang over nadenken. Normaal gesproken ben ik iemand die altijd wel iets vind als verbeterpunt. Bij Bella Vita vond ik dat erg lastig. Alles was voor ons gewoon perfect. We kregen vooraf een duidelijk uitleg, drankjes waren zeer betaalbaar en de hygiëne was heel goed. Daarnaast waren de eigenaren gewoon echte “mensen mensen” in plaats van zakenlui. Het voelde als thuiskomen ofzo, heel vertrouwd. Juist deze huiselijke sfeer, heb ik als erg prettig ervaren.

Sandra en Roy namen de tijd voor je, ook na je bezoek. Persoonlijk vond ik dit erg fijn. De verse jus en de appeltaart waren echt te lekker! Waar Bellavita helemaal punten mee scoorde, was de Fernandes in de minibar. Daar scoor je denk ik bij elke Surinamer punten mee. Na afloop kregen we nog een heerlijke doucheschuim mee om thuis verder te relaxen. Als ik dan toch een verbeterpunt moet bedenken (om maar iets te zeuren te hebben). Dan zou dat denk ik over de menu kaart gaan. Het zou leuk zijn als je een high tea, een plankje met tappa’s of wat vega bittergarnituur zou kunnen bijboeken. Niet dat we met honger naar huis zijn gegaan hoor, maar dat zou het nog net iets meer luxe maken.

De fijnste sauna in Zuid Holland

Korting bij Bellavita

Bellavita heeft een leuk extraatje voor jullie. Geef bij je reservering de code SparklesInside door bij “speciale wensen” en je krijgt 10% korting op je arrangement naar keuze. Altijd lekker toch? Maak vandaag nog je reservering, want zoals ik eerder al schreef, is het razend druk. Nee ik heb geen aandelen bij Bellavita, ik verdien er ook geen dubbeltje aan als je een reservering maakt. Ik ben gewoon dol enthousiast, haha! De kortingscode is geldig tot 15 augustus 2020.

Winactie

Last but not least… Ik mag een super leuke prijs weggeven. Namelijk het Celebrations arrangement voor 2 personen.

Wat kun je winnen?

 • 2,5 uur onbeperkt gebruik maken van de sauna, het stoombad, het zwembad en de jacuzzi.
 • De ruimte wordt leuk versierd, je kan kiezen tussen een romantisch thema of een verjaardag thema.
 • Voor 2 personen koffie/thee of frisdrank met gebak, en ik kan je verzekeren…het gebak is echt lekker!
 • Je krijgt allebei een wellness cadeautje na afloop.

Wat moet je hiervoor doen?

Omdat dit wel een heel erg vette prijs is, dien je er wel ietsje meer voor te doen dan je gewend bent. Maar binnen een paar minuten heb je dit geregeld en kun je misschien wel genieten van dit geweldige arrangement, binnenkort.

 • Like Sparkles Inside op instagram en/of facebook
 • Like Bellavita op facebook
 • Deel de winactie op social media en tag minimaal 3 personen
 • Vertel welke 3 artikelen op mijn blog je het allerleukste vind

Ik maak 18 juli 2020 de winnaar bekend via mijn insta en fb stories. Houd deze dus goed in de gaten.

Dit artikel is een samenwerking, maar is zoals jullie van mij gewend zijn, gebaseerd op mijn eigen persoonlijke mening.

Ben je nog op zoek naar meer tips voor een prive sauna met zwembad? Check dan even de blog van reisjager met tips voor heel Nederland.

Ben jij niet perse een sauna type en heb jij nog meer tips nodig om te ontspannen na een lange werkdag? Ilse van Elleswijk, heeft er nog 5 voor je verzameld.34 gedachten over “Bellavita, tijd om te relaxen in een oase van rust!”

 • Mooi geschreven Jasmina. De appeltaart was zeker de topping van het hele gebeuren bij Bellavita. Ik lees alleen maar pluspunten. Hopelijk boeken er velen voor een arrangement bij Bellevita.

 • Wauw, bellavita klinkt echt als een geweldige wellness. Ik doe graag mee met de winactie! De Ramadan, babyshower en de diy zijn de artikelen die ik het leukst vind! Gedeeld op social media en getagd.

 • Woah, wat ben ik enthousiast geworden na dit alles gelezen te hebben, ik zou er zooo graag gebruik van willen maken
  De leukste artikelen naar mijn beleving: Ramadan, de creatieve diy en gezondheid

 • Ik ben nog nooit naar een prive sauna geweest en zou dit wel graag willen proberen.
  Ik vind het leuk om je DIY en recepten uit te proberen. En je gezondheidartikelen zijn ook favoriet2

 • Ik ben weleens naar een prive wellness geweest, maar heb daar niet zo’n goede ervaring mee. Bellavita klinkt, na het lezen van je artikel, als een geweldige privé wellness en zou daarom dolgraag willen winnen! Mijn favoriete artikelen zijn: hoe je zelf een Eid al Adha schaapje kan maken (komt goed van pas met twee kleine kindjes/neefjes en nichtjes), een babyshower kan organiseren om nooit te vergeten (voor mn zus die zwanger is hihi) en eigenlijk al je ramadan artikelen! Heb het ook gedeeld op social media

 • Heerlijk genieten dit. Het is jou gegunt. Hoop dat het mij ook gegunt is omdat ik hier zo aan toe ben met mijn partner. Na alle corona ellende en het thuiszitten met mijn 5 kids , hebben we dit echt verdiend. Lijkt me heerlijk even ontspannen en relaxen.

 • Oh wat lijkt mij dit geweldig! Ik vind het eid schaapje super leuk! Ik ga die inscha’Allah maken voor mijn nichtjes en neefjes met el3ied. je lekkere soep recepten voor ramadan zijn top en natuurlijk het bellavita artikel .

 • Leuk! Ik ben wel eens naar een welness gewees, die dag was het alleen maar voor vrouwen (bloot). Ik ben die dag met mijn moeder gegaan maar wat was dat aan het begin ongemakkelijk.

  Maar ik zal graag willen meedoen aan deze winactie. Vorige week heb ik namelijk te horen gekregen dat ik ben geslaagd voor mijn opleiding. Het was voor mij een zwaar en stressvol afstudeerjaar. Gelukkig zit het er nu allemaal op en het lijkt mij onwijs lekker om alle stress en spanning even weg te krijgen door een dagje welness.

  Wat ook leuk is, is dat deze welness in Zoetermeer zit. Ik woon namelijk zelf ook in Zoetermeer..maar ik heb eerlijk gezegd nog nooit van deze privé welness gehoord maar wat ben ik benieuwd, ook naar de gebakjes haha. Het lijkt mij zo heerlijk om dit te kunnen bezoeken met mijn vriend.

  Die sushi donuts klinken trouwens onwijs lekker! Net zoals de gezonde kapsalon en de cupcake boeket ! Onwijs creatief en enorm lekker! Leuke artikelen!

 • Wat een mooie wellness. Ziet erg schoon uit. Ik ben ook niet zo van vrouwen zwemmen. Dit aan de andere kant zou geweldig zijn. Zeker nu ik zwanger ben, even ontspannen. Heb het ook niet makkelijk gehad de eerste paar maanden. Mijn man zou dit ook geweldig vinden ❤️

 • Wat goed geregeld allemaal daar! Lijkt me heerlijk om eens met mijn partner heen te gaan en lekker privé te relaxen.

 • Wat een leuke winactie!

  Ik zou dit graag als verrassing willen doen voor mijn man en mezelf als 5-jarig huwelijksjubileum cadeautje. Dit is op 27 juli namelijk.
  En ik wil natuurlijk graag die appeltaart proberen haha.

  De leukste artikelen vind ik ramadan, DIY en natuurlijk dit BellaVita artikel. Ik hou ervan om andermans ervaring te lezen (ben een echte review lezer met echt álles haha)

 • En ik gun het natuurlijk iedereen dusss succes allemaal! Iedereen kan dit na deze corona tijd wel goed gebruiken lijkt me.

 • De sushi donut, cupcake boeket en hoe je zelf een schaapje kan maken vind ik het leukste van je blog. En deze actie is super.

  Ik zou graag iemand willen verrassen met een ontspanmomentje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *