De 10 bekendste bezienswaardigheden in Frankrijk

De 10 bekendste bezienswaardigheden in Frankrijk

Een van de populairste vakantiebestemmingen is Frankrijk. Dat is geen verrassing, want er is ook hartstikke veel te beleven in Frankrijk. Je kunt naar allerlei plekken toe en hier de bijzonderste bezienswaardigheden spotten. We kennen uiteraard allemaal de Eiffeltoren wel, maar er is nog veel meer te zien. In deze blog lees je meer over de 10 bekendste bezienswaardigheden in Frankrijk, die je zeker eens moet bezoeken. Ik wil je namelijk graag laten zien wat ik de mooiste plekken in Frankrijk vind. Waar gaat jouw volgende reis heen?

Parijs

Wat zou een lijstje van de 10 bekendste bezienswaardigheden in Frankrijk zijn, zonder de hoofdstad? Het is geen wonder dat Parijs de belangrijkste toeristische trekpleister van Frankrijk is. Voor veel mensen staat Parijs gelijk aan de stad van de liefde. Maar liefst miljoenen toeristen brengen een bezoek aan deze stad. Je kunt hier verschillende bezienswaardigheden spotten. Natuurlijk kun je een bezoekje brengen aan de Eiffeltoren, maar je kunt ook naar de Notre Dame, Musée d’Orsay of het Louvre gaan. Het bijzondere van Parijs is dat er een rivier door deze bijzondere stad loopt, namelijk de rivier de Seine. Hier zie je veel verschillende soorten bruggen, dus fotogeniek is deze plaats zeker. Als je van een feestje houdt is Parijs de geschikte stad voor jou, want je vindt hier de beroemde nachtclubs ter wereld.

Het Louvre

Het Louvre kwam net al even kort voorbij, dus het is de hoogste tijd om het Louvre verder te bekennen. Het Louvre is een zeer bekend museum. Sterker nog: het is een van de allerbekendste musea ter wereld. Niks is toevallig, dus ook niet dat er miljoenen mensen per jaar naar het Louvre gaan. Hier worden namelijk een aantal van de meest beroemde kunstwerken uit de geschiedenis tentoongesteld. Waar kun je hierbij aan denken? Nou aan de Venus van Milo of de Mona Lisa van Leonardo da Vinci. Het is zeker de moeite waard om het Louvre te bezoeken als je daar de kans voor krijgt.

Versailles

De kans is groot dat je ‘Versailles’ al eens in de geschiedenisboeken bent tegengekomen. Een aantal kilometers buiten de stad Parijs is dit kasteel te vinden. Het Kasteel van Versailles kent een rijke geschiedenis. Wellicht weet je het al: Kasteel Versailles werd in opdracht van Lodewijk de dertiende gebouwd in de zeventiende eeuw. Het kasteel is tot op de dag van vandaag en bijzonder luxueus kasteel. Dit is te danken aan de zoon van Lodewijk de dertiende; Lodewijk de Veertiende. Hij heeft dit Kasteel namelijk uitgebreid. En niet zo’n klein beetje ook: dit is namelijk één van de grootste kastelen ter wereld! Het is dan ook niet verrassend dat dit luxueuze kasteel staat op het lijstje van de 10 bekendste bezienswaardigheden in Frankrijk.

Lourdes

Ten vierde: Lourdes. Ook deze plek kent een rijke geschiedenis, want halverwege de negentiende eeuw is deze plek uitgegroeid tot een van de allerbelangrijkste bedevaartsoorden van Europa. Lourdes is een katholieke bedevaartplaats die zeker niet mag ontbreken op het lijstje van de bekendste bezienswaardigheden in Frankrijk. Dit is namelijk de grootste bedevaartplaats die in Frankrijk te vinden is.

Wijnstreken

Frankrijk staat verder natuurlijk bekend om haar bijzondere wijnstreken. Frankrijk kent er maar liefst veertien! Enkele van deze beroemde wijnstreken zijn Champagne, Bordeaux en Bourgogne, maar er zijn er nog meer! Elk district maakt zijn eigen wijn, dus het is de hoogste tijd voor een echte wijnproeverij. Voor de beste wijnproeverij kun je terecht bij de wijnboeren in Frankrijk die op verschillende locaties zijn gevestigd. Bij veel van hen kun je hier de lokale wijn proeven.

Château’s

Mocht je een liefhebber zijn van kastelen, dan kun je zeker weten terecht in Frankrijk. Binnen Frankrijk zijn namelijk meer dan vijfhonderd kastelen te vinden! Super bijzonder en zeker de moeite waard om eens te bezoeken als je daar de kans voor hebt. Het beroemdste kasteel die te vinden is in Frankrijk, heb ik eerder besproken in deze blog. Dat gaat namelijk om het Kasteel van Versailles. In de zomer kun jij al toerist deze verschillende kastelen bezoeken. Je kunt ervoor kiezen om met een gids de rijke geschiedenis te beleven, of je gaat zelf op onderzoek uit. Tip: als je kinderen hebt is het het waard om onderzoek te doen naar welk kasteel je toe wilt. Bij sommige kastelen is het namelijk mogelijk voor kinderen om verkleed door de kastelen te lopen. Een dag om nooit meer te vergeten!

Disneyland Parijs

Het welbekende pretpark, die een aantal kilometers buiten Parijs te vinden is: Disneyland Parijs. De meeste kinderen dromen ervan, maar ook veel volwassenen willen maar al te graag een bezoekje brengen aan dit meest bezochte pretpark van heel Europa. Het leuke aan dit pretpark is, is dat het park uit maar liefst vijf verschillende themagebieden bestaat. Discoveryland, Adventureland, Main Street USA, Frontierland en Fantasyland. Voor welk avontuur ga jij?

Provence-Alpes-Côte d’Azur

Als je houdt van lavendel kun je naar dit bekende vakantiegebied gaan. Hier vind je verschillende vakantiebestemmingen, waaronder Saint-Tropez. In de binnenlanden van Provence-Alpes-Côte d’Azur, vind je verschillende lavendelvelden.

Rhône-Alpes

Een van de grootste regio’s van Frankrijk is Rhône-Alpes. Deze plek behoort zeker op het lijstje van de bekendste 10 bezienswaardigheden in Frankrijk, want het westen van deze regio wordt gevormd door de Alpen, het Jura gebergte en het Centraal Massief. Zoals je wellicht weet kun je in de Alpen de Mont Blanc bewonderen. Dit is de hoogste berg van heel Frankrijk! Verder kun je hier goed skiën. Dit is de plek voor een onvergetelijke vakantie in Frankrijk.

Mont Saint Michel

Last but not least: Mont Saint Michel. Dit is een zeer bekend eiland die je kunt vinden voor de kust van Bretagne. Mont Saint Michel behoort tot de regio Normandië en is te voet te bereiken. Maar goed, dicht bij de kust betekent tegelijkertijd dat je te maken krijgt met eb en vloed. Als het vloed is, kun je alsnog dit eiland bereiken, maar dan zul je de verhoogde weg die naar het eiland loopt moeten nemen. Er is hier in de buurt veel te doen, zien en te beleven. Dat alles maakt dat Mont Saint Michel zeker ook thuishoort op de lijst van de 10 bekendste bezienswaardigheden in Frankrijk.

Welke van deze bezienswaardigheden in Frankrijk heb jij al bezocht?1 gedachte over “De 10 bekendste bezienswaardigheden in Frankrijk”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *